+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Πάλι έργα στο Δήμο Βύρωνα

Πέρυσι, ο Δ. Βύρωνα ήταν από τους ελάχιστους που ανταποκρίθηκαν στη δράση μας "Δήμαρχοι περπατήστε μαζί μας".
Μπορεί τελικά ο δήμαρχος να μην περπάτησε μαζί μας, ξεκίνησε όμως ένας διάλογος που κορυφώθηκε με τη συνάντηση των συλλόγων "Μαμάδες στο Δρόμο" και "Πεζή" με τον αντιδήμαρχο, κ. Καραγιάννη, έπειτα από επιστολή μας για τα έργα της οδού Χ. Σμύρνης τα οποία ήταν σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο.
Πρόσφατα, από ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα, πληροφορηθήκαμε ότι
πρόκειται να γίνει νέα σειρά έργων στο Δήμο:
"Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ανασφαλτώσεις, αντιολισθηρές πλακοστρώσεις, κ.λ.π. οδών Δήμου Βύρωνα», συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.
Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και έχει ως στόχο την  ασφάλεια των πολιτών, με την αποκατάσταση φθορών σε σειρά οδών του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες έχουν προκληθεί κυρίως εξαιτίας εκτεταμένης χρήσης. Ειδικότερα, παρουσιάζονται σημαντικές βλάβες του οδοστρώματος σε τμήματα που υπάρχει επίστρωση με αντιολισθηρές πλάκες, οι οποίες είτε έχουν ρηγματωθεί ή αποκολληθεί, καθώς επίσης και στον ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας που παρουσιάζει φθορές όπως λακκούβες ή και εκτεταμένες επιφανειακές ανωμαλίες από ερπυστικά φαινόμενα λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων. Το είδος των εργασιών και τα τμήματα οδών στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις περιγράφονται στη σχετική τεχνική περιγραφή του έργου.
Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα."
Δυστυχώς, δεν έχουμε λεπτομέρειες, αλλά η αναφορά σε οδοστρώματα και ασφαλτοτάπητα μας κάνει να πιστεύουμε πως το σύνολο του έργου θα ασχοληθεί με το οδόστρωμα και πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για πεζοδρόμια.
Δυστυχώς όμως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα πεζοδρόμια του Βύρωνα είναι από τα πιο αδιάβατα του λεκανοπεδίου: Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι:
  • άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες που αναγκάζονται να κινούνται στην άσφαλτο, δίπλα από τα οχήματα
  • περιορισμός του δικαιώματος μετακίνησης για όλους τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
  • αύξηση των μετακινήσεων με μηχανοκίνητα μέσα που επιβαρύνει τόσο το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής όσο και την ατμόσφαιρα που αναπνέουν οι κάτοικοι του δήμου
Οι "Μαμάδες στο Δρόμο" σκοπό έχουμε το ξεκίνημα δράσης για τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή.
Ευχηθείτε μας καλή επιτυχία και μείνετε συντονισμένες/-οι για τις εξελίξεις.

---------------------------
Ενημερώσεις:
  1. Η δράση μας ξεκίνησε με επιστολή προς το Δήμο Βύρωνα. Καλούμε όσες/-ους μας διαβάζετε να στείλετε κι εσείς τις δικές σας επιστολές στο Δήμο (info@dimosbyrona.gr), το γραφείο του Δημάρχου (grafdim@dimosbyrona.gr) ή του υπεύθυνου Τύπου (vagianosd@dimosbyrona.gr)
  2. Ο Υπεύθυνος Τύπου του Δήμου απάντησε στην επιστολή μας και μας προσκάλεσε σε συνάντηση, την οποία αρνηθήκαμε, λόγω διακοπών. Σε νέα επιστολή του, στις 8 Αυγούστου, ο Δήμος ανανέωσε την πρόσκληση για αρχές Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.
  3. Ξεκινήσαμε την καταγραφή προβληματικών για τους πεζούς σημείων στο Δήμο, τα οποία καταγράφουμε σε δικτυακό χάρτη.
  4. Η Συνάντησή μας ορίστηκε για την Παρασκευή, 30/9/2016, στις 8μμ, στην Πλατεία Λαζάρου.
  5. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου