+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Φυλακισμένοι στο Χαϊδάρι

Φυλακισμένα παιδιά και γονείς. Ελεύθεροι να σκορπουν χρήματα οι δημοτικοί άρχοντες και αρχόντισσες, λεφτά υπάρχουν ........

"Γιατί παιδιά; Γιατί κάθεστε μέσα, αφου δεν έχετε διάβασμα και  ο καιρός καλός ; ευκαιρία να βγείτε να παίξετε στο παρκάκι και στη παιδική χαρά."

Η απορία στα πρόσωπα των τριών ανηψιών , μεταφράστηκε από τη μαμά τους:


«Καλά τώρα, μας δουλεύεις εσύ, που να πάμε, πες. Η παιδική χαρά με δυο κούνιες, μπαίνει όποιος και ό,τι θέλει –  μέχρι να φτάσουμε, πεζοδρόμιο δεν υπάρχει - που να βαδίσουμε, τα σκουπίδια παντού και οι βρώμικοι κάδοι  και τα φρεάτια που βρωμάνε, όχι ευχαριστούμε , καλλίτερα στους τέσσερεις τοίχους»



"Έλα καλέ μια βόλτα γύρω-γύρω δεν μπορεί εδώ κάποτε έπαιζαν τόσα παιδιά (μαζί με τα δικά μου)"
«Να σου πώ , βγες στη πόρτα οι δύο κάδοι μόνιμα ξέχειλοι και τα κλαδέματα πάνω στο πεζοδρόμιο, πώς να βγω από τη πόρτα –στη διασταύρωση –σ’αυτόν τον στενό δρόμο , με τρια παιδιά , πως θα φτάσω στο παρκάκι , μέσα στη μέση του δρόμου περπατώντας και να πρέπει να χωνόμαστε ανάμεσα στα παρκαρισμένα –τέσσερα άτομα-οποτε περνά αυτοκίνητο και περνα με πολύ μεγαλη συχνότητα γιατί ερχονται από το Αιγάλεω λόγω των έργων στη Λ. Αθηνών . Γιαυτό έχει  και τόσο μεγάλη κίνηση η Καραϊσκάκη  , αυτά έρχονται μέσα από την εδέσσης και ακρίτα και θερμοπυλών και έχουμε γίνει λεωφόρος εδώ»


«όχι , δεν πάμε πουθενά, μας κλείσανε μέσα , στη φυλακή  καλίτερα παρά στο κίνδυνο και  να βλέπουμε και να μυρίζουμε την αθλιότητα»                                                                      
Παρακινημένη από τα λόγια  απελπισίας αλλά και από τις  φατσούλες των μικρών ανηψιών που στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα στο παιχνίδι  μαζί με φίλους στη παιδική χαρά, ψάχνω στις αποφάσεις του δήμου για να προχωρήσω σε κάποιο έγγραφο – δεν μπορεί θέματα που αφορούν τα παιδιά μας –κάποιον θα κινητοποιήσουν.

Απογοήτευση οικτρή , τι το’θελα να δω  τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου , απελπισία ………….
Για να δούμε πως αποφασίζει ο δήμος μας –το δημοτικό συμβούλιο που εχουμε ψηφίσει και όχι μονο η δημοτική αρχή μας , τι είχε προυπολογίσει και τι ΘΑ διαθέσει στο τέλος –προς το παρόν -[1]γιατι που ξέρεις  ποσες αναμορφώσεις  ΘΑ υποστεί  ακόμα …………….


Απαλλοτρίωση χώρου επί της οδού Σωκράτους &Παλαμά Ο.Τ. 212 από 20000 τελικό  0000


Διορθωτικές παρεμβάσεις στην περιφερειακή οδό Προφήτη Ηλία από 12.000 τελικό  00000


Επισκευές οδικού δικτύου σε όλη την έκταση  της πόλης από 10.000  τελικό 00000000000


Εκτεταμένες επισκευές  αποκαταστάσεις σε πεζοδρόμια της πόλης  από 10.000,00 στο  τελικό 0


Κατασκευή έργων οδοποιίας από 100.000 σε 20.000 ευρώ


Ας ξεχάσουμε το οικοπεδο  στην Παλαμά που θα μπορουσε να γινει οργανωμένος δημοτικός  χώρος  στάθμευσης, σε μια περιοχή με σοβαρό πρόβλημα παράνομης στάθμευσης ,[2]οι δε διορθωτικές παρεμβάσεις στον Προφήτη Ηλία δεν ξερω αν είναι απαραίτητες, με τις   νεροποντές  όμως  που εκδηλώνονται πως  διασφαλίζεται η αποτροπή των  πλημμυρικών   φαινόμενων; Ίδωμεν …..


Βρε κουτά, δεν υπάρχει ανάγκη για  επιδιόρθωση πεζοδρομίων, πεζοδρόμια δεν έχουμε οπότε  δεν χρειάζεται να χαλάμε χρήματα. Είναι δυνατόν για κάτι που δεν έχουμε να προϋπολογίζουμε χρήματα; Ναι, γιατί θα τα μεταφέρουν μετα εκεί που θέλουν να τα διαθέσουν.


Επισκευές οδικού δικτύου ; έλατε τώρα  10.000 δεν φτάνουν   ούτε για την αγ. Στρατοπέδου  για την οποία υπάρχει έγγραφο της Τροχαίας  για την επικινδυνότητα για ατύχημα λόγω της κατάστασης οδοστρώματος , οπότε τα διαγράφουμε και το πρόβλημα ΠΑΕΙ   !!!!






Nα μην ξεχάσω τη παιδική χαρά  στο Κολυμβητηριο με  τη παράνομη στάθμευση στο πεζόδρομο και το περίπτερο  - ένα κανονικό πεζοδρόμιο στο οποίο αφου επέτρεψε τη χωροθέτηση  του η δημοτική  μας αρχή και απέκλεισε το διαδρομο όδευσης πεζων  - κλειστό για χρόνια, αλλά παραμένει να αποκλείει τη προσβαση σε όσους κατευθύνονται στο κολυμβητήριο –στη παιδική χαρά – στη λεωφόρο –στα παρακείμενα καταστήματα και  ιατρικο κέντρο, κατά τ’άλλα θα εγκαταστήσουν φωτεινή σηματοδότηση  , ενώ μια διάβαση δεν έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν ακόμα για τόσα παιδιά που διασχίζουν το σημείο για το Κολυμβητήριο αλλά και το 3ο δημοτικό και 4ο νηπιαγωγείο  ,ένα κεντρικο δρόμο με παράνομη στάθμευση –απέναντι στη στάση λεωφορείου , στη διασταύρωση  στη λεωφόρο και στην αγίας λαύρας και  στην κορυτσάς……..και μείωση πλάτους οδοστρώματος ..[3]



Στηn Πλατεία Ηρώων μια διάβαση έχετε αποφασίσει , πότε θα τη σχεδιάσετε;[4](είναι αίτημα του 7ου γυμνασίου δημοτική μου αρχή, για τα παιδιά μας και όλους τους πεζούς ).



θα δώσουμε  για WI-FI  23.000-αντικατάσταση εξοπλισμού (από πλατίνα θα είναι!) .
Οδική ασφάλεια  δεν έχουμε , αφου τα οχήματα είναι οι κυρίαρχοι , μπορουν να τρέχουν , να σταματούν, να παρκάρουν  όπου θέλουν, όποτε θέλουν , με μερικες λακκούβες και ανωμαλείες  οδοστρώματος –δεν πειραζει –λεφτά έχουν (οι δημότες). 

Η Δημοτική μας αρχή η οποία τόσο εύκολα αποφασίζει για wi-fi  αλλά τόσο φειδωλή για θέματα αρμοδιότητας , δέσμιας αρμοδιότητας – όπως η προστασία του πεζού  με δημιουργία αλυσίδας προσβασιμότητας σύμφωνα με τον Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων και ελευθερο πεζοδρόμιο κατ' ελάχιστον 1,50 μέτρο , το οποίο η ίδια αναιρεί όταν δίνει άδεια στις εταιρείες  για διελευση δικτύων όπως και στην απόφαση της για το καθορισμο τελών για τραπεζοκαθίσματα, 0,80 εκατοστα  τα πεζοδρόμια κατά  κτηριοδομικο κανονισμό από το 1989 ((Κωδικας ΒΠΝ ΑΡΘΡΟ 367 (πεζοδρόμια) είναι το ορθό γιατι εχει κωδικοποιηθεί η σχετική νομοθεσία-εδώ απευθύνομαι στον αντιδήμαρχο τεχνικων υπηρεσιών-κατ’όνομα γιατί για υπηρεσίες και αποφάσεις  ….   Ο κανονισμός που έχει και ισχύ νόμου[5] , τίποτα ; γιατί τον ψηφίσατε ;


Από 346.581 προϋπολογισμένα  θα διαθέσουν 77.581 




Αποφάσεις ευέλικτες  , αποφάσεις που ανακαλούνται ,πτυσσόμενες, χρήματα που αλλάζουν κωδικούς , συμβούλια για να βρισκόμαστε μια στο τόσο για να μην χαθούμε-ορίστε εφαρμόζουμε το Καλλικράτη για  τη μηνιαία σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου και έγκριση οικονομικών αποφάσεων, να είμαστε ενταξει και με τον ελεγκτη νομιμότητας –την αποκεντρωμένη διοίκηση , ουφ κουραστήκαμε   δημότη τι άλλο θέλεις από μας; Πόσα να κάνουμε ακόμα για σένα  -χωρίς εσένα-; Κεράστε τους   μια   μπιρίτσα, έπιασε και η ζέστη ………



https://xaidarisimera.gr/blog-post_36-5/¨
ΥΓγια τα ανήψια μου στην οδο Αιγίνης  : Μαριανίκη, Αποστόλη ,Αντωνία και Κωνσταντίνο , αλλά και τα μεγαλύτερα  Ελένη, Κατερίνα, Αγάπη ., Αθηνά , Βάσια, Κατερίνα, Παναγιώτη , Στάθη, Στέλιο, Σεραφείμ,Γεωργία, Στράτο και  η δυναστεία …………..συνεχίζεται, τον αύγουστο  με το καλό ……













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου