+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επανάληψη της ξενάγησης "Μύθοι της Αθήνας"

Η προτελευταία μας δράση ήταν μια ξενάγηση με θέμα "Μύθοι της Αθήνας." Ο καιρός χάλασε και μόνο δέκα γενναίες ψυχές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Ο ξεναγός μας, Αριστοτέλης Κοσκινάς, ευαρεστήθηκε να προσφέρει μια επαναληπτική ξενάγηση για όσους δε μπόρεσαν να έρθουν και οι "Μαμάδες" φυσικά δεχτήκαμε αμέσως.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν η ξενάγηση "Μύθοι της Αθήνας" με μια βασική διαφορά: επειδή η δωρεάν είσοδος έχει πλέον καταργηθεί (ως τον επόμενο χειμώνα) η ξενάγησή μας θα γίνει έξω από τους αρχαιολογικούς χώρους.


Όσοι ενδιαφέρεστε για μια διαφορετική ματιά στα μνημεία της Αθήνας και μια κατάδυση σε άγνωστες πτυχές της μυθολογίας μας από τον γνωστό μας ξεναγό (και Μπαμπά στο Δρόμο) Αριστοτέλη Κοσκινά, είστε ευπρόσδεκτοι.



Όπως λέει ο ξεναγός μας:

"Γιατί ο ναός του Δία βρίσκεται τόσο πιο χαμηλά από το ναό της κόρης του, Αθηνάς; Γιατί το ανώτατο δικαστήριο λέγεται Άρειος Πάγος; Γιατί το Ερέχθειο είναι τόσο διαφορετικό από τους άλλους αρχαίους ναούς; Ποιός θεός βοήθησε τους Αθηναίους κατά των Περσών για τα μάτια μιας όμορφης κοπέλας; Τι συνέβη στο Θησείο;
Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε στην ξενάγησή μας που θα ξεκινήσει από τον Άρειο Πάγο, θα συνεχιστεί στην Ακρόπολη και, μέσω της Δ. Αρεοπαγίτου, θα καταλήξει στο Ναό του Ολυμπίου Διός."

Το ραντεβού μας θα είναι το Σάββατο, 13 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο (μπροστά στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Ακρόπολης). Με εξαίρεση το πρώτο τμήμα της ξενάγησης, τον Άρειο Πάγο, η υπόλοιπη διαδρομή είναι προσβάσιμη από όλους. Η ξενάγηση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα σχόλια, ή εδώ. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν ξέρουμε πόσοι περίπου θα έρθουν θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τα πράγματα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου