+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Μαζί με τους ποδηλάτες στις 13 Μαΐου!

Μιλήσαμε χτες για τα ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας).
Αυτή τη στιγμή 162 δήμοι της χώρας έχουν λάβει χρήματα (τα δικά μας χρήματα) από το πράσινο ταμείο για να καταρτίσουν αυτά τα Σχέδια, που θα κάνουν τις πόλεις (τις δικές μας πόλεις) καλύτερες.

Όλοι ξέρουμε ότι
οι πόλεις μας πάσχουν - είναι άρρωστες, γεμάτες καυσαέρια, κορναρίσματα κι εκνευρισμό, χωρίς μια γωνιά για να παίξουν τα παιδιά, να ερωτευτεί ένα ζευγάρι ή να ξαποστάσει ο συνταξιούχος.

Τώρα όμως μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να εξετάσουμε το σύστημα εκ βάθρων και να το αλλάξουμε ώστε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.


Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει με τίποτα να πάει χαμένη.

Δεν πρέπει ν' αφήσουμε δημάρχους και υπαλλήλους να μας σερβίρουν παρωχημένες κυκλοφοριακές μελέτες τάχα ως σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον.
Ούτε να κάνουν σχέδια στο πόδι, αποβλέποντας σε εύκολο προεκλογικό εντυπωσιασμό.
Ούτε να επιτρέψουμε να μείνουν στα χαρτιά.

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, απαιτούμε κι αξίζουμε καλύτερες πόλεις. 

Θέλουμε ΣΒΑΚ που δε θα μείνουν στα χαρτιά. 
Θέλουμε στρατηγικές με όραμα και προοπτική που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και μετακίνησης όλων μας.
Θέλουμε ποδηλατόδρομους για βιώσιμη και καθαρή μετακίνηση. 
Θέλουμε δρόμους ανασχεδιασμένους που θα χωρούν όχι μόνο το ποδήλατο αλλά και όλους τους υπόλοιπους χρήστες, ιδιαίτερα τα εμποδιζόμενα άτομα. 
Θέλουμε μείωση του αυτοκινήτου και των ρύπων. 
Θέλουμε πόλεις πιο ανθρώπινες, για όλους.


Είναι στο χέρι μας να υποχρεώσουμε τις δημοτικές αρχές να μας ακούσουν.

Συγκεντρωνόμαστε σε κάθε πόλη της Ελλάδας, την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 (ημέρα της μητέρας), για την 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.
 
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 5μμ στο Πεδίο του Άρεως, στις 5:00 το απόγευμα. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι η παρουσία σας και καλή διάθεση. Το ποδήλατο είναι επιθυμητό, αλλά όχι απαραίτητο. Η εκδήλωση είναι φιλική για τα παιδιά, τα οποία μπορούν άνετα να συμμετάσχουν στην ποδηλατοπορεία (ο ρυθμός θα είναι χαλαρός και θα υπάρχουν συνοδοί).

Πριν την αναχώρηση, οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουμε με χορευτικό και ακροβατικό νούμερο που θα παρουσιάσει εθελοντικά ομάδα χοροθεάτρου. Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει γύρω στις 5:30, ακολουθώντας την κυκλική διαδρομή Πεδίο Άρεως-Πατησίων-Σταδίου-Σύνταγμα-Β. Σοφίας-Αμπελόκηποι-Αλεξάνδρας-Πεδίο Άρεως.

Το "πεζοπόρο τμήμα" της συγκέντρωσης θα παραμείνει στο χώρο για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τις επόμενες ενέργειές μας.


Με αιχμή το ποδήλατο, ανοίγουμε δρόμο για όλους. Ενώνουμε τη φωνή μας για μια καλύτερη ζωή στις πόλεις.Είμαστε (με αλφαβητική σειρά) οι:
Και πολλοί άλλοι...


Ελάτε μαζί μας!


_____________

Σημειώσεις: 

Για την εκδήλωση μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ ή από το Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου