* Μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και πολλών άλλων για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Δράσεις


Όλα τα προβλήματα του κόσμου οφείλονται στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Και η συμπεριφορά αυτή μπορεί να αλλάξει. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται. Δε θα μαλώναμε τα παιδιά μας αν δεν το πιστεύαμε αυτό, σωστά;

Για να εκπαιδεύσουμε κοινό και αρχές, οργανώνουμε στοχευμένες δράσεις που χωρίζονται σε τρεις βασικούς τύπους: πορείες (ή εκδηλώσεις), ξεναγήσεις και επιστολές. 

Οι εκδηλώσεις και οι πορείες γίνονται σε συγκεκριμένο χώρο, για να αναδείξουν τα προβλήματά του. Στις δράσεις μας αυτές πάντα προσκαλούμε τις αρχές, στις οποίες υποβάλλουμε προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζουμε εκεί.

Κάνουμε ξεναγήσεις γιατί πιστεύουμε πως η πόλη μας είναι ανεπανάληπτη, με ομορφιές που αξίζει να τις ανακαλύψει κανείς περπατώντας. Πιστεύουμε πως αν βελτιώνονταν οι συνθήκες για τους πεζούς, η πόλη μας θα γινόταν πολύ πιο ελκυστική, για ντόπιους και ξένους. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αύξηση του τουρισμού θα ήταν τα πρώτα ορατά αποτελέσματα.

Ο τελευταίος τύπος δράσεων είναι οι επιστολές. Σίγουρα οι ελληνικές αρχές δε φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν στις ανάγκες των πολιτών τους. Πιστεύουμε όμως πως αν εμείς, οι πολίτες, κινήσουμε την προσοχή των αρχών για ένα θέμα και τους δείξουμε, πειστικά, πόσο πολύ ενδιαφέρει μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων τους, θα αναγκαστούν να μας λάβουν σοβαρά υπόψη. Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που αδιαφορούν για θέματα προσβασιμότητας και οδικής ασφάλειας. Μόνο αν δεχθούν πίεση από τους καταναλωτές, θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να αλλάξουν συμπεριφορά. 

Δείγματα επιστολών θα βρείτε στη σελίδα "Επιστολές". Οι άλλες δράσεις μας είναι οι εξής:

2016
2015

2014 

2013 

2012 

2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου