* Μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και πολλών άλλων για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Μια βόλτα στο Νέο Κόσμο

Μια βόλτα είναι η νέα δράση που οργανώνουν από κοινού πέντε ομάδες,  οι πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των  πεζών ΠΕΖΗ και ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία  της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MOΝUMENTA, η  ανεξάρτητη κίνηση πολιτών Επιμένουμε Αθήνα και η Ομάδα Άστυ, που πραγματοποιεί περιπάτους ανιχνεύοντας τα μονοπάτια της  αθηναϊκής ιστορίας.
Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά μας με στόχο περιπάτους στην Αθήνα, και όχι μόνο, στις συνοικίες της,  σε ανθρώπινες ιστορίες, στα μνημεία, σε όσα κρύβουν οι πόλεις.

1η Βόλτα:

Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη (31/03), πάμε βόλτα στο Νέο Κόσμο για  να περιηγηθούμε σε μία γειτονιά γεμάτη ιστορία. Στη βόλτα μας θα  γνωρίσουμε την ιστορία των Μικρασιατών προσφύγων, Ρωμιών και Αρμενίων,  που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την Καταστροφή. Θα δούμε τις Bauhaus πολυκατοικίες που χτίστηκαν για να τους στεγάσουν αλλά και  τόπους που σχετίζονται με την ιστορία της συνοικίας, όπως το Μπλόκο  του Δουργουτίου και την Αρμενική Καθολική Εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου  του Φωτιστού. Παράλληλα θα ακούσουμε ιστορίες για την εγκατάσταση, την αντιμετώπιση από την αθηναϊκή κοινωνία και τις συνθήκες διαβίωσης των  κατοίκων του Νέου Κόσμου, παλιών και νέων.
Συνοδοιπόροι στη βόλτα μας, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος  Νέου Κόσμου και η θεατρική ομάδα του μαθήματος υποκριτικής που  διοργανώνεται από το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη» του Athens Fringe Network.

Ραντεβού την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 16:00, στη στάση του τραμ  Κασομούλη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να  πάμε μαζί μια βόλτα.

Παρακαλούμε μην ξεχάσετε άνετα παπούτσια, νερό και, αν θέλετε, φωτογραφική μηχανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου