+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πολυτελές πάρκινγκ στο Σύνταγμα

Θυμάστε που έλεγα χτες για τους ανθρώπους που είναι "κάποιοι";
Ορίστε λοιπόν ένα τρανταχτό παράδειγμα, μέρα μεσημέρι, στο Σύνταγμα.
Δίπλα στη βουλή, στο κέντρο της πόλης, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας και εκατοντάδων ανθρώπων που περνούν από εκεί καθημερινά, δύο από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Grande Bretagne και το King George έχουν μετατρέψει το πεζοδρόμιο της Βασιλέως Γεωργίου σε δικό τους ιδιωτικό πάρκινγκ.
Κανένα από τα δύο ξενοδοχεία δεν είναι φυσικά μικρή οικογενειακή επιχείρηση που αγωνίζεται να επιβιώσει και καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης.
Αντίθετα, και τα δύο πολυτελέστατα ξενοδοχεία εισπράττουν τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ευπορότατους πελάτες τους.
Διανοείται άραγε κανένα από τα δύο ξενοδοχεία άραγε να επενδύσει μέρος των κερδών του για την ενοικίαση (ή την κατασκευή) ενός δικού του πάρκινγκ εκεί κοντά;
Ασφαλώς όχι.
Αντίθετα, φαίνεται ότι επενδύουν πολλά για να εξασφαλίσουν την επιλεκτική μυωπία της τροχαίας, της δημοτικής αστυνομίας, και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να παρκάρουν φαρδιά-πλατιά στο πεζοδρόμιο τόσα αυτοκίνητα χωρίς ποτέ κανένα τους να έχει λάβει έστω και μία κλήση;


2 σχόλια:

  1. Τωρα μας το λες? να το ελεγες πριν λιγες μερες που αναγκαστηκε ενα κοριτσι με μια πορσε να παρκαρει επανω στην διαβαση. και χαλασε και ο ανθρωπος ενα γαιδουροαυτοκολητο.....Ελα πες την αληθεια πηρες και εσυ αυτοκολλητα ετσι? Εγω ναι. χχαχαχαχχ
    Οσο για την δημοτικη αστυνομια εχει τυχει να περασει μπροστα απο αυτοκινητο που ηταν παρκαρισμενο επανω σε ραμπα για τα ΑΜΕΑ αλλα εκεινη την στιγμη κυνηγουσαν τους παραβατες στις καφετεριες που καπνιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το ομολογώ. Έχω κι εγώ γαϊδουράκια στην τσάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή