* Μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και πολλών άλλων για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Θεματικός περίπατος: Γυμνάσια και αθλητισμός στην Αρχαία Αθήνα


Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» σας προσκαλούν σε έναν ανοιχτό θεματικό περίπατο με θέμα τα Γυμνάσια και τον Αθλητισμό στην Αρχαία Αθήνα.
Την ξενάγηση προσφέρει ο κ. Α. Κοσκινάς, με την ευγενική χορηγία των Athens Walking Tours.
Το ραντεβού μας θα είναι στις 11 το πρωί της Κυριακής, 10 Μαΐου, μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, κοντά στο σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός»).

Ο θεματικός μας περίπατος θα ξεκινήσει από το Λύκειο του Αριστοτέλη, στην Οδό Ρηγίλλης. Θα περιηγηθούμε στο χώρο και θα μιλήσουμε για το ρόλο των γυμνασίων στην αρχαία ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση.
Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου θα μιλήσουμε για τη μακρά του Ιστορία, από τα κλασσικά χρόνια μέχρι και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η περιήγησή μας θα τελειώσει στο Νέο Κόσμο, όπου θα δούμε υπολείμματα που συνδέονται με το γυμνάσιο του Κυνοσάργους, ορατά σήμερα κάτω από μια πολυκατοικία.


Ο περίπατός μας αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά.
Η πόλη μας, παρά τα προβλήματά της, είναι μια πόλη που αξίζει να την περπατήσει κανείς για να γνωρίσει τις ομορφιές της. Επιδίωξη των «Μαμάδων στο Δρόμο» είναι να γίνει η πεζή μετακίνηση στις πόλεις μας μια ασφαλής κι ευχάριστη επιλογή για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Εκτός από τον Περίπατό μας (που θα τον βρείτε και στο Facebook), κατά τη διάρκεια της Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου) έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις:

  1. Πανελλαδική ποδηλατοπορεία, την Κυριακή, 10 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίο του Άρεως.
  2. Γιορτή Παιδικής Οδικής Ασφάλειας, το Σάββατο 9 Μαΐου, 11.00-15.00, στο Πεδίο του Άρεως, που θα περιλαμβάνει: α) Επίδειξη τοποθέτησης/έλεγχο λειτουργίας παιδικού καθίσματος,β) Μάθημα Ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, γ) Περπάτημα με και χωρίς γυαλιά προσομοίωσης μέθης, δ) Ζωντανή Μουσική από παιδιά, και ε) «Ξενάγηση» στα προβλήματα των πεζών του Πεδίου του Άρεως.
  3. Στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτίριο της Οδού Πειραιώς, στα πλαίσια της διοργάνωσης του grdesign, θα υπάρξει έκθεση αφίσσας με θέμα «Ένα παιδί είναι ένα παιδί. Δεν είναι κινούμενος στόχος» και «Η Ταχύτητα σκοτώνει» (από 20 Απρίλη εως 20 Μάη).
  4. Στη Γέφυρα του Σόλωνα στη διασταύρωση Κηφισίας και Στεφάνου Δέλτα, έκθεση αφισσών από Δευτέρα 4 εως και Κυριακή 10 Μαίου, με πιθανές παράλληλες εκδηλώσεις.
  5. Δράσεις για την οδική ασφάλεια σε διάφορους δήμους του Λεκανοπεδίου, τις οποίες διοργανώνουν τα Σωματεία Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής. Οι δράσεις θα διαρκέσουν όλο το Μάιο.
  6. Η Εφημερίδα των Συντακτών θα διαθέτει κάθε μέρα, την εβδομάδα 8-10 Μαΐου, ένα δίστηλο αφιερωμένο στο θέμα Οδική Αφάλεια και Παιδιά.
  7. Το διαδικτυακό portokaliradio.gr θα έχει επίσης καθημερινά εκπομπές για το θέμα.
  8. Και φυσικά, η δική μας δράση, Δήμαρχοι, περπατήστε μαζί μας, με την οποία καλούμε όλους τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου να περπατήσουν μαζί μας στα πεζοδρόμια της πόλης (τα ραντεβού θα ανακοινωθούν ανά δήμο).
_________________________
Ενημέρωση: Ο περίπατός μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου