+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Live your myth in Greece

Σβήστε όλες τις διαβάσεις. Διαγράψτε τις. Εξαφανίστε τις από προσώπου γης.

Εδώ και 12 χρόνια το λέμε, το ξαναλέμε, το ξαναλέμε:


κανόνες χωρίς αστυνόμευση είναι πρόκληση για τροχαίο. Πάντα θα υπάρχουν οι σωστοί και νομοταγείς πολίτες που ακολουθούν τους κανόνες. Και πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν και το μόνο που μπορεί να τους συνετίσει είναι το βαρύ χέρι του νόμου.

Το χέρι αυτό έχει πάει διακοπές.

Ώσπου να επιστρέψει, αξιότιμε κ. Υπουργέ Μεταφορών και Υποδομών, παρακαλούμε, σβήστε τις διαβάσεις. Οι ντόπιοι έχουμε ήδη μάθει πως κανείς δεν τις σέβεται. Ακόμη και τα παιδιά το ξέρουν. Οι επισκέπτες της χώρας όμως όχι. Δεν τους το έχει πει κανείς. Δεν υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια στα σύνορα, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που να ενημερώνουν ότι ο ΚΟΚ στη χώρα μας θεωρείται ...προαιρετικός. Κι έτσι οι επισκέπτες της χώρας βγαίνουν στη ζούγκλα μας απροετοίμαστοι και πληρώνουν με τη ζωή τους τη δική μας ολιγωρία, τη δική μας αμέλεια, τη δική μας αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή.

Αυτά πλήρωσε η άμοιρη τουρίστρια, που αντί να χαρεί τις διακοπές της χτυπήθηκε από μοτοσικλέτα, όταν αποπειράθηκε να περάσει, νόμιμα από τη διάβαση, την παλαιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στο κέντρο του Πλατανιά Χανίων. Τέτοια φιλοξενία.

 

________________

Πηγές είδησης: zarpa news (και εικόνες), newsbombΧιακός Λαός

Μετάφραση τίτλου: "Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα" (σύνθημα διαφημιστικής εκστρατείας του Υπουργείου Τουρισμού)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου