+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Δράση για τη Γιορτή της Μητέρας



Για την Ημέρα της Μητέρας θέλουμε ένα δώρο: απλά, το δικαίωμα να κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας χωρίς φόβο.


Πριν πέντε χρόνια, περνώντας με κόκκινο, ένας οδηγός παρέσυρε δυο επτάχρονα δίδυμα και τη μαμά τους στη μέση της Αθήνας, στην Πατησίων, την ώρα που περνούσαν το δρόμο για να πάνε σχολείο. Και οι τρεις υπέστησαν σοβαρά τραύματα, αλλά το 12χρονο σήμερα αγόρι έχει έλειμμα οστικής μάζας στο πρόσωπο και μόνιμη αναπηρία 90%. Ακόμη δε μπορεί να φάει ή να μιλήσει.

Το Ναυτοδικείο πρόσφατα βρήκε ένοχο τον οδηγό και τον καταδίκασε σε πενταετή φυλάκιση. Όμως, "λόγω προτέρου εντίμου βίου" του έδωσε αναστολή. Ο νεαρός υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δεν πέρασε ούτε μια μέρα φυλακή, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και μάλιστα οδηγεί.

Με λίγα λόγια το θύμα πονά, το θύμα πληρώνει, το θύμα χάνει τη ζωή του και τη σωματική του ακεραιότητα, ενώ ο δράστης δεν υφίσταται καμία σοβαρή επίπτωση (πλην μιας παροδικής δικαστικής ταλαιπωρίας).

Οι "Μαμάδες στο δρόμο" δε μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας.
Έχουμε βαρεθεί να κυκλοφορούμε με την ψυχή στο στόμα, τρέμοντας για τη ζωή των παιδιών μας.
Απαιτούμε ασφαλείς μετακινήσεις και διεκδικούμε:


Σεβασμό,

Πρόληψη,
Επιτήρηση και
Δικαιοσύνη.

Τα πρόστιμα και τα μπλόκα δε χρειάζονται για τους ευσυνείδητους οδηγούς. 
Όσοι όμως δεν έχουν συνείδηση να τους συνετίζει, χρειάζονται την απειλή πραγματικών και σοβαρών συνεπειών, αλλιώς δε θα σεβαστούν κανέναν μας, αν βρεθούμε στο διάβα τους. H έλλειψη επιτήρησης και η ηπιότητα των ποινών αποθρασύνει αυτούς που ήταν ήδη επικίνδυνοι.

Οι συλλογικότητες "Μαμάδες στο Δρόμο", "ΠΕΖΗ", "
SOS-Τροχαία Εγκλήματα" και ο "Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ" διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο σημείο του δυστυχήματος, Τροίας και Πατησίων. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι "ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ".

Θέλουμε ασφάλεια για τα παιδιά μας.
Θέλουμε μέτρα που θα συνετίζουν τους ασυνείδητους, για να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο.
Θέλουμε να πάψει πια αυτό το χάος που κάθε μέρα κοστίζει ζωές.

Θα είμαστε εκεί την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι.

Σας περιμένουμε. Γιατί η ζωή μας έχει αξία!

Διαδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στην Ολλανδία, τη δεκαετία του 1970, κατάφεραν ν' αντιστρέψουν την κυριαρχία του αυτοκινήτου, σώζοντας χιλιάδες ζωές. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς.

__________________
Σημείωση: Η δράση είναι έκτακτη, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση. Οι πορείες που σχεδίαζαν οι Μαμάδες στο Δρόμο, σε διάφορους δήμους, στα πλαίσια της δράσης "Δήμαρχοι, περπατήστε μαζί μας" αναβάλλονται λόγω στενότητας χρόνου.

Πηγή εικόνας διαδήλωσης

_______________________________
Ενημέρωση: η εκδήλωσή μας πραγματοποιήθηκε. Μπορείτε να διαβάσετε γι αυτήν σε σχετικό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου