+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η διάβαση του 3ου Δημοτικού Καματερού

Στην οδό Αγίου Νικολάου στο Καματερό, έξω ακριβώς από το 3ο Δημοτικό, οι οδηγοί κατεβαίνουν με φόρα. Μολονότι υπάρχει πεζοφάναρο μπροστά από το σχολείο, πολλοί -δυστυχώς- περνούν τη διάβαση σαν να μην υπάρχει, ακόμη κι όταν έχουν κόκκινο.
Όταν υπάρχει τροχονόμος κάτι γίνεται.
Μια φορά όμως που έλειπε, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά.


Με τη συνεργασία του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού και του πολύ δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού, χρωματίσαμε τη διάβαση μπροστά στο σχολείο ως μια μικρή συμβολή στην ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο.

Γονείς και παιδιά ξεχύθηκαν στη διάβαση με μπογιές και πινέλα και το αποτέλεσμα ήταν μια έκρηξη δημιουργικότητας! Το σχολείο σήμερα έχει μια διάβαση που δεν μοιάζει με καμία άλλη!

















Η ελπίδα μας είναι πως η διάβαση θα βοηθήσει να είναι τα παιδιά ασφαλέστερα στη διαδρομή προς και από το σχολείο.
Δεν θέλουμε απλά να είναι πιο ορατή στους οδηγούς, ώστε να σταματούν όταν τη βλέπουν.
Θέλουμε τα παιδιά που της έδωσαν χρώμα και προσωπικότητα να την κάνουν "δική τους" και να επιδιώκουν πλέον να περνούν μόνο από εκεί.
Και, μαζί με τα παιδιά, θέλουμε οι γονείς που τα βοήθησαν να αφομοιώσουν κι εκείνοι βιωματικά το πόσο σημαντικό στοιχείο του δρόμου είναι κάθε διάβαση, έτσι ώστε στο εξής να σταματούν σε όλες και να μεταδώσουν αυτή τη συμπεριφορά και σε άλλους.

Θέλουμε, με λίγη μπογιά, να βοηθήσουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας που θέλει την κυκλοφορία πάνω απ' όλα και ανεμπόδιστη, λησμονώντας πως η κυκλοφορία υπάρχει για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο.

Η προηγούμενη δράση μας στον ίδιο δήμο έγινε τον Νοέμβριο. Η επόμενη παρόμοια δράση μας θα γίνει στο Χαϊδάρι, στις 2/2.

Τα πιστοποιημένα χρώματα διαγραμμίσεων που χρησιμοποιούμε είναι ευγενική χορηγία της Τεχνικής Εταιρείας Περίαλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου