+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τα πάρκα των παιδιών μας

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Και σήμερα δε θα γράψω πολλά.
Θα περιοριστώ να αναδημοσιεύσω μια ανάρτηση της Ολίβιας από το μπλογκ "Είμαι μαμά".
Την παραθέτω ολόκληρη, για το κείμενο και τις φωτογραφίες.

"Η μαμά Ναυσικά Πολενάκη μου έστειλε χθες φωτογραφίες από το πάρκο Γρηγορίου Λαμπράκη στην Γλυφάδα όπου ο γιος της τραυματίστηκε στις 27 Μαρτίου 2011 και κινδύνεψε να χάσει το ματάκι του. Διαβάστε, δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι γονείς του Αναστάση και φρίξτε!

Αλήθεια, πότε θα αντιδράσουμε για όλα αυτά;


Στο μοναδικό πάρκο της Γλυφάδας (Γρηγορίου Λαμπράκη) ο Ανάστασης ηλικίας 5 χρονών παραλίγο να χάσει το μάτι του ενώ έπαιζε αμέριμνος με άλλα παιδιά, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, γιατί του καρφώθηκε σκουριασμένο σίδερο στο μάτι (στο άνω βλέφαρο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό μας πάρκο(!) είναι γεμάτο σκουριασμένα σίδερα, γυαλιά, μπάζα, σκουπίδια... ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τα παιδιά... Το εν λόγω μοναδικό πάρκο της Γλυφάδας είναι χρόνια αφύλακτο (χωρίς επιστάτη-φύλακα) χωρίς αξιοπρεπείς και καθαρές τουαλέτες, και χρόνια τώρα με κατεστραμένα και πολύ επικίνδυνα υπαίθρια παιχνίδια χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας. 

Η οικογένεια επισκέφθηκε και πάλι το πάρκο την επόμενη μέρα το πρωί προκείμενου να καθαρίσει τον χώρο αλλά ο Δήμος είχε ενημερωθεί για το ατύχημα και είχε ήδη εξαφανίσει τα σκουριασμένα σίδερα, αγνόησε όμως τα γυαλιά, ενώ δεν έκανε τίποτα για τα παιχνίδια που είναι όλα σε κακή κατάσταση (σάπια σκοινιά και ξύλα) Δεν έκανε επίσης τίποτα για τα σκουπίδια που είναι εμφανή σε όλους τους χώρους, ούτε και για την πίστα skate η οποία είναι μέσα στο χώμα τις πέτρες και τα γυαλιά (με αποτέλεσμα να πέφτουν και να χτυπάνε τα παιδάκια γιατί κολλάνε οι πέτρες στις ρόδες). 

Θυμίζουμε ότι καθημερινά γίνονται ατυχήματα και ο ΝΕΟΣ Δήμαρχος της Γλυφάδας ακολουθεί την τακτική του προκατόχου του, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!! 


Οι κάτοικοι φέρνουν εκεί τα παιδιά τους αφού δεν υπάρχουν άλλοι χώροι για παιχνίδι στη Γλυφαδα. Το πάρκο φιλοξενεί 100 με 500 παιδιά ημερησίως! 

Σε μια σύντομη συζήτηση που είχαμε με δημοτικό σύμβουλο ανεφέρθη οτι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το πάρκο, το μοναδικό πάρκο και οτι θα παραδοθεί για εκμετάλευση σε ιδιώτη (!). Μα κύριε Δήμαρχε δεν εχετε να συντηρήσετε πέντε πάρκα... έχετε ΕΝΑ. 

Πάντως η οικογένεια που δεν έχει κανένα λόγο να τσακώνεται για να τσακώνεται, σκοπεύει να δημοσιοποιήσει το περιστατικό: 

α. Για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο ατύχημα σε παιδιά. 

β. Με την ελπίδα οτι είναι καιρός όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα ενεργοποιηθούν για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας. 

γ. Γνωρίζοντας οτι είναι καιρός ο Δήμος να ευαισθητοποιηθεί και μαζί με τους ενεργούς πολίτες να επιδιορθώσει σύντομα τον χώρο. 

δ. Με την πίστη ότι δεν χρειάζονται τόσο τα λεφτά όσο η θέληση και η διάθεση προκειμένου να υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για να παίζουν τα παιδιά μας. 

Η οικογένεια έχει την ηθική ευθύνη απέναντι στον Αναστάση, γιατί πρέπει πάνω από όλα να τον διδάξει τι σημαίνει υπεύθυνος και ενεργός Δημότης."



1 σχόλιο:

  1. Εικόνες ντροπής. Μα καλά, μόνο η γκλαμουριά των εμπορικών δρόμων έχει σημασία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή