+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δράση στο Βύρωνα

Στην προηγούμενη δράση μας, καλέσαμε τους δημάρχους του Λεκανοπεδίου να περπατήσουν μαζί μας με σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα των πεζών στους δήμους μας.
Όπως είπαμε, ανταποκρίθηκαν μόνο δύο, ο Δήμος Παπάγου και ο Δήμος Βύρωνα.

Στον πρώτο δρόμο η συνάντηση και η κοινή μας πορεία έγινε την Κυριακή, 10 Μαΐου.
Με το Δήμο Βύρωνα δεν καταφέραμε να συντονιστούμε (με ευθύνη των "Μαμάδων", όχι του Δήμου).

Στο μεταξύ, ο δήμος μας ενημέρωσε για Εργασίες Βιοκλιματικής και Ενεργειακής Αναβάθμισης της Οδού Χρ. Σμύρνης στο Βύρωνα, με το παρακάτω δελτίο τύπου:





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα: 13/05/2015
Αρ. Πρωτοκόλλου: 10603

Γραφείο Επικοινωνίας &
Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βύρωνα                                                                              ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Εργασίες Βιοκλιματικής και Ενεργειακής Αναβάθμισης
Οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης Δήμου Βύρωνα»

Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τους Πολίτες και κυρίως τους καταστηματάρχες της περιοχής για το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»

Το έργο αυτό αφορά τη βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης σε δύο άξονες:
  1. Βιοκλιματική αναβάθμιση: Αντικατάσταση των πλακοστρώσεων των πεζοδρομίων της οδ. Χρ. Σμύρνης με «ψυχρά» υλικά από το τμήμα της οδ. Αγίας Σοφίας μέχρι την οδ. Παναγή Τσαλδάρη και ενίσχυση του πρασίνου (δενδροφύτευση). Επίσης θα κατασκευαστεί νέα ασφαλτική, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, πάχους 4cm, με «ψυχρό» επίστρωμα.
  1. Ενεργειακή αναβάθμιση: Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας (τύπου LED) στο τμήμα από την Πλ. Μαρτάκη έως την οδ. Κολοκοτρώνη. Συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν εκατόν τριάντα πέντε (135) ενεργοβόρα παλαιά φωτιστικά χαμηλής απόδοσης, με νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα LED, τα οποία είναι υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Το έργο είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο κατά 100% από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «03 – Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική»
Η διάρκεια των παραπάνω εργασιών είναι περίπου δύο (2) μήνες και κατά την περίοδο αυτή, η Δημοτική αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση και κυκλοφορία περιοίκων και πεζών, και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση όλων των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής για την προσωρινή αναστάτωση που δημιουργείται.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Καραγιάννης Μιχαήλ



Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία της αφίσας που συνοδεύει το Δελτίο Τύπου, οι εργασίες είχαν ήδη αρχίσει πριν τη σύνταξή του.
Συνεπώς, δεν προλάβαμε να παρέμβουμε πριν την έναρξή τους, στείλαμε όμως μια επιστολή στο Δήμο, στην οποία αναφέρουμε ότι η οδός χρειάζεται κάτι περισσότερο από βιοκλιματική ή ενεργειακή παρέμβαση.




Η ανταπόκριση του Δήμου ήταν άμεση και θα συναντηθούμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών μεθαύριο Παρασκευή, 22 Μαΐου, μπροστά στο "Γρηγόρη" της Χρ. Σμύρνης (στο ύψος της Πλατείας Αγ. Λαζάρου).

Παρακαλούμε, όσες/όσοι ενδιαφέρεστε να έρθετε μαζί μας.

Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά σας καλύτερα.

-------------------------------------------
Σημείωση: για την κατάσταση της οδού Χρ. Σμύρνης και τα προβλήματά της, δείτε την επόμενη ανάρτηση.

Ενημέρωση: Η συνάντησή μας έγινε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου