* Μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και πολλών άλλων για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Έσωζαν ζωές, έχασαν τη δική τους


Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, γιατρός αναισθησιολόγος Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελλαράκης χάθηκαν για πάντα.
Το ασθενοφόρο με το οποίο επέστρεφαν από το Ρέθυμνο συγκρούστηκε με ΙΧ και ανατράπηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Οι δύο φιάλες οξυγόνου στο ασθενοφόρο εξερράγησαν με αποτέλεσμα το θάνατο των δύο διασωστών.
Γλίτωσαν, τραυματισμένοι, ένας άλλος διασώστης που επέβαινε στο όχημα και οι δύο επιβάτισσες του αυτοκινήτου.


Οι δύο διασώστες που θα είχαν σίγουρα σώσει αμέτρητες ζωές δε θα σώσουν πια καμία άλλη.
Εκτός από όσους έσωζαν στη δουλειά τους, προσπαθούσαν να σώσουν ακόμη περισσότερους ενημερώνοντας για την άθλια κατάσταση των δρόμων, την έλλειψη οδικής ασφάλειας γενικότερα, την κακή κατάσταση του συστήματος υγείας και ειδικότερα του ΕΚΑΒ.
Δεν τα κατάφεραν.
Έπεσαν θύματα του ίδιου οδικού δικτύου και της κακής συντήρησης των οχημάτων, προβλήματα για τα οποία προειδοποιούσαν χρόνια ολόκληρα.

Η φτωχή Ελλάδα έγινε προχτές ακόμη φτωχότερη.
Πόσο πλούσιοι είμαστε που να αντέχουμε τέτοιες απώλειες;

Πληροφορίες από το Βήμα και τα Νέα. Περισσότερες πληροφορίες για τους νεκρούς και η φωτογραφία τους, εδώ.


2 σχόλια:

  1. Δεν είμαστε πλούσιοι....το αντίθετο...είμαστε ξοφλημένοι....είμαστε όπως είναι οι άνθρωποι σε συνθήκες πολέμου. Η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει υποβαθμιστεί ...το μόνο ενδιαφέρον και αγωνία είναι για τον εαυτό μας...άντε και τους πιο οικείους μας. Όταν θα ξεπεράσουμε το "εγώ" και θα πάμε στο "εμείς", θα φανεί φως στο τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσ'τα να πάνε δηλαδή. Αυτό το λέμε απ' τον καιρό του Μακρυγιάννη κι ακόμα δεν το κάναμε... Πόσο μακρύ είναι ακόμα το τούνελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή