+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις από τους πεζούς στο δρόμο

Πριν από καιρό είχα ζητήσει στο Facebook  και στη σελίδα "Προτάσεις" να μου στείλετε τις ιδέες σας για τα προβλήματα των πεζών στους ελληνικούς δρόμους. Αυτές είναι μερικές από αυτές:


"Να βγει ο δήμαρχος στο δρόμο με τανκς, όπως έγινε στη Λιθουανία." (Ε.Γ.)

"Να καθαρίζουν όλα τα πεζοδρόμια από εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα κτλ περνώντας κάθε πρωί με τη μπουλντόζα." (Π. Α.)

"Να γίνει το παράνομο παρκάρισμα ποινικό αδίκημα και να δικάζεται ως απόπειρα φόνου εξ αμελείας." (Ελένη Π.)

"Να καταργηθούν οι κλήσεις. Να περνά γερανός και να παίρνει όλα τα παρκαρισμένα και να τα πηγαίνει σε μια μάντρα στη Μαλακάσα, ή ακόμα καλύτερα, στη Θήβα. Η μάντρα να είναι ανοιχτή για παραλαβές κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 10-11 το πρωί κι όποιος προλάβει. Να τους δω τι θα κάνουν τότε." (Σωτήρης Α.)

"Να δίνεται άδεια κυκλοφορίας μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν χώρο στάθμευσης γι αυτό, όπως γίνεται στην Ιαπωνία." (Μ-Χ. Κ.)

"Να γίνονται μόνιμες διαφημιστικές εκστρατείες για τα δικαιώματα των πεζών και για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση." (Άρτεμις)

"Να δοθούν άδειες σε ιδιώτες ιδιοκτήτες γερανών που θα γυρίζουν τις γειτονιές σηκώνοντας τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα με αμοιβή ένα ποσοστό από την κλήση." (Δ.Σ.)

"Να γίνουν περισσότερες ανισόπεδες διαβάσεις. Στις άλλες να βάλουν σαμαράκια, ώστε τα αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα θέλουν-δε θέλουν." (Αντωνία Π.)

"Να αποποινικοποιηθεί κάθε πρόκληση φθοράς σε όχημα το οποίο είναι παρκαρισμένο σε χώρους διέλευσης πεζών. Κανονικά το όχημα δεν έπρεπε να είναι εκεί. Δεν έχει λοιπόν δικαίωμα να ζητάει τα ρέστα." (Νίκος Β.)


Σε λίγες μέρες θα αρχίσει η δημοσίευση των τελικών προτάσεων της ομάδας μας, γι αυτό, όσοι θέλετε σπεύσετε να στείλετε τις δικές σας ιδέες.
Μπορείτε να τις προσθέσετε ως σχόλια εδώ, ή στο Facebook ή να τις στείλετε με μήνυμα στο mamastodromo@gmail.com.

2 σχόλια: