+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πόσοι ακόμη;

Ο θάνατος του Πάνου Τζαβάρα, του 14χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, συγκίνησε όλη την Ελλάδα.
Πόσοι άλλοι παρασύρθηκαν από οχήματα στο ίδιο διάστημα, για τους οποίους όμως δεν ακούσαμε τίποτα;
Με μια πρόχειρη έρευνα στο δίκτυο βρήκα δεκαεννιά επεισόδια, όλα μέσα σ' ένα μήνα.

Παράσυρση εννιάχρονου στη Λαμία
Εξάχρονος παρασύρθηκε στη Ναύπακτο
46χρονη στον Άλιμο
30χρονος στην Ερέτρια
Θάνατος πεζού στην παραλιακή
Μεθυσμένος αστυνομικός παρέσυρε ποδηλάτες
Αυτοκίνητο παρέσυρε παρέα φοιτητών
5χρονο κοριτσάκι στη Λαμία
Τρίχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σε επικίνδυνο σημείο στην Καστοριά
Παράσυρση ηλικιωμένου στη Ναύπακτο
Δεκάχρονος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Πεζός παρασύρθηκε στη Μαγνησία
Οδηγός παρέσυρε κι εγκατέλειψε πεντάχρονη
44χρονη στην Κορινθία
Οχτάχρονος στο Αγρίνιο
25χρονος στην Αχαΐα
Αυτοκίνητο παρασύρει έξι
25χρονη παρασύρθηκε στην Κρήτη
Θάνατος ηλικιωμένου στην Αμφίκλεια

Από πότε η ζωή έγινε τόσο φτηνή που δεν αξίζει ούτε μισό λεπτό στο βραδινό δελτίο;



Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αληθινά σενάρια

Κάνει ζέστη. Η μητέρα σας, 65 ετών, αποφασίζει να βγει το σούρουπο ως το παρκάκι. Φυσικά στη γειτονιά δεν υπάρχουν ούτε φανάρια, ούτε διαβάσεις. Περνά όπως πάντα προσεκτικά, αλλά ξαφνικά πετάγεται ένα μηχανάκι που τη στέλνει στον άλλο κόσμο.
Μετά από 8 χρόνια δικαστικού αγώνα, το δικαστήριο αποφαίνεται πως η πεζή είναι συνυπαίτια για το δυστύχημα γιατί διέσχισε το δρόμο εκτός διάβασης. Ο δράστης δε στερείται το δίπλωμα ούτε για μία μέρα.*

Ο γιός σας, 16 ετών, τέλειωσε τις εξετάσεις. Βγαίνει με τους φίλους του να το γιορτάσουν. Επιστρέφοντας, μια Μερσεντές παραβιάζει το κόκκινο και τον στέλνει είκοσι μέτρα μακρύτερα. Ο θάνατος επέρχεται μετά από μια εβδομάδα στην εντατική.
Η υπόθεση κουκουλώνεται.* *

Η γυναίκα σας, 45 ετών, επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ. Το πεζοδρόμιο είναι στενό και γεμάτο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Την ώρα που ξεπροβάλλει στο δρόμο, ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, τη χτυπά ένα άλλο που κατεβαίνει το δρόμο. Τα ψώνια σκορπίζονται παντού.
Ο οδηγός, σοκαρισμένος, δηλώνει πως δεν την είδε ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα. Οι οδηγοί των παρκαρισμένων παίρνουν τα αμάξια τους κανονικά, χωρίς να έχουν καν αντιληφθεί τι συνέβη όταν απουσίαζαν. Κανείς τους δεν υφίσταται καμία συνέπεια.***

Μια μέρα που σχολάτε από τη δουλειά διασχίζετε τη Βουκουρεστίου για να πάρετε το αυτοκίνητό σας. Σας χτυπά μηχανάκι που κατεβαίνει με ταχύτητα τον πεζόδρομο.
Έχετε χάσει αμέτρητες δουλειές και πελάτες, ενώ τα ιατρικά έξοδα σας έχουν γονατίσει. Τουλάχιστον, μετά από δύο χρόνια, περπατάτε σχεδόν όπως παλιά. Η εκδίκαση της υπόθεσής σας έχει αναβληθεί για έκτη συνεχή φορά, ενώ ο νεαρός που σας χτύπησε οδηγεί ακόμη το ίδιο μηχανάκι.****

Δε με πιστεύετε; Κάντε κλικ στα αστεράκια για να διαβάσετε την αληθινή ιστορία. Η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία κάθε σεναριογράφου.



Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η ξενάγηση στου Φιλοπάππου


Η τελευταία δράση μας πριν το καλοκαίρι έγινε προχτές την Κυριακή. Ήταν μια περιπατητική ξενάγηση, με οδηγό τον Αριστοτέλη Κοσκινά (που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς) και συνδιοργανωτές τη φίλη οργάνωση ΠΕΖΗ.

Το ραντεβού μας ήταν στις 5:30 το απόγευμα, στο Λουμπαρδιάρη. Μετά από δυο λόγια για την εκκλησία και το λόφο, ξεκινήσαμε ακολουθώντας το περίφημο πλακόστρωτο του Πικιώνη.

Ο κ. Κοσκινάς, ανάμεσα στην Έλσα Τσεκούρα, πρόεδρο του συλλόγου Πεζή, και τη Στέλλα Σταμουλάκη, με μάρσιπο.