+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Το παλληκάρι που δεν πέρασε τη Λεωφόρο Αμαλίας

Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Κρήτη μου έφερε στο νου ένα άλλο, στη διάβαση της Λεωφόρου Αμαλίας.
Είχαμε μιλήσει παλιότερα για το σημείο, λέγοντας (τότε) ότι ήταν ζήτημα χρόνου πριν συμβεί ένα δυστύχημα.
Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ότι τροχαία ποικίλης σοβαρότητας είχαν ήδη συμβεί στο σημείο.
Καθώς τα λόγια μας δε συγκίνησαν κανέναν (όπως και οι προτάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης) μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας συνέβησαν κι άλλα, τα οποία όμως πέρασαν "στα ψιλά".

Ένα από τα τραγικότερα, ήταν ο χαμός του νεαρότατου (23 χρονών) και πολλά υποσχόμενου Μιχάλη Μερκουλίδη από την Κρήτη, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από τη διάβαση μπροστά στο Ναό του Ολυμπίου Διός, το Μάρτη του 2016.




Ο νεαρός ιδεαλιστής είχε ήδη προσφέρει πολλά στην κοινωνία και θα έδινε ακόμη περισσότερα αν κάποιος οδηγός δεν έκοβε το νήμα της ζωής του.

Γιατί δεν έγινε για το χαμό του τόσος ντόρος όσος για το τροχαίο με την Πόρσε, περίπου ένα χρόνο αργότερα;

Σήμερα οι διαβάσεις έχουν αποκτήσει χρονόμετρο που μετρά πόσα δευτερόλεπτα απέμειναν ώσπου ν' ανάψει το πράσινο για τ' αμάξια, αλλά οι χρόνοι διάσχισης εξακολουθούν να είναι ασφυκτικοί και ν' αφήνουν τους πεζούς στη μέση της λεωφόρου, πάνω στη στενή νησίδα.

Στο μεταξύ, οι οδηγοί που ανεβαίνουν από τη Συγγρού, αν βρουν ευνοϊκό φανάρι, συνεχίζουν με αμείωτη ταχύτητα και, εφόσον το φανάρι είναι πεζοφάναρο και δεν έχουν το φόβο να τους χτυπήσει άλλο όχημα, το παραβιάζουν τακτικότατα.

Ποιο θα είναι το επόμενο "συμβάν" για το οποίο δε θα μάθουμε ποτέ τίποτα;


_______________________________
Πηγές: http://www.candianews.gr/2016/03/23/428374/ και http://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/o-23hronos-apo-tin-kriti-poy-harise-zoi-se-exi-anthropoys#sthash.yWaC7hfo.dpbs (απ' όπου και η φωτογραφία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου