+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παρέσυρε δίδυμα με τη μαμά τους


Τραγική είδηση: Νεαρός με μοτοσικλέτα παρέσυρε δίδυμα με τη μαμά τους και τα εγκατέλειψε. Τα παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο νεαρός παραβίασε κόκκινο φανάρι τρέχοντας να ξεφύγει γιατί μόλις είχε χτυπήσει ποδηλάτη. Αναδημοσιεύω από εδώ:




«Παραδόθηκε πριν από λίγο ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και τα δίδυμα παιδιά της, επτά ετών, στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς τους αβοήθητους.

Τα δίδυμα αδερφάκια νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων σε κρίσιμη κατάσταση. Η μητέρα νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένη στον «Ευαγγελισμό».

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον οδηγό από τη μοτοσικλέτα του, την οποία εγκατέλειψε κοντά στο σημείο του συμβάντος και τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον πατέρα του, ο οποίος τον βρήκε και του είπε να πάει αμέσως στην Τροχαία, κάτι το οποίο έκανε.

Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε, φοβήθηκε, γι΄αυτό εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγγελέα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 8.15 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της μοτοσικλέτας, λίγο νωρίτερα, είχε χτυπήσει έναν ποδηλάτη. Καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να εξαφανιστεί, πέρασε με κόκκινο, με αποτέλεσμα να παρασύρει και τη γυναίκα με τα δύο παιδιά, που περνούσαν τη διάβαση.Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που το ένα από τα δύο παιδιά (το αγόρι) εκσφενδονίστηκε 20 μέτρα μακρύτερα.

Με ασθενοφόρα, η μητέρα διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό και τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύονται.»

____________________________
Ενημέρωση: ο παραπάνω σύνδεσμος δεν περιέχει πια το άρθρο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε για το δυστύχημα εδώ. Ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος δεν είχε δίπλωμα ούτε ασφάλιση, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα παιδιά και η μαμά τους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
H εικόνα προέρχεται από βίντεο οδικής ασφάλειας.
Η μητέρα έδωσε συνέντευξη για το συμβάν από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται.

____________________________

Δεύτερη ενημέρωση, Νοέμβριος 2014: Δυο χρόνια και 4 μήνες μετά το τροχαίο, η δίκη αναβάλλεται για δεύτερη φορά. Στο μεταξύ, η μητέρα και το ένα από τα δίδυμα (το κορίτσι) αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα υγείας και αποκατάστασης, όχι τόσο σοβαρά όμως όσο το δεύτερο παιδί (το αγόρι) που ακόμη δε μπορεί να φάει ή να μιλήσει (μεταξύ άλλων). Εφόσον ο οδηγός ήταν ανασφάλιστος και τα δικαστήρια εκκρεμούν, η οικογένεια δεν έχει λάβει την παραμικρή οικονομική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι απαραίτητες θεραπείες. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, γιατί ο πατέρας αναγκάστηκε να παρατήσει τη δουλειά του για να φροντίσει τους τρεις τραυματίες. Παρακαλείται, όποιος μπορεί, ας βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό:
Λογαριασμός Eurobank:
MACIOROWSKI KRZYSTOF
MACIOROWSKA AGHIESZKA
IBAN GR 450 260 236 0000 300 101 391 628

____________________________
Τρίτη ενημέρωση, Μάιος 2017: Το επτάχρονο τότε και σήμερα 12χρονο αγόρι έχει έλειμμα οστικής μάζας στο πρόσωπο και μόνιμη αναπηρία 90%. Ακόμη δε μπορεί να φάει ή να μιλήσει.

Το Ναυτοδικείο αποφάνθηκε ότι ο οδηγός ήταν ένοχος και τον καταδίκασε σε πενταετή φυλάκιση. Όμως, "λόγω προτέρου εντίμου βίου" του έδωσε αναστολή. Ο νεαρός υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δεν πέρασε ούτε μια μέρα φυλακή, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και μάλιστα οδηγεί.

Στο μεταξύ η οικογένεια των θυμάτων είχε ν' αντιμετωπίσει τον πόνο, τις νοσηλείες, την αναπηρία, την ψυχική οδύνη και, επιπλέον, την πενταετή τους ταλαιπωρία στα δικαστήρια.

Με λίγα λόγια το θύμα πονά, το θύμα πληρώνει, το θύμα χάνει τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ ο δράστης δεν υφίσταται καμία σοβαρή επίπτωση (πλην μιας παροδικής δικαστικής ταλαιπωρίας).

Οι "Μαμάδες στο δρόμο" δε μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας. Όχι, δεν πιστεύουμε ότι το να χαθεί άλλη μια ζωή, αυτή τη φορά πίσω από τα κάγκελα, θα βοηθήσει κανέναν. Και πιστεύουμε πως πρόστιμα και απειλές δε χρειάζονται για τη μεγάλη πλειοψηφία των ευσυνείδητων οδηγών. 

Όσοι όμως δεν έχουν συνείδηση να τους συνετίζει, χρειάζονται την απειλή πραγματικών και σοβαρών συνεπειών, αλλιώς δε θα σεβαστούν κανέναν μας, αν βρεθούμε στο διάβα τους. Μια απλή επίπληξη, όπως αυτή που επέβαλε το Ναυτοδικείο, ουσιαστικά αποθρασύνει αυτούς που ήταν ήδη επικίνδυνοι.

Οι συλλογικότητες "Μαμάδες στο Δρόμο", ΠΕΖΗ, SOS-Τροχαία Εγκλήματα και οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, στις 12:30 μμ, στο σημείο του δυστυχήματος, Τροίας και Πατησίων.

Σας περιμένουμε. Γιατί η ζωή μας έχει αξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου