Μια ομάδα μαμάδων (και μπαμπάδων) που σκοπό έχει να βελτιώσει την κατάσταση στους δρόμους για εμάς και τα παιδιά μας.

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Παιδιά στην άσφαλτο

Νεαρός γκαζώνει με τη μηχανή, περνά με κόκκινο και θερίζει μητέρα και δύο παιδιά. Λεπτομέρεια: ο νεαρός γκάζωσε γιατί βιαζόταν να απομακρυνθεί από τον ποδηλάτη που ο ίδιος είχε χτυπήσει λίγα λεπτά πριν.
Με λίγα λόγια, ο "νεαρός", το "παιδί", χτύπησε τέσσερα παιδιά άλλων μανάδων και δε συγκινήθηκε καν αρκετά για να σταματήσει να πει: "πώ-πω, τι έκανα, γρήγορα, να καλέσω ασθενοφόρο." Το μόνο που τον ένοιαξε ήταν να μην τυχόν τον πιάσουν να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και φάει πρόστιμο.
Ένα μικρό εφτάχρονο κορμάκι χαροπαλεύει σπασμένο σε χίλια κομμάτια, η αδελφή του, τρομαγμένη σε άγνωστο νοσοκομείο ζητά τη μαμά και τον αδελφό της, η μαμά τους παλεύει κι αυτή να σταθεί στα πόδια της, σε άλλο νοσοκομείο, ο πατέρας τους, θα πρέπει να τρέχει πανικόβλητος από τον ένα στον άλλο.
Τα παιδιά θα πρέπει να είχαν μόλις τελειώσει την πρώτη τάξη, θα είχαν ήδη μάθει να διαβάζουν κουτσά-στραβά. Θα μισούσαν την αριθμητική. Θα τους άρεσαν τα παγωτά. Θα τους έλειπαν ένα-δύο δόντια από το χαμόγελο. Ίσως να ονειρευόταν διακοπές και παιχνίδια στην άμμο αυτό το καλοκαίρι.Δε θα πάνε.
Θα περάσουν το καλοκαίρι στο νοσοκομείο.
Θα περάσουν το χειμώνα στα χειρουργεία.
Θα ακολουθήσουν αμέτρητες οδυνηρές φυσιοθεραπείες.
Δεν ξέρουμε αν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα έξοδα.
Δεν ξέρουμε αν θα συνέλθουν ποτέ εντελώς.
Δεν ξέρουμε καν αν το αγοράκι θα καταφέρει να σηκωθεί.

Έχετε σπάσει ποτέ χέρι ή πόδι; Αν ναι, τότε θα ξέρετε ότι δεν είναι ποτέ πια ίδιο. Τα παιδιά μάζεψαν εκατό κατάγματα. Τα τρυφερά τους κοκκαλάκια μπορεί να ξανακολλήσουν, αλλά πάντα θα έχουν τα σημάδια της μοτοσικλέτας.
Όσο για τα τραύματα της ψυχής, δε θα πω τίποτα - ποιος μπορεί να μιλήσει για τέτοιες πληγές;


Και μετά ο νόμος χαρακτηρίζει τις πράξεις του νεαρού πλημμέλημμα.
Έστω, είναι πλημμέλημμα να παρκάρεις παράνομα.
Είναι όμως πλημμέλημμα να παραβιάζεις το στοπ;
Είναι πλημμέλημμα να οδηγείς πάνω από το όριο ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή;
Είναι πλημμέλημμα να περνάς με κόκκινο;
Κάθε ένα από αυτά τα τελευταία "πλημμελήμματα" μπορεί να φέρει το όχημα του οδηγού μπροστά σε έναν άνθρωπο που περνάει νόμιμα.
Κάθε μια από αυτές τις παραβάσεις είναι απειλή για όλους όσοι μοιράζονται τον ίδιο δρόμο με τον παραβάτη.
Κάθε μια από αυτές τις παραβάσεις μπορεί να κοστίσει μια ζωή - ή περισσότερες.
Δεν πρόκειται για πλημμελήμματα, πρόκειται για απόπειρες ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Είναι κακουργήματα και θα έπρεπε να διώκονται ως τέτοια.

Δεν είναι όλες οι παραβάσεις του ΚΟΚ ίδιες.
Δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όλες με τον ίδιο τρόπο.

Κι υπάρχουν αυτοί που θα πουν, τι νόημα έχει να χαθεί μια νέα ζωή στη φυλακή, χωρίς νόημα, αφού όσα χρόνια κι αν λιώσει εκεί μέσα, οι νεκροί δε γυρίζουν.
Ε, λοιπόν όχι, εγώ θα διαφωνήσω.

Όχι οι νεκροί δε γυρίζουν, οι παράλυτοι δεν περπατούν, οι τραυματισμένοι δε συνέρχονται επειδή ο ένοχος μπήκε φυλακή.
Όσο όμως οι ένοχοι παίρνουν την άδεια να ξαναγυρίσουν στην προηγούμενη ζωή τους και να συνεχίσουν να οδηγούν, τόσο οι άνθρωποι που κυκλοφορούν γύρω τους θα κινδυνεύουν.
Κι όσο οι ασύδοτοι παίρνουν την άδεια να ασυδοτούν, τόσο άλλοι άνθρωποι γύρω τους θα λένε "γιατί όχι κι εγώ;"
Και τα φαινόμενα ασυδοσίας θα πολλαπλασιάζονται.
Κι όσο περισσότεροι είναι οι ασύδοτοι, απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι οδηγοί, τόσο περισσότερες τραγωδίες θα θρηνούμε κάθε χρόνο.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

Δεν είναι αστείο, δεν είναι παιχνίδι. Είναι μια τραγωδία που εξελίσσεται καθημερινά γύρω μας και πρέπει να σταματήσει.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Παρέσυρε δίδυμα με τη μαμά τους
 
Τραγική είδηση: Νεαρός με μοτοσικλέτα παρέσυρε δίδυμα με τη μαμά τους και τα εγκατέλειψε. Τα παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο νεαρός παραβίασε κόκκινο φανάρι τρέχοντας να ξεφύγει γιατί μόλις είχε χτυπήσει ποδηλάτη. Αναδημοσιεύω από εδώ:

Μοτοσικλετιστής τραυμάτισε μάνα με δύο παιδιά!
Παραδόθηκε ο μοτοσικλετιστής που τραυμάτισε μάνα με δύο παιδιά!

Παραδόθηκε πριν από λίγο ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της, επτά ετών, στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς τους αβοήθητους.

Τα δίδυμα αδερφάκια νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων σε κρίσιμη κατάσταση. Η μητέρα νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένη στον «Ευαγγελισμό».

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον οδηγό από τη μοτοσικλέτα του, την οποία εγκατέλειψε κοντά στο σημείο του συμβάντος και τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον πατέρα του, ο οποίος τον βρήκε και του είπε να πάει αμέσως στην Τροχαία, κάτι το οποίο έκανε.

Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε, φοβήθηκε, γι΄αυτό εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγγελέα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 8.15 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μοτοσικλέτας, λίγο νωρίτερα, είχε χτυπήσει έναν ποδηλάτη. Καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να εξαφανιστεί, πέρασε με κόκκινο, με αποτέλεσμα να παρασύρει και τη γυναίκα με τα δύο παιδιά, που περνούσαν τη διάβαση.Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που το ένα από τα δύο παιδιά (το αγόρι) εκσφενδονίστηκε 20 μέτρα μακρύτερα.

Με ασθενοφόρα, η μητέρα διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό και τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύονται.
_______________________

Ενημέρωση: ο παραπάνω σύνδεσμος δεν περιέχει πια το άρθρο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε για το δυστύχημα εδώ. Ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος δεν είχε δίπλωμα ούτε ασφάλιση, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα παιδιά και η μαμά τους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

_______________________

Δεύτερη ενημέρωση, Νοέμβριος 2014: Δυο χρόνια και 4 μήνες μετά το τροχαίο, η δίκη αναβάλλεται για δεύτερη φορά. Στο μεταξύ, η μητέρα και το ένα από τα δίδυμα (το κορίτσι) αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα υγείας και αποκατάστασης, όχι τόσο σοβαρά όμως όσο το δεύτερο παιδί (το αγόρι) που ακόμη δε μπορεί να φάει ή να μιλήσει (μεταξύ άλλων). Εφόσον τα δικαστήρια εκκρεμούν, η οικογένεια δεν έχει λάβει την παραμικρή οικονομική βοήθεια από την πολιτεία ή το δράστη, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι απαραίτητες θεραπείες. Παρακαλείται, όποιος μπορεί, ας βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό:
Λογαριασμός Eurobank:
MACIOROWSKI KRZYSTOF
MACIOROWSKA AGHIESZKA
IBAN GR 450 260 236 0000 300 101 391 628

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Φραγκοφονιάς με κάμπριο!


Παίρνω την πανάκριβη αμαξάρα - κάμπριο, τούρμπο, κι όλα αυτά τα φανταχτερά, αλλά τσιγγουνεύομαι ακόμη και τα 5-10 ευρώ του πάρκινγκ.
Παρκάρω λοιπόν στο πεζοδρόμιο, φαρδιά-πλατιά, μέσα στη μέση, αλλά δεν έχω τα κότσια να ρισκάρω ούτε το πρόστιμο, έτσι και μου το ρίξουν.
Γι αυτό κάθομαι μέσα στη ζέστη και στο λιοπύρι και βγάζω τις πινακίδες από το αμάξι, τις ρίχνω στο πορτ-μπαγκάζ, κι αν έρθει κανείς τροχαίος άντε να με βρει να μου ρίξει πρόστιμο.
Είμαι και πολύ μάγκας, ε;Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Πάρκινγκ η Αμαλίας;

Στην Αμαλίας, απέναντι από την Αψίδα του Αδριανού, το πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκινγκ. Για να περάσεις, πρέπει να στριμωχτείς ανάμεσα στα παρκαρισμένα οχήματα.
Φυσικά, σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας, δε γίνεται καμία προσπάθεια να τηρηθεί -έστω- κάποια υποτυπώδης τάξη.