+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Δέσμευση υποψηφίων στο Χαϊδάρι



Μετά τη συνάντησή μας  στο Χαϊδάρι με τους υποψηφίους, σειρά έχει η ενυπόγραφη δέσμευση τους. Λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαϊου, δεσμεύουμε τους υποψηφίους στο Χαϊδάρι με συγκεκριμένα αιτήματα για τις πρώτες 100 μέρες μετα την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δημάρχου.

Τα αιτήματα  μας αφορούν την ουσιαστική και αυστηρή  τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  αλλά και των κανονιστικών πράξεων του δήμου (Κοινοχρήστων και Καθαριότητας)

Αυτά είναι δέσμια αρμοδιότητα του Δήμου και φυσικά γνωρίζουν τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Γιατί, λοιπόν, δεν γίνεται τίποτα για την ασφάλεια όλων των πεζών;  Γιατί πρέπει να ζητάμε τα αυτονόητα; να εφαρμόζουν τους νόμους που η ίδια η πολιτεία και οι οι δήμοι έχουν ορίσει;

Στο Χαϊδάρι υπάρχει κανονισμός κοινοχρήστων χώρων από το 2016 που ορίζει το 1,50  ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών σε όλα τα πεζοδρόμια . Αλλά και τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων και της επαγγελματικής κατάληψης από κάθε είδους δραστηριότητα.
Στο Χαίδάρι υπάρχει κανονισμός καθαριότητας από το 2012 που ορίζει την σύνταξη μελέτης για χωροθέτηση των κάδων που τώρα είναι εμπόδια στα στενά πεζοδρόμια.
Τέλος ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι Νόμος που επιβάλλεται σε ολόκληρη τη χώρα.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρείται στη πόλημας. Τίποτα απολύτως.
Η παράνομη στάθμευση έχει καταλάβει όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 
Όλοι κινδυνεύουμε με το που βγαίνουμε από το σπίτι μας, είτε πεζοί, είτε εποχούμενοι.
Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τηρεί ούτε τα βασικά για την Οδική ασφάλεια.
Ακόμα και στην είσοδο -έξοδο του 8ου δημοτικού σχολείου δεν αντικαταστάθηκε το σιδερένιο προστατευτικό για τους μαθητές  κατά την έξοδο τους.
 
 

Ο πρώτος υποψηφιος που υπέγραψε και μάλιστα με προθυμία , λέγοντας "Αυτά λέμε κι εμείς" είναι ο κος Κέντρης Ιωάννης.

 
 
. Ευχαριστoύμε πολύ όλους και όλες Καλή επιτυχία στους υποψηφίους και τις υποψηφιες στους συνδυασμούς. Ευχαριστούμε πολύ τον κο Γιάννη Κέντρη για την υποστήριξη και γραπτή δέσμευση του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου