+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση Σεπτεμβρίου

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Καλή επιστροφή σε όσες/ους είναι ακόμη διακοπές και καλή προσαρμογή σε όλες/ους μας.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας και δεν έχουμε προγραμματίσει τίποτα.

Δεν μπορώ να σας τηλεφωνήσω όλες/ους, αλλά έχω μιλήσει με κάποιες/ους από εσάς και ειπώθηκαν τα παρακάτω:

 1. Είναι πολύ αργά για να προγραμματίσουμε μια μεγάλη δράση.
 2. Προλαβαίνουμε όμως να στήσουμε κάτι, αρκεί να μην είναι πολύ φιλόδοξο.
 3. Λόγω του προεκλογικού κλίματος, είναι καλύτερα να αποφύγουμε πορείες, συγκεντρώσεις και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.
 4. Μπορούμε να επαναλάβουμε μια παλιότερη δράση, διανομή φυλλαδίων οδικής ασφάλειας έξω από σχολεία. Στόχος θα είναι κυρίως οι γονείς νηπιαγωγείου ή δημοτικού, την ώρα που περιμένουν χαλαροί να παραλάβουν τα παιδιά τους. Το φυλλάδιο θα αφορά κυρίως τη σημασία της σωστής οδικής συμπεριφοράς από τους γονείς, ώστε να λαμβάνει τα σωστά μηνύματα το παιδί. Η δράση αυτή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή, έξω από σχολεία με τα οποία έχουμε εξοικείωση.
 5. Μπορούμε να μοιράσουμε φυλλάδια και γυμνάσια ή λύκεια, αλλά εκεί θα απευθυνόμαστε στα ίδια τα παιδιά, που πηγαινοέρχονται μόνα τους.
 6. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος των φυλλαδίων. Όσοι είμαστε στο λεκανοπέδιο μπορούμε να κάνουμε μια μαζική εκτύπωση σε καλύτερη τιμή και να τα μοιραστούμε. Οι υπόλοιπες/οι θα πρέπει να παραλάβουν τη μακέτα ηλεκτρονικά και να κάνουν δική τους εκτύπωση.
 7. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους διευθυντές 'η τους συλλόγους κηδεμόνων των αντίστοιχων σχολείων, προσφέροντας δωρεάν στα παιδιά ένα μάθημα οδικής ασφάλειας (στην πρώτη περίπτωση εντός ωραρίου, στη δεύτερη εκτός).
 8. Μπορούμε να διοργανώσουμε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την προσβασιμότητα. Ο διαγωνισμός μπορεί να έχει τρεις θεματικές: πρόσβαση γύρω από σχολείο / στάση ή σταθμό ΜΜΜ / δημόσιο χώρο ή κτίριο. Οποιοδήποτε άτομο, από όλη τη χώρα, θα μπορεί να ανεβάσει φωτο σε ομάδα που θα δημιουργήσουμε στο FB. Θα βραβεύονται οι φωτο με τα περισσότερα like (αντίχειρας, καρδούλα) ή αντι-like (θυμωμένο ή δακρυσμένο προσωπάκι). Ο διαγωνισμός θα πρέπει να κρατήσει από την αρχή της εβδομάδας κινητικότητας ως τα Χριστούγεννα, για να μην εμπλακούμε σε προεκλογικά ζητήματα. Οι δήμοι με τις καλές υποδομές θα μπορούσαν να λάβουν ένα είδος έπαινου από εμάς. Οι δήμοι με τις μη ιδανικές υποδομές θα λάβουν υπομνήματα από 1η Ιανουαρίου, ώστε οι νέες διοικήσεις να είναι ενήμερες για το ότι οι πολίτες θέλουν την βελτίωσή τους.
 9. Γι αυτή τη δράση θα πρέπει να βρούμε σπόνσορες.
 10. Είμαστε ανοιχτές/οί σε ακόμη περισσότερες ιδέες.
 11. Γιατί δεν κάνουμε μια δικτυακή συνάντηση μέσα στην εβδομάδα; Προτάθηκε η Τετάρτη, 7-8μμ, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://meet.google.com/gzs-hjaf-gbr. Εάν μιλήσουμε πάνω από 1 ώρα, θα πρέπει να μεταφερθούμε σε νέο σύνδεσμο για τις 8-9μμ: https://meet.google.com/tos-engy-fhn.
  Έχει δημιουργηθεί σχετική εκδήλωση (event) στο FB: https://fb.me/e/1ov39X96Z

Φτιάξτε καφεδάκι και "μπείτε" να τα πούμε.

Ελπίζω να σας δώ όλες/ους!

Καλή συνέχεια, με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου