+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα

Το πουλμανάκι γράφει στο πλευρό "Δήμος Θεσσαλονίκης. Δίκτυο μεταφοράς ατόμων με αναπηρία".
Ως εδώ τίποτα παράξενο.
Το παράξενο είναι που το πουλμανάκι είναι σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο. Πώς θα περάσει ο ανάπηρος συμπολίτης; Ακόμη κι οι μη ανάπηροι πρέπει να κάνουν το γύρο ή να βγουν στο δρόμο. Γιατί;


Κάποιοι είπαν "Και τι έγινε; Μήπως είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος;" "Μα αφού χωράς" "Θα μετέφερε τους ανάπηρους εκεί κοντά και δεν είχε πού να το αφήσει"

Δε συμφωνώ.

Για ν' αρχίσουμε,

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Kαλό Πάσχα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ευχόμαστε σε όλες και όλους αυτές τις μέρες να περάσετε καλά όπου κι αν είστε και να επιστρέψετε ασφαλείς σπίτι.

Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!







Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Πλημμελήματα...

Πριν λίγες μέρες, ένας δεκατριάχρονος έγινε δωρητής οργάνων. Δεν το ζήτησε. Απλά έκανε ποδήλατο όταν ένας οδηγός πέρασε με 130, τον χτύπησε κι εξαφανίστηκε. Ένας άλλος χτύπησε μια γιαγιά με το εγγονάκι της στη Σαντορίνη. Το εγγονάκι έζησε κι είδε τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να χάνεται, ενώ η γιαγιά του ψυχορραγούσε στην άσφαλτο. 
 


Ας μη μασάμε τα λόγια μας: όταν τρέχεις πάνω από τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένη περιοχή, είσαι ή ηλίθιος (δεν έχεις καταλάβει ότι μπορεί να κόψεις κάποιον) ή εγκληματίας (δε σε νοιάζει αν κόψεις κάποιον). Δεν υπάρχει άλλη κατηγορία.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τον έδειρε γιατί του είπε να μην παρκάρει στη ράμπα ΑμεΑ!

Διαβάστε εδώ τι συνέβη στο Βασίλη Ντ. όταν έκανε παρατήρηση σε κάποιον που ήθελε να παρκάρει σε ράμπα ΑμεΑ. Τα λόγια είναι δικά του, από την ανάρτησή του στο Facebook:

«Στις 18/4/2019 ,ώρα 10:30 π.μ. στη συμβολή λεωφόρου Συγγρού 90 με Τούσα Μπότσαρη, ένας ηλικιωμένος, ηλικίας γύρω στα 60-65, ιδιοκτήτης του κόκκινου Golf με αριθμό κυκλοφορίας *****,  προσπαθούσε να σταθμεύσει το όχημά του ακριβώς πάνω στη ράμπα των αναπήρων, καθιστώντας την για κυκλοφορία πεζών, όσο και αμαξιδίων, εντελώς απροσπέλαστη.


Τρίτη 16 Απριλίου 2019

"Ατύχημα"

O εξηντάχρονος είχε πάρει το ταξί απ’ την Πτολεμαΐδα. «Σταμάτα εδώ» είπε του οδηγού κοντά στη γέφυρα των Σερβίων. Βγήκε από τ’ αμάξι και πήδηξε στο κενό.
«Κανείς δε μπορεί να ξέρει» λέει το δημοσίευμα «τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία». Σημειώνει πάντως πως


Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Απαιτούμε!


Η 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ έχει θέμα την ηγεσία. Ο ΟΗΕ μας προτρέπει να ηγηθούμε εμείς στο χώρο μας του αιτήματος για Οδική ασφάλεια, για να κινητοποιήσουμε όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις έτσι ώστε να σωθούν ζωές. 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

5η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Η οδική ασφάλεια πρέπει να μας απασχολεί αν θέλουμε να γεράσουμε.

Είναι μια τεράστια απειλή για όλους:
για τους ενήλικες είναι το 8ο αίτιο θανάτου, πάνω ακόμη κι από το AIDS. Για τα παιδιά μας όμως ως 29 ετών είναι το πρώτο αίτιο θανάτου, πολύ πιθανότερο απ’ όλα όσα φοβόμαστε συνήθως (παιδικό καρκίνο, επιδημίες, απαγωγή από αγνώστους, ναρκωτικά).

The numbers are staggering. Road traffic crashes now represent the eighth leading cause of death globally. They claim more than 1.35 million lives each year and cause up to 50 million injuries. And, the fact is, every one of those deaths and injuries is preventable. One of the most heart-breaking statistics in this report is that road traffic injury is the leading cause of death for people aged between 5 and 29 years. No child should die or be seriously injured while they walk, cycle or play.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Λόγοι και τόποι: μύθοι της αρχαίας Αθήνας


Mε αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, οι Μαμάδες+ στο Δρόμο προσφέρουμε μια ανοιχτή αφηγηματική περιήγηση με θέμα τους μύθους της Αρχαίας Αθήνας.

Οδηγός μας θα είναι ο κ. Αριστοτέλης Κοσκινάς, αρχαιολόγος και ξεναγός, ο οποίος σχεδίασε την περιήγηση και αναφέρει:



Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Στιγμιότυπα από τη 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Η ποδηλατοπορεία μας πραγματοποιήθηκε χτες με υπέροχη λιακάδα.
Μαζεύτηκαν αμέτρητοι ποδηλάτες, πολλοί από τους οποίους ήταν και Μαμάδες ή Μπαμπάδες στο Δρόμο. Μαζί μας ήταν επίσης και μέλη της αδελφής οργάνωσης ΠΕΖΗ.
Μπορείτε να δείτε παρακάτω στιγμιότυπα της πορείας. Στο τέλος βίντεο από τη στιγμή εκκίνησης.
Κάποιοι από εμάς δεν ποδηλατήσαμε, αλλά μείναμε στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως ενημερώνοντας τους περαστικούς.
Πεζοί και ποδηλάτες έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά μένουν πολύ περισσότερα να γίνουν.
Δε σταματάμε - συνεχίζουμε ώσπου οι πόλεις μας να γίνουν καλύτερες για όλους.
Και του χρόνου σε όλους μας!