+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Οι "Μαμάδες" υποστηρίζουμε το Θηλασμό

Αυτή την Κυριακή πραγματοποιείται ο 9ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, στις 11 πμ. (στην Αθήνα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

Είναι σημαντικό να συνηθίσουμε την ιδέα ότι τα μωρά τρέφονται με τον τρόπο που όρισε η φύση και βελτίωσε επί εκατομμύρια χρόνια, αντί για τον τρόπο που επινόησαν οι βιομηχανίες τροφίμων και προωθούν έντεχνα, με βρώμικα μέσα και εις βάρος της υγείας των παιδιών.



Είναι επίσης σημαντικό να εμπεδώσουμε την ιδέα ότι ένας πεζόδρομος είναι ένας χώρος όπου οικογένειες με μικρά παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν ξέγνοιαστα, κι όχι ένας χώρος όπου κρατάμε τα παιδιά από το χέρι με τα μάτια δεκατέσσερα για όποιον οδηγό βαριέται να πάει στην καφετέρια από τον περιφερειακό.

Οι "Μαμάδες" θα είμαστε στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου αύριο το πρωί στις 11 πμ για να υποστηρίξουμε το θηλασμό, για να θηλάσουμε (όσες έχουμε μικρά παιδιά) και να προστατέψουμε το δικαίωμά μας σ' έναν χώρο παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς (όσες έχουμε μεγαλύτερα).

Σας περιμένουμε όλες/-ους!


Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 11:00 πμ.

Σημείο συνάντησης: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 18 (μπροστά στο άγαλμα του Μακρυγιάννη). Από εκεί θα προχωρήσουμε προς το Ηρώδειο, όπου θα γίνει ο θηλασμός και μετά μπορούμε να πιούμε έναν καφέ και να κουβεντιάσουμε.
Καιρός:Ο καιρός προβλέπεται καλός.
Συγκοινωνίες: Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, διάφορα λεωφορεία και τρόλλεϊ.
Διάρκεια: περίπου 1-2 ώρες.
Κόστος: κανένα
Εξοπλισμός: Προβλέπεται έντονη ηλιοφάνεια πάρτε λοιπόν καπέλα, μπόλικο νερό και (μάλλον) αντηλιακό.
Προσβασιμότητα: Ο πεζόδρομος έχει κυβόλιθους. Η πρόσβαση είναι δυνατή με παιδικά ή αναπηρικά καροτσάκια, αν και υπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας.
Πληροφορίες: Mαμάδες στο Δρόμο (mamastodromo@gmail.com).
Δηλώσεις συμμετοχής: Δεν είναι απαραίτητες, αλλά μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση μέσω Facebook.

_____________________
Πηγή εικόνας

_____________________

Ενημέρωση: για το πώς πήγε η εκδήλωση και φωτογραφίες, δείτε παρακαλώ το σχετικό άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου