+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τελικά, μου την είχε στημένη

Σήμερα το μεσημέρι, γυρνώντας από το σχολείο του μικρού και πηγαίνοντας να πάρουμε το μεγάλο, ο οδηγός για τον οποίο μιλήσαμε σε παλιότερη ανάρτηση μου την είχε στημένη στη γωνία του δρόμου.



Ουρλιάζοντας έξαλλος άρχισε να με βρίζει σκαιότατα (επειδή του άγγιξα τους υαλοκαθαριστήρες) και να απειλεί με ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι. Δεν είμασταν μόνοι. Τη σκηνή παρακολουθούσαν τρεις πεζοί άντρες και μία διερχόμενη ποδηλάτισσα. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς διατήρησα την ψυχραιμία μου (μάλλον η παρουσία του παιδιού με κράτησε) και ούτε φώναξα, ούτε έβρισα, ούτε κατέρρευσα, αλλά κατάφερα να σταθώ όρθια μπροστά του κοιτώντας τον κατάματα.

Ο μικρός μου όμως τρομοκρατήθηκε και έβαλε τα κλάμματα. "Συγκρατηθείτε κύριε," του είπα, "δε βλέπετε ότι το παιδί ταράχτηκε;" Και το πλάσμα αυτό αντί να σταματήσει, συνέχισε να υβρίζει με λεξιλόγιο που με τίποτα δε θα ήθελα να επαναλάβω και να απειλεί ότι θα καλέσει την αστυνομία γιατί του χαράκωσα το αμάξι (το οποίο ήταν απολύτως άθικτο και, όταν του ζήτησα να μου δείξει την παραμικρή γρατσουνιά, υπεξέφυγε). Και μας έκλεινε και το δρόμο.

Ζήτησα βοήθεια από τους μάρτυρες κι αυτοί, αντί να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την επίθεση, πήραν το μέρος ενός άντρα 1,85 ο οποίος εξύβριζε και απειλούσε μια γυναίκα 1,60 με ένα παιδί!
Η κυρία με το ποδήλατο μου είπε πως θα έπρεπε να ντρέπομαι επειδή έχω παιδί μαζί μου (ποια; εγώ, που άκουγα όλο αυτό το υβρεολόγιο) ενώ ένας ηλικιωμένος από ένα μπαλκόνι μάλιστα έσπευσε να προσθέσει πως θα κατέθετε ως μάρτυρας ότι όντως χαράκωσα το αμάξι (απόλυτο ψεύδος).

Σοκαρίστηκα τόσο πολύ που έχασα τα λόγια μου.  Από πότε το λεξιλόγιο γηπέδου είναι δικαίωμά μου; Από πότε έχω δικαίωμα να επιτίθεμαι όποτε νιώθω οργισμένη; Ακόμη κι αν είχε δίκιο, γιατί κανείς δεν είπε "ρε φίλε, ηρέμησε, να το συζητήσουμε πολιτισμένα";

Άσε που οι παρευρισκόμενοι φάνηκαν να συμφωνούν πως το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων συνιστούσε απόλυτη ιεροσυλία. Α, ναι; Τότε όλοι όσοι κολλούν διαφημιστικά στ' αυτοκίνητα θα έπρεπε να μπουν φυλακή, σωστά;

Με τα πολλά κατορθώσαμε να απομακρυνθούμε για να πάρουμε το άλλο παιδί που θα περίμενε τόση ώρα και πέρασα πολλή ώρα ώσπου να καταφέρω να ηρεμήσω τον μικρό μου που έκλαιγε γοερά.

Πρέπει να σας πω πως ακόμη αυτομαστιγώνομαι γιατί δεν προστάτεψα τα παιδιά μου όσο έπρεπε. Τι επρεπε όμως να κάνω; Να κάνω παράκαμψη, να βγάλω ολότελα αυτό το δρόμο απ' τη διαδρομή μας, να σκύψω το κεφάλι νικημένη;

Δεν θέλησα ν' αφήσω έναν τρομοκράτη να μου ορίζει τη ζωή. Έτσι, η περηφάνεια μου και η βλακεία μου, να θεωρώ τους ανθρώπους ανθρώπους, κόστισε σ' ένα ευαίσθητο παιδί μια τραυματική δυσάρεστη εμπειρία.   

Ακόμη δε μπορώ να πω ότι έχω συνέλθει από το ξάφνιασμα. Πού είναι άραγε οι καλοί άνθρωποι με κατανόηση που ανέφερε η Χριστιάνα στην προηγούμενη ανάρτηση; Αυτοί που όταν τους μιλήσεις καταλαβαίνουν και αλλάζουν συμπεριφορά; Πού είναι οι άνθρωποι που είχαμε την ελπίδα ότι μπορούν να εκπαιδευτούν όταν ακούν τη φωνή της λογικής και για τους οποίους η Αντωνία κι εγώ είχαμε σχεδιάσει όλα εκείνα τα φυλλάδια;

Πείτε μου, είμαι τόσο λάθος;


___________________________
Ενημέρωση: ο οδηγός αφήνει πλέον το αμάξι του δίπλα στο πεζοδρόμιο! Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση.

27 σχόλια:

  1. Δεν βλέπω να κάνατε κάποιο μεγάλο λάθος. Και αν κάνατε κάποιο λάθος, δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι, ούτε τα πεζοδρόμια είναι μόνο για τους τέλειους πεζούς. Η ανάρτηση με το συνεργείο ήταν εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να διεκδικήσει με αυτοπεποίθηση κάτι, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται και από αυτόν που ακούει. Ο οδηγός φαίνεται οτι πραγματικά πίστευε ότι είχε δίκιο και λόγω του θυμού του δεν μπορούσε να ακούσει τίποτε άλλο. Θα μπορούσατε να είχατε καλέσει την αστυνομία, όχι για να αλληλομηνυθείτε, αλλά γιατί αυτό μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση. Ο αστυνομικός, αν έρθει, είναι ένα τρίτο ουδέτερο άτομο, όπου μπορούν να απευθυνθούν και οι δύο μεριές. Δεν είναι δικαστής, αλλά γνωρίζει τον νόμο (ακόμα και αν δεν τον εφαρμόζει) και μπορεί να τον εξηγήσει και στις δύο πλευρές. Μπορεί να εξηγήσει στον οδηγό οτι το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται και ίσως εξηγήσει σε εσάς αν κάνατε κάτι που δεν επιτρέπεται (π.χ. αν υπάρχει νόμος που απαγορεύει το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων). Η αστυνομία και οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους αδύναμους, επομένως ας μη διστάζουμε να ζητάμε να κάνουν ακριβώς αυτό.

    Όταν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο (και μου έχει συμβεί αρκετές φορές), γίνομαι πιο αποφασισμένος στο να ζητώ από τις αρχές να εφαρμόσουν τους σχετικούς νόμους. Το πρόβλημα δεν είναι ο συγκεκριμένος οδηγός, αλλά η γενική έλλειψη εφαρμογής του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσω καλού φίλου διάβασα και τα δύο σου κείμενα και έχω παρακολουθήσει την ιστορία. Ο χρόνος μου είναι πολύ πιεσμένος αλλά αν αποφασίσεις να κάνεις κάποια κινητοποίηση, αν απλά θες έναν άνθρωπο δίπλα σου για να εξηγήσεις τα αυτονόητα, πες μου και θα έρθω. Δεν είσαι μόνη σου και μη νιώσεις στιγμή άσχημα, είμαστε πολλοί και θα σταθούμε πλάι σου. ( Έχω πάθει το ίδιο και ήμουν με το παιδί και ξέρω καλά πως νιώθεις βλέποντάς το να κλαίει και να τρομάζει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κοινοποίησα και στο προφίλ μου. Είμαι σίγουρη ότι και άλλες φίλες και φίλοι μου θα είναι δίπλα σου. ότι χρειαστείς ενημέρωσε μας.

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε σε αυτοδικία. Να πάμε να του σπάσουμε το τζάμι για το απύθμενο θράσσος του, και αν αντιδράσει, να του κάψουμε το αυτοκίνητο. Δεν βρίσκω καλύτερη λύση, αφού τέτοιοι τύποι μόνο σ' αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τα κτήνη που πήραν το μέρος του. Αφού -σύμφωνα με την νοοτροπία στην Ελλάδα- δίνουν δίκιο σ' αυτόν που φωνάζει, να πάμε κι εμείς να φωνάξουμε περισσότερο. Και η αστυνομικοί δεν οφελούν, αφού θα κινηθούν κι αυτοί στο ίδιο μήκος κύματος με τα κτήνη, για να μην μπλέξουν ή παραυρόμενοι από την νοοτροπία που προανέφερα.

    Δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάξει η κατάσταση με το σεις και με το σας. Αυτό που αναφέρεται σ' αυτή την τελευταία ανάρτηση το περίμενα να συμβεί κάποια στιγμή, έχουν συμβεί πολλά, και ξέρω ότι αν επιμένουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις, μπορούμε μόνο με άγριες διαθέσεις.
    Επίσης με ευκαιρία αυτό, θα ήθελα να αναφέρω ότι μια συνάδελφός μου που αγαπάει τις γάτες, φρόντιζε 10 γάτες μαζί με τα άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας της στο Καματερό, αλλά κάποτε είδε να αγνοούνται 3. Κάποια στιγμή είδε έναν με πίτμπουλ να τον εκπαιδεύει να επιτίθεται θανάσιμα με μια από τις 3 γάτες που δεν ξαναφάνηκαν. Τον επιπλήξανε διάφοροι στη γειτονιά, καλέσανε και τους αστυνομικούς οπού ήρθαν αλλά περιορίστηκαν σε μια επίπληξη. Όταν αυτή η συνάδελφος, τους την είπε ότι "αυτός εκπαιδεύει δολοφόνο κι εσείς απλά του κάνατε μια επίπληξη", αυτοί απάντησαν "τη συνέχεια θα την πούμε στο τμήμα", δηλαδή "θα σε συλλάβουμε". Γι' αυτό τα ρίχνω και στην αστυνομία.

    Να ξεκαθαρίσω ότι συχαίνομαι αυτούς που φωνάζουν "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και καίνε αυτοκίνητητα για καταστροφολαγνία, κοινώς τους μπαχαλάκηδες ή τους 17Ν. Όταν είπα προηγουμένως να του κάψουμε το αυτοκίνητο, εννοούσα το αυτοκίνητο συγκεκριμένου ιδιοκτήτη και για συγκεκριμένο λόγο, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σε μια πολιτισμένη χώρα που λειτουργεί το δίκαιο, αυτός θα έβλεπε επιβάρυνση στο ποινικό του μητρώο, θα έχανε το δίπλωμα ίσως για πάντα, και όταν λέμε θα το έχανε, δεν σημαίνει όπως εδώ που θα μπορούσε να οδηγεί και χωρίς δίπλωμα και αν τον πιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας πως οι νταήδες καταλαβαίνουν μόνο όταν ένας μεγαλύτερος νταής τους βάλει στη θέση τους.
      Όμως δε θα συμφωνήσω μαζί σας για την αυτοδικία - δεν είναι λύση.
      Θα προτιμήσω να ακολουθήσω το νόμιμο τρόπο.
      Όσο για τη συνάδελφο με τις γάτες, υπάρχει νόμος κατά της κακοποίησης ζώων. Οι αστυνομικοί θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Επιμείνετε και καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  4. Διαβασα αυτη και τηνπροηγουμενη αναρτηση σου. Αρχικα εγω με πολυ πιο ηπιο σημειωμα πηγαστο αστυνομικο τμημα και ναι εδωσαν σημασια! Ειναι απειλη!Πρεπει να πας και να ζητησεις τουλαχιστον συστασεις και να καταγραφει στο βιβλιο συμβαντων! Καταλαβαινω οτι με2 παιδια ο χρονς σου ειναι πολυ περιορισμενος, αλλα ο τυπος ειναι κτηνος! Ειναι ο μονος τροπος να τον σταματησεις! αφησε σημειωμα, πανικοβαλε το παιδακι σου! Τι αλλο θα κανει?
    Επισης δεν καταλαβα γιατι δεν κσλεις την τροχαια εφοσον κλεινει το πεζοδρομιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή mama sto dromo
      Πρέπει το συντομότερο δυνατό να απευθυνθείς στην αστυνομία για απειλή, εξύβριση, άσκηση ψυχολογικής βίας.
      Η τροχαία επιλύει και αποφασίζει για την παράβαση κατάληψης πεζοδρομίου.
      Επιπλέον συνιστώ να ζητήσεις τη γνώμη από δικηγόρο ειδικευμένο στο αστικό δίκαιο.

      Διαγραφή
  5. ΜΗ ΤΟΥ ΤΗ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ.ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΝ.ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν...
    1ον Έκανες λάθος πειράζοντας ξένη ιδιοκτησία και δημοσιεύοντας φωτογραφίες με σύνδεσμο στο google maps όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του. Κοινώς τον στοχοποίησες...
    2ον Έκανες λάθος αφού δεν κάλεσες την τροχαία στην πρώτη περίπτωση και το 100 στην δεύτερη.
    3ον Μη χρησιμοποιείς και κρύβεσαι πίσω από τα παιδιά σου. Αν θέλεις να "τσαμπουκαλευτείς" δικαίως ή αδίκως κάν'το, αλλά όταν σου "επιτεθούν" μη περιμένεις να σταματήσουν επειδή έχεις τα παιδιά μαζί σου. Και ΝΑΙ για την ασφάλεια των παιδιών σου (ψυχική κτλ) να άλλαζες διαδρομή.
    4ον Στο σημείωμα δεν αναφέρει κάπου το όνομά σου ούτε σε "φωτογραφίζει".
    5ον Πριν κάνεις οτιδήποτε έλεγξε εάν έχεις πρώτα δίκιο πχ μήπως ο χώρος είναι όλος ιδιόκτητος; ασχέτως τί ισχύει για πεζοδρόμια 70 εκ. κτλ.
    Όλα αυτά φιλικά!
    Και για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου γιατί δεν ξήλωσες το τηλεφωνικό καφάο που βρίσκεται στη γωνία ακριβώς απέναντι και το οποίο αφήνει πέρασμα στο πεζοδρόμιο διάστασης ίσο με μία πλάκα; https://www.google.gr/maps/@37.958194,23.7519297,3a,75y,177.44h,48.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4UQSe-hsxxOzZ8Jznn6TMg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγώ γιατί;Όλο αυτο ειναι στημένο.Ενταξει είδαμε όλοι το συγκεκριμένη σελίδα και μπορεί να μπαίνουμε συχνά να την επισκεπτόμαστε στο εξής.Η κυρια ειναι ανώνυμη και το παραμυθάκι προκαλεί αντιδράσεις. ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ...Απλο

      Διαγραφή
    2. Στην αληθινή ζωή, η κυρία θα πρέπει να πληρώσει παράβολο και δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.
      Επιπλέον, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους μάρτυρες/γείτονες του κυρίου, οι οποίοι φάνηκαν υπερπρόθυμοι να ψευδομαρτυρήσουν.
      Έλαβε συμβουλές να αποφύγει τη δικαστική οδό γι αυτούς ακριβώς τους λόγους.

      Διαγραφή
  7. Γιατί δεν καλεί κανείς την Αστυνομία για την εξηβρηση και απειλή της μητέρας με το παιδί????Επίσης γνωρίζουμε και το αυτοκίνητο και τις πινακίδες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενώ βρέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλα τα στοιχεία για αυτόν τον αλήτη δεν ξέρουμε καν πως λέγεται η κοπέλα με το παιδί με τις ειδικές ανάγκες .Και αναρωτιέμαι απλά γιατί δεν πήγε στην Αστυνομία και όχι μόνο για εξύβριση αλλά και για απειλή.ΚΑΛΟ θα ήταν να μιλήσει η ίδια και μάλιστα που έχει και μάρτυρες!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γνώμη μου - την ξέρεις - ήταν ότι έπρεπε ήδη να είχες πάει στην αστυνομία.
    Και αυτό εδώ, ΝΑΙ, θα ήταν το δεύτερο καταγεγραμμένο συμβάν.

    Και θα έπρεπε να επιχειρήσεις να δείξεις σε αυτούς τους περαστικούς που υποστήριξαν αυτό το υποκείμενο, το σημείωμα που σου είχε αφήσει την άλλη φορά. Και τότε το πιθανότερο θα ήταν ότι θα άπλωνε χέρι επάνω σου, ή ότι θα άρπαζε το κινητό σου, και τότε οι παρευρισκόμενοι θα άλλαζαν αμέσως γνώμη και θα ήταν δικοί σου μάρτυρες.

    Λυπάμαι που ταράχτηκε το παιδί. Σε χαίρομαι που τον κοίταξες κατάματα. Και περιμένω τις επόμενες ενέργειές σου και δεν εννοώ αναρτήσεις, ή διαμαρτυρίες, αλλά την επίσκεψή σου στο αστυνομικό τμήμα, ή όπου αλλού κρίνεις σκόπιμο.

    Και για να απαντήσω στον ανώνυμο κύριο παραπάνω, δεν ξήλωσες το καφάο για τον ίδιο λόγο που δεν χαράκωσες και το όχημα. Για το καφάο τηλεφωνούμε στον οτέ, και για το όχημα απευθυνόμαστε στον ιδιοκτήτη του.
    Το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων είναι πολύ ευγενική χειρονομία.
    Κάποιος άλλος θα έβαζε άνετα το αυτοκόλλητο " ΕΙΜΑΙ ΓΑϊΔΑΡΟΣ, ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ" καίριο, και συνάμα προσβλητικό.

    Επιτέλους, ποιος μπορεί να περπατήσει στα πεζοδρόμια;
    Υπάρχουν ΑΜΕΑ που εγκλωβίζονται στο ίδιο τους το τετράγωνο, και δεν μπορούν να κατέβουν από το πεζοδρόμιο, λόγω στενότητος και παράνομου παρκαρίσματος στις ράμπες, πόσο μάλλον επάνω στο πεζοδρόμιο!!!
    Υπάρχουν συμπολίτες μας τυφλοί, παιδιά ασυνόδευτα, μητέρες με παιδιά στο χέρι, μητέρες με καροτσάκια που αναγκάζονται να κινούνται στο δρόμο.

    Δεν φτάνει αυτή η αγωνία, έχουμε να φοβόμαστε και τον κάθε ένα που απειλεί με τη γενετήσια πράξη.
    Κι άθελά μου θυμάμαι την περίπτωση με τον οδοκαθαριστή που παρατήρησε τον συνοδό τετραπόδου για τις ακαθαρσίες του και δέχθηκε παρολίγον θανατηφόρα επίθεση και βρέθηκε στο νοσοκομείο... και διακρίνω συγγένεια.

    Η αντίδραση των άλλων στη δική μας αντίδραση είναι λαχείο.
    Όταν υπάρχει προηγούμενο όμως, καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη για τα επόμενα.
    Ουφ! Αυτά.
    Φιλιά πολλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den exeis ti na kaneis kai kaneis ta karnavalia su.o malakas parkarei to amaksi tu kai empodizei.esi ferneis to paidi su se afti ti thesi omos kai eisai 10 fores pio malakas.isos kai parapano.ikseres oti tha ginei episodio.alla tsampoukaleftikes ek tu asfalus opos kanun polles "mamades" me oplo ti thilikotita tous kai to paidi tous.e o malakas den niastike pou eisai gineka kai exeis paidi mazi su kai sta exose.alli fora na prostateveis to paidi su kai na kopseis tous tsampoukades giati mporei na patheis xirotera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τσαμπουκάς είναι να ειδοποιείς κάποιον ότι ενοχλεί, αναρωτιέμαι πώς θα χαρακτηρίζατε τη συμπεριφορά του κυρίου...

      Διαγραφή
  12. Γιατί όμως όλοι οι μάρτυρες να πήραν το μέρος του???μήπως δεν είναι έτσι ακριβός όπως τα λες !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μάρτυρες πήραν το μέρος του για τους ίδιους λόγους που και τροχαία και περαστικοί πήραν το μέρος του οδηγού στο παλιό περιστατικό στην Αραχώβης (δείτε εδώ, με πηγές: https://mamastodromo.blogspot.gr/2011/10/blog-post_30.html).
      Φαίνεται πως οι Έλληνες είμαστε πολύ εύθικτοι σε θέματα ιδιοκτησίας (αμάξι, σπίτι, κτλ) αλλά για τα δικαιώματά μας δε δείχνουμε την ίδια ευθιξία.
      Για την ακρίβεια, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι παρευρισκόμενοι δε φαίνεται να κατάλαβαν καν πως ο οδηγός θίγει και δικό τους δικαίωμα, αλλά υπερασπίστηκαν το αμάξι σα να ήταν δικό τους. Παράξενο, ε;
      Τέλος, όσον αφορά το παραπάνω περιστατικό, αποδείχτηκε αργότερα πως τουλάχιστον δύο από τους μάρτυρες είναι γείτονες και είτε φίλοι είτε συγγενείς του οδηγού.

      Διαγραφή
  13. ασε τα παιδια στο σχολειο, γυρνα και παρε το 100 αν εχεις και δικο σου μαρτυρα ακομα καλυτερα. Μη μασατε στους νταβατζιδες! Τραβα το οσο παει!!!! Το κανω συνεχεια για τα παιδια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έκανες τίποτα κακό .ότι έγινε έγινε κοίταξε μονάχα λάου λάου να ξεφοβήσεις το παιδί σου και να του εξηγήσεις όταν το χρειαστεί . Όσο για αυτόν τον τύπο είναι προφανές ότι χρειάζεται να τον περιορίσει κάποιος για τον καλό και των υπολοίπων δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φωναξτε την τροχαια και αν εχει κεφια θα ερθει να του σηκωσει το αμαξι με γερανο. Τοτε θα διαπιστωσουμε αν ξερει να πουλαει νταηλικια και στους αστυνομους ή μονο σε ανυπερασπιστους ανθρωπους. Μην τους λυπαστε. Μην επιτρεψετε σε κανενα κανιβαλο να επιβαλλει την μισανθρωπια,την αμορφωσια και την μικροψυχια του. Η ελλειψη παιδειας και η ηλιθιοτητα ειναι ανικητες μονο αν τις αφησουμε να βλαπτουν τις ζωες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάρε την τροχαία και και δώσε πινακίδες και διεύθυνση. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να βάλεις μυαλό σε ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύκολες καταγγελίες...ο χώρος είναι ιδιωτικός, ο άνθρωπος παρκάρει νόμιμα.

      Διαγραφή
  17. Το καλύτερο που έχει να κάνει η κυρία είναι να καλέσει την τροχαία,απορώ γιατί δεν το έχει κάνει ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε ανωνυμε που ακουσες (ο χώρος είναι ιδιωτικός, ο άνθρωπος παρκάρει νόμιμα)ότι μπορει να παρκαρει και σε ιδιωτικο χωρο (εάν είναι ιδιωτικος χωρος μπορει να βαλει ακομα και πορτα αλλα βασικη προϋπόθεση είναι να υπαρχει πεζοδρομιο.που το ειδες ότι υπαρχει πεζοδρομιο και ταυτόχρονα το αυτοκινητο είναι σωστα παρκαρισμενο???εάν είναι χωρος parking που είναι το πεζοδρομιο στον δρομο?εχουμε χασει τα παντα σε αυτή την χωρα ??οπου θελει ο καθενας παρκαρει ??????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή