+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Απίστευτη απάντηση της τροχαίας!


Πολίτης: "Καλημέρα. Τροχαία εκεί;"
Τροχαία: "Μάλιστα, τι πρόβλημα υπάρχει;"
Π: "Ένα αμάξι έχει παρκάρει στην 31ης Αυγούστου, πάνω στη νησίδα."
Τ: "Ναι, το ξέρουμε, το κάνει συνέχεια."
Και δεν ήρθαν.

Ο πολίτης προσθέτει:  "Πριν μερικούς μήνες που ξανά πήρα τηλ. στην τροχαία, καθότανε σε απέναντι καφέ και με έβριζε που πήρα την τροχαία."

 
Κάποιοι αναγνώστες του άρθρου είχαν να πουν δυο λογάκια για την κατάσταση:



Πρώτος σχολιαστής: Τροχαία Λάρισας: “ναι το ξέρουμε το κάνει συνέχεια”... Αλλά δεν κάνουμε και τίποτα για να μην το ξανακάνει... Μην τα βάζετε λοιπόν με τον συγκεκριμένο λακαμά. Βρίσκει και τα κάνει γιατί μπορεί (και καλά κάνει...) Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο και βαθμό! Γ. Παπανδρέου 14 & Μουσών στην Λάρισα είναι τόσο η Τροχαία όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση. Υπάρχει εκεί και ο Διοικητής της Τροχαίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας. Αυτό που σας είπε ο τηλεφωνητής της Τροχαίας καταγράφεται και κρατιέται αρχείο για ένα διάστημα! Αν έχετε ημέρα και ώρα του τηλεφωνήματός σας, ζητείστε από την Αστ.Δ/νση αντίγραφο συμβάντων για την καταγγελία σας (θα σας κοστίσει μόνο 0,44€ χαρτόσημο και λίγο από τον χρόνο σας). Ανάλογα τι θα σας απαντήσουν εγγράφως και έχοντας στο νου ότι είναι καταγεγραμμένη η κλήση, μπορείτε να χορέψετε έναν ωραίο χορό με τον κ. Διοικητή και τον κ. Αστ. Δ/ντή που θα ψάχνουν να βρουν τι τους ήρθε.... Το στοίχημα: 1. ο συγκεκριμένος τηλεφωνητής, αν έχει όντως απαντήσει έτσι, θα... καλοπεράσει. 2. ο συγκεκριμένος λακαμάς έστω και για μία φορά θα φάει κλήση και θα χάσει πινακίδες. 3. Για μερικές μέρες θα ενταθούν τα τροχονομικά μέτρα στην περιοχή. Στο χέρι σας είναι! Αν θέλετε να τους χορέψετε, ξεκινήστε με τις νόμιμες ενέργειές σας. Αν πάλι αρκούμαστε στο να "γκρινιάζουμε" εδώ, μπορώ να γράφω όλη μέρα.... Δεύτερος σχολιααστής: Σωστός,για αυτό και εγώ αποφάσισα να πάω να πιω ένα καφεδάκι με τον διοικητή της τροχαίας, εδώ και να πούμε κάποια πραγματακια! Πρώτος σχολιαστής: αυτό που έχω καταλάβει στην πράξη είναι ότι οι ανώτεροι/ανώτατοι της ΕΛΑΣ ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και την προαγωγή τους (ίσως και μια καλύτερη μετάθεση), όχι για να κάνουν την δουλειά τους. Οι απλοί αστυφύλακες πάλι γιατί να τους πάνε κόντρα και να κάνουν τους κακούς; Πάμε λοιπόν πίσω στους Αξιωματικούς. Τι είναι χειρότερο από όλα για τον οποιονδήποτε αξιωματικό; Το χειρότερο από όλα είναι ένα χαρτί που θα ανασύρει την "κακιά την ώρα" ένας ανταγωνιστής του για την θέση που θα λέει ότι δεν έκανε σωστά την δουλειά του, ότι αμέλησε την εκτέλεση των καθηκόντων του (είπαμε όλοι το κάνουν αλλά δεν θέλουν να υπάρχει έγγραφη απόδειξη...), ότι τέλος πάντων δεν είναι κατάλληλος για την θέση, την οποία διεκδικεί και ο άλλος που έχει την καταγγελία. Είναι λοιπόν το μόνο που δίνουν σημασία. Αν υπάρχει έγγραφη καταγγελία από πολίτη, αν υπάρχουν πολλές καταγγελίες, μπορεί να κουνήσουν τους γλουτιαίους τους και να κάνουν κάτι (για τα μάτια, για λίγο...) Ας τους προσφέρουμε λοιπόν με τον δικό τους επιθυμητό τρόπο την ευχαρίστηση της "προσφοράς" στο κοινωνικό σύνολο. Συμβουλή: μην μείνεις μόνο στο καφεδάκι και στα φιλικά χτυπήματα από τον Διοικητή στην πλάτη σου που σίγουρα θα ακολουθήσουν. Καλό που θα το κάνεις αλλά συνέχισέ το. Έγγραφα φοβούνται, όχι καφέδες...


Έχουμε γράψει παλιότερα τι κάνουμε όταν δεν έρχεται η τροχαία.
Να μην τα ξαναλέμε. Πάντως το γεγονός είναι ένα: όσο σκύβουμε το κεφάλι και σηκώνουμε τους ώμους, τόσο οι ασύδοτοι θα κάνουν ό,τι θέλουν.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τα πράγματα, θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το πώς φερόμαστε εμείς οι ίδιοι. Να αντιδράσουμε. Να απαιτήσουμε το σεβασμό που μας αξίζει.
Καλή συνέχεια σ' ό,τι κάνετε.

_______________________
Πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας

Πηγή σχολίων: facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου