+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ανοιχτή επιστολή προς τον νέο υπουργό μεταφορών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αρχικά, επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε για την ανάληψη του αξιώματός σας. Σας ευχόμαστε μια επιτυχημένη και παραγωγική θητεία.
Όπως είναι φυσικό, η νέα σας θέση σας έφερε στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα πολλοί να ασχοληθούν με το παρελθόν και τα πεπραγμένα σας. Έτσι άρχισε να κυκλοφορεί στο δίκτυο μια φωτογραφία σας που σας δείχνει στη θέση του οδηγού, με συνοδηγό την κα. Ελίζα Βόζενμπεργκ, πριν από μια διαδρομή προς την Πρώτη Σερρών.



Η φωτογραφία είναι ανησυχητική, γιατί
δείχνει στην υποδοχή της ζώνης ασφαλείας τοποθετημένο ένα κλιπ ζώνης, αλλά χωρίς ζώνη.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, η ομάδα μας ανησυχεί. Μόλις πριν λίγες μέρες ένα αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες βγήκε από την πορεία του στην Κρήτη. Από τους τέσσερις, μόνο ένας σώθηκε, ο μόνος που φορούσε ζώνη.
Σας παρακαλούμε πολύ, μην παραλείπετε τη ζώνη όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο - είτε οδηγείτε εσείς, είτε κάποιος άλλος. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είστε καλός οδηγός, αλλά συμβαίνει άραγε το ίδιο με τους άλλους οδηγούς στο δρόμο σας; Τι θα συμβεί αν κάποιος από αυτούς χάσει τον έλεγχο του οχήματός του;
Γι αυτό σας ζητούμε να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας σε κάθε σας μετακίνηση. Είναι μια τόσο απλή κίνηση, μπορεί όμως να σας σώσει τη ζωή στην επόμενη διαδρομή σας.
Θα προτείναμε επίσης να μην παραλείπετε να φωτογραφίζεστε επιδεικτικά με αυτήν, σε κάθε ευκαιρία, παραδειγματίζοντας τα παιδιά μας και όλους τους Έλληνες οδηγούς.
Είστε ηγέτης. Από τη θέση σας μπορείτε να επηρεάσετε γνώμες και συνειδήσεις. Αυτή τη στιγμή έχετε το τιμόνι της χώρας στα χέρια σας στον τομέα των μεταφορών. Μπορείτε να το στρέψετε προς όποια κατεύθυνση επιθυμείτε - σας παρακαλούμε να μας οδηγήσετε προς την Οδική Ασφάλεια. Έχετε τη δύναμη να σώσετε ζωές, να αποτρέψετε τραγωδίες, να βοηθήσετε τη χώρα που αυτή τη στιγμή αιμορραγεί πληθυσμιακά. Παρακαλούμε να αδράξετε την ευκαιρία.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στους Ελληνικούς δρόμους.
Με εκτίμηση,

Μαμάδες στο Δρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου