+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ανάπηρος μένει στο δρόμο γιατί ταξί του έκλεισε τη ράμπα!

Την Τετάρτη, 25/4/'18, η Α.Κ. ήταν στη διασταύρωση της Παραλιακής με την οδό Μπότσαρη, στη Θεσσαλονίκη.
Περίμενε στο φανάρι να περάσει, όταν είδε ένα ταξί παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά στη ράμπα αναπήρων. 


Φωτογράφησε το ταξί σκεπτόμενη τι θα συνέβαινε άραγε αν ένας ανάπηρος ήθελε να περάσει. 



Πάνω στην ώρα, βλέπει να έρχεται ένας, με καροτσάκι. Καθώς το φανάρι είχε ανάψει, η Α.Κ. πέρασε βιαστικά απέναντι και κοίταξε πίσω. Ο ανάπηρος, δοκίμασε να περάσει και διαπίστωσε ότι δε χωρούσε.



Τότε έκανε μεταβολή για να επιστρέψει (στο σπίτι του ίσως;) αλλά δε μπορούσε, γιατί στο μεταξύ είχε ανάψει το πράσινο για τ' αμάξια. Έτσι έμεινε να περιμένει στην άκρη του δρόμου. Δεν ξέρουμε τι έγινε στη συνέχεια, γιατί η Α.Κ. είχε αργήσει κι έφυγε βιαστικά. 



Αφού ο άνθρωπος δε μπορούσε να ανέβει καν στο πεζοδρόμιο, θα έπρεπε να συνεχίσει κατά μήκος του δρόμου, δίπλα στ' αυτοκίνητα, ώσπου να βρει άλλη ράμπα. Κατά πάσα πιθανότητα κατάλαβε πως αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο κι ίσως γι αυτό προσπάθησε να ξαναπεράσει το δρόμο, για να δοκιμάσει από κάποια άλλη διασταύρωση. 

Κι αν κι αυτή ήταν κλεισμένη; Πόσες άραγε θα άντεχε να δοκιμάσει, ώσπου να επιστρέψει σπίτι του κατάκοπος κι αποκαρδιωμένος από τον πολιτισμό μας;


Και σας ρωτώ: τι πολιτισμός είναι αυτός που φέρεται μ' αυτό τον τρόπο στα πιο αδύναμα μέλη του;
Σοβαρά τώρα, θεωρούμαστε πολιτισμένοι;

_____________
Σημείωση 1: Η Α.Κ. δημοσίευσε τις φωτογραφίες που τράβηξε στο FB. Aναδημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα Thess/News, από όπου προέρχονται αυτές που βλέπετε. Προφανώς, τα δικαιώματα ανήκουν στη δημιουργό τους. 

Σημείωση 2: Η περίπτωση αυτή δεν είναι φυσικά μοναδική. Όσοι έχετε Facebook μπορείτε να δείτε πολλές ακόμη σ' αυτή την ομάδα: Παρκάρισμα σε θέσεις ΑμεΑ.


 



3 σχόλια:

  1. κανένας πολιτισμός , ζούγκλα -ο νόμος της ζούγκλας - ο πιο δυνατός επιβιώνει.Όμως οι ανθρώπινες κοινωνίες δημιουργήθηκαν και επιβίωσαν με αυτό το σκοπό -τη προστασία των αδύναμων -την ίσονομία και ισοτιμία -δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε όλοι ΙΣΟΙ .Το δίκαιο και οι νόμοι προβλέπουν τα σχετικά μιας πολιτισμένης κοινωνίας , οι υπηρεσίες που πρέπει να ελέγχουν δεν τα εφαρμόζουν- αστυνομια, τροχαία , δήμος, εισαγγελέας,(από χρονια επρεπε ένας εισαγγελέας να επιληφθεί όλων αυτων των φαινομένων κατάφωρης παραβίασης και έκθεσης σε κίνδυνο των Αμεα και εμποδιζόμενων ατόμων και όλα τα συναφή) καιρός να κάνουν τη δουλειά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσε κάποιος από αυτούς το 100;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν πια μ' αυτή την αγάπη για τους ανάπηρους!
    Αν ήταν τόσο ευαίσθητη η κοπελιά που έβγαλε τις φωτογραφίες γιατί δεν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία να κάνει καταγγελία; Δε μπορούσε να σηκώσει το κινητό για κλήση, αλλά για να βγάλει φωτο μπορούσε και παραμπορούσε, και μετά να βγάλει τον άνθρωπο φάτσα-φόρα στο δικτυο χωρίς να τον ρωτήσει "Θες άνθρωπέ μου να σε δει το πανελλήνιο;"
    Και μετά διαμαρτύρεται στο Φέησμπουκ και όλοι σχίζουμε τα ιμάτιά μας για τον φτωχό τον άνθρωπο που παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας λέω, αγωνιστές της κακιάς ώρας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή