+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι "Μαμάδες" στην ΕΤ 1



Την επόμενη Τετάρτη, 30/3 στις 2 μμ, οι «Μαμάδες στο Δρόμο» είναι καλεσμένες στην εκπομπή Studio3 της ΕΤ1 για να μιλήσουν για το θέμα της οδικής ασφάλειας από την πλευρά των γονιών που συνοδεύουν παιδιά στους ελληνικούς δρόμους και πεζοδρόμια.


Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» θεωρούν πως η οδική ασφάλεια ξεκινά από τα πεζοδρόμια
·        Τα πεζοδρόμια αυτά είναι σχεδόν πάντα στενά, κακής κατασκευής, γεμάτα με εμπόδια ή παρκαρισμένα οχήματα. Οι πεζοί στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο, με κίνδυνο της ζωής τους. 
·        Σύμφωνα με την Τροχαία, το 17% των νεκρών από τροχαία (56 άτομα το 2015) είναι πεζοί. Ανθολογώ μερικά από τα πιο γνωστά παραδείγματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (με συνδέσμους):
Κι άλλα, άλλα, πολλά άλλα παιδιά και μεγάλοι , κάθε ηλικίας, παρασύρονται κάθε μέρα.
·        Αμέτρητοι είναι οι ηλικιωμένοι, ασθενείς ή ανάπηροι που ζουν ουσιαστικά φυλακισμένοι στα σπίτια τους, αδυνατώντας να διανύσουν ακόμη και τις μικρότερες αποστάσεις.
·       Οι γονείς δεν περπατούν και δεν αφήνουν τα παιδιά τους να περπατήσουν, δημιουργώντας μια γενιά που δε γυμνάζεται και συνηθίζει να πηγαίνει παντού με το αυτοκίνητο.
·        Η αύξηση των μετακινήσεων επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, επιβαρύνοντας την υγεία όλων.
·    Ενώ διδάσκονται τον ΚΟΚ, τα παιδιά διαπιστώνουν καθημερινά πως οι επιταγές του είναι είτε ανεφάρμοστες  (αδύνατον να βαδίσουν στα πεζοδρόμια) είτε καταπατώνται από όλους (κανείς οδηγός δε σταματά για να περάσουν στη διάβαση). Τα παιδιά ενστερνίζονται την απαξίωση αυτή του ΚΟΚ και την αναπαράγουν αργότερα ως οδηγοί, με ολέθρια αποτελέσματα.
Οι «Μαμάδες» πιστεύουμε πως η βελτίωση των υποδομών για τους πεζούς είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας για τη ζωή, την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη σύντομη συνέντευξή μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για σχόλια ή παρατηρήσεις.












Σημείωση: Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 23/3, αλλά αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων των Βρυξελλών.
Πραγματοποιήθηκε τελικά στις  30/3/2016 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου