+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συνάντηση με το Δήμαρχο Χαϊδαρίου

Χθες, ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, κάποιες από τις Μαμάδες στο Δρόμο αργήσαμε για λίγο σε γιορτινά και φιλικά τραπέζια, γιατί είχαμε συνάντηση στο Δήμο Χαϊδαρίου.


Όπως αναφέραμε στην αναγγελία της δράσης μας, ο δήμαρχος δεν είχε απαντήσει στις επιστολές μας, οπότε θεωρήσαμε δεδομένο ότι δε θα ήταν εκεί, και θα διαδηλώναμε την παρουσία και τις απαιτήσεις μας μόνες.

Ο δήμαρχος όμως, κ. Μιχάλης Σελέκος, μας εξέπληξε με την παρουσία του, ενώ μαζί του ήταν και δύο αντιδήμαρχοι, οι κύριοι Mόσχος Χουδελούδης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος) και Ναουάφ Δαουάχερ (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης). Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός (από την αντιπολίτευση του δήμου) και η κα. Ζωή, από το Οικόπολις.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος συμφώνησε μαζί μας και τόνισε πως πρόσφατα απέκτησε εγγονούλα και έχει βιώσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της μετακίνησης με καρότσι.

Επέμεινε ωστόσο πως υπάρχουν πολλές πρακτικές δυσκολίες και πως η αλλαγή δε θα είναι εύκολη. Από την πλευρά μας επιμείναμε πως οπωσδήποτε δε γίνεται να γκρεμίσουμε το δήμο και να τον σχεδιάσουμε από την αρχή, αλλά πως είναι εφικτές αλλαγές, αρκεί να υπάρχει θέληση και όραμα. Τονίσαμε επίσης ότι, με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση, ακόμη και οι μικρότερες παρεμβάσεις θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών.


Παραμένουμε σ' επικοινωνία με το Δήμο Χαϊδαρίου και αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις.

Θα σας κρατούμε ενήμερες/-ους.

_______________________________
Σημείωση: η πρώτη φωτογραφία είναι από σχετικό δημοσίευμα στο "Χαϊδάρι Σήμερα".

2 σχόλια:

  1. μπραβο μπραβο
    μετα απο αιτησεις μου μπηκαν πινακιδες διαβασεων πριν απο δυο κεντρικές διαβασεις στο δημο μαρουσι

    ξεκινησα και συζητήσεις να σταματήσει η κινηση οχηματων , ειδικα μηχανακια , στους πεζόδρομους .. συναντησα γεν γραμματεα κ αντιδήμαρχο Αμαρουσίου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή