+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Διαβάσεις με χρώμα και κέφι!

Μια μέρα πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την Κυριακή που μας πέρασε, ήμασταν στον Άλιμο βάφοντας διαβάσεις, στη διασταύρωση των οδών Ιωνίας και Κύπρου.



Δεν ήμασταν μόνο εμείς - μαζί μας ήταν κι ένα σωρό μεγάλοι και παιδιά, όχι μόνο από το Καλαμάκι αλλά και όλο τον Άλιμο. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές και τους γονείς του 2ου και του 7ου Δημοτικού σχολείου Αλίμου καθώς και του 4ου Γυμνασίου του Δήμου.

  

Τζέρτζελο, φασαρία, αναμπουμπούλα - ένα χαρούμενο πανηγύρι για όλους, το οποίο περιλάμβανε ακόμη και γυμναστικές επιδείξεις από τον Θουκυδίδειο Γυμναστικό Σύλλογο, το GAIA Athletic Club και τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο "Στησίχορος".





Βάψαμε τη μια διάβαση σε σχήμα γιγάντιου ίχνους και στολίσαμε τη δεύτερη με ίχνη ποδιών σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.



Τα πιστοποιημένα χρώματα ήταν μια ευγενική χορηγία της Τεχνικής Εταιρείας Περίαλλος, που ειδικεύεται στις διαγραμμίσεις.



Σκοπός μας είναι, αφού παιδιά και μεγάλοι υιοθετήσουν τη διάβαση που έβαψαν με τα χέρια τους, να καταλάβουν τη σημασία όλων των διαβάσεων και να τις σέβονται. Θέλουμε ως πεζοί να επιλέγουν να περνούν από εκεί και ως οδηγοί να σέβονται και αυτήν και όλες τις άλλες που θα συναντούν στο δρόμο τους. Θέλουμε ν' αλλάξουμε τη νοοτροπία της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας που κοστίζουν ζωές κάθε χρόνο.

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και σε άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου.
Μείνετε συντονισμένες/οι για πληροφορίες.


__________________
Σημείωση: Αυτή ήταν η δεύτερη δράση μας στον Άλιμο. Για την πρώτη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου