+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η επιβράβευση του ασυνείδητου

Πριν δύο χρόνια περίπου, δημοσιεύσαμε την ιστορία ενός οδηγού που πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ. Μια περαστική του έκανε παρατήρηση κι όταν εκείνος έγινε απειλητικός, δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οδηγός, αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να προσπαθήσει κάπως να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του (ήμουν βιαστικός / δεν το είδα / είχα στρεσαριστεί εκείνη τη μέρα / κτλ) συνέχισε την επίθεσή του, αυτή τη φορά δικαστικά, κάνοντας αγωγή για 70.000 ευρώ λόγω "προσβολής της προσωπικότητας και παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων".

Πρόσφατο δημοσίευμα μας πληροφορεί για την απόφαση:


Το δικαστήριο τάχθηκε με το μέρος του οδηγού και του επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση ύψους 15.000 ευρώ.
Πρόκειται για ποινή προφανώς παραδειγματική και, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, εξοντωτική για την αντίδικο.
Στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για το αν επιβλήθηκαν στον οδηγό οι νόμιμες κυρώσεις (στέρηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες, πρόστιμο 200 ευρώ και 9 πόντους ποινής) για τη στάθμευση στη θέση ΑμεΑ.

Απορώ γιατί το να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου, κλείνοντας τη ράμπα ή το πεζοδρόμιο κι αναγκάζοντάς τον να βρεθεί δίπλα στην κίνηση, τιμωρείται μ' ένα προστιματάκι μόλις 200 ευρώ.
Απορώ ακόμη περισσότερο γιατί ένα παράνομο παρκάρισμα, που συνέβη σε δημόσιο χώρο, θεωρείται προσωπικό και η διάδοσή του τιμωρείται με 15.000 ευρώ.
Τελικά τι έχει μεγαλύτερη αξία;
Τελικά ποιον προστατεύει η δικαιοσύνη;
Κι αν είναι τόσο σημαντικό να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα ενός ανθρώπου, γιατί τόσα χρόνια δεν έχει θεωρηθεί εξίσου σημαντικό να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή;
Γιατί η δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί με την ίδια αυστηρότητα ενάντια σε όσους παρανομούν ή παραβλέπουν ή υποθάλπουν ή ανέχονται την ανομία στους ελληνικούς δρόμους, που στερεί από άλλους την ελευθερία και από άλλους την ίδια τη ζωή;

Δεν θα πω περισσότερα, γιατί φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να συγκρατήσω την αγανάκτησή μου στα πλαίσια πολιτισμένου διαλόγου.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση.


Πηγή εικόνας


1 σχόλιο:

  1. Ζούμε σε έναν παραλογισμό γενικώς....Ασυνειδησία, ασέβεια, απειθαρχία και Δικαιοσύνη που επιβραβεύει τους παρανομούντες.....ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή