+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

H χτεσινή μας συνάντηση

Αγαπητές φίλες και φίλοι, 
Η ομάδα μας συναντήθηκε χτες στο Μουσείο Ακρόπολης και τα λέγαμε για 3 ώρες περίπου.
Θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω τα όσα είπαμε σε μορφή λίστας για να σας γλιτώσω χρόνο. Υπενθυμίζω ότι τα θέματα τίθενται από όποιον θέλει (δε χρειάζονται 100.000 υπογραφές) και συζητούνται στην επόμενη συνάντηση (και δικτυακά αν επείγει).

1) Να γίνουν οι συναντήσεις μας σταθερές;
Ναι.
Επιλέχθηκε κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, με προοπτική να γίνεται τρίτη Κυριακή αν προκύψει κάτι (πορεία, κακοκαιρία, κτλ). Οι πρώτες και τελευταίες Κυριακές απορρίφθηκαν γιατί εκεί έχουν την τάση να συνωστίζονται αργίες (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, 28η, 25η κτλ)

2) Να αποκτήσουμε σταθερό σημείο συνάντησης;
Ναι. 
Οι "φίλοι του ποδηλάτου" μας παραχωρούν μια μέρα την εβδομάδα στο στέκι τους (Επταχάλκου 3, δίπλα στο σταθμό του Θησείου, εκεί που κόψαμε την πίτα μας πέρυσι). Προς το παρόν η παραχώρηση θα είναι δωρεάν, για να μας υποστηρίξουν (όπως υποστηρίχθηκαν κι εκείνοι στο ξεκίνημά τους). Όταν η ομάδα μας μεγαλώσει τότε θα συζητήσουμε για συμμετοχή στα έξοδα. Θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για τις μέρες και ώρες. Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να σεβόμαστε το στέκι και να τακτοποιούμε το χώρο μετά από κάθε συνάντηση.

3) Πότε θα κόψουμε την πίτα μας;
Η επόμενη συνάντηση θα γινόταν κανονικά 11/2 αλλά το στέκι θα είναι κατειλημμένο κατ' εξαίρεση για ένα σεμινάριο. Συνεπώς η επόμενη συνάντηση και κοπή πίτας θα γίνει Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου. Η Ελισάβετ ανέλαβε να φτιάξει την πίτα.
Ξεκινάμε τώρα ψηφοφορία για το αν προτιμάτε απλή κοπή πίτας το πρωί ή ρεφενέ πάρτι το μεσημέρι (δηλ φέρνει ο καθένας τρόφιμα και κάνουμε μπουφέ). Ψηφίστε σ' αυτό το έγγραφο.

4) Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με άλλους συλλόγους;
Ναι, για τα ζητήματα στα οποία όλοι συμφωνούμε (ΠΕΖΗ, ΣΟΣΤΕ, σύλλογοι αναπήρων, γονέων, κτλ)

5) Συνεργαζόμαστε με υποψήφιους δημάρχους;
Δεν υποστηρίζουμε κανέναν δήμαρχο και κανέναν συνδυασμό. Συζητούμε με όσους είναι ανοιχτοί, για να προωθήσουμε τις απόψεις μας.

6) Όλοι έχουν ακουστά τις Μαμάδες στο Δρόμο, αλλά τίποτα περισσότερο. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την απήχησή μας; Να διαφημιστούμε;
α)  Η καλύτερη διαφήμιση είναι η προσωπική επαφή. Κάποιες από τις συναντήσεις μας να τις κάνουμε σε γειτονιές, για να συναντιόμαστε επί τόπου με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και να συζητάμε για τη λύση τους.
β) Να γίνει (ανέλαβε η Ήλια) έρευνα για διαφημιστικά πακέτα μέσω FB. Tα υποβάλλει, επιλέγετε και μαζεύουμε τα χρήματα στην επόμενη συνάντηση.

7) Έχουμε τόσους άντρες στην ομάδα. Ν' αλλάξουμε όνομα;
Τελικά καταλήξαμε και πάλι στην ίδια απόφαση που είχαμε πάρει και πέρυσι: το όνομα μένει γιατί 
α) είναι πιασάρικο 
β) έχει ήδη αναγνωρισιμότητα και δύσκολα το ξαναβρίσκεις αυτό
Όμως, θα βάλουμε ένα + (συν) στο λογότυπό μας με την επεξήγηση ότι η ομάδα  περιλαμβάνει κάθε ηλικία, φύλο και ιδιότητα.

8) Τι θα γίνει με τα έντυπα/αυτοκόλλητα;
α) Χρειαζόμαστε ένα αναγνωρίσιμο αυτοκόλλητο της ομάδας που να μοιραστεί σε όλους. Παρακαλώ, υποβάλετε προτάσεις και/ή σχέδια. Θα επιλέξουμε, θα τυπώσουμε μαζικά και θα τα μοιραστούμε (και το κόστος) στην επόμενη συνάντηση.
β) Χρειαζόμαστε ένα ενημερωτικό έντυπο που να χωρά στην τσάντα/τσέπη και να μπορούμε να το μοιράζουμε σε όσους δείχνουν ενδιαφέρον. Κάποιος να το γράψει / σχεδιάσει παρακαλώ για να τυπωθεί όπως και παραπάνω.

9) Τι δράσεις θα κάνουμε το 2019;
α) είναι σημαντικό να πιέσουμε δημάρχους και υποψήφιους ενόψει εκλογών.
β) είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε (και να πιέσουμε για να αναγκαστούν να μας δεχτούν) στο σχεδιασμό των ΣΒΑΚ που ήδη τρέχουν.
γ) Προτείνετε δράσεις σε αυτό το έγγραφο, για να γίνει ψηφοφορία.

10) Πώς θα επικοινωνούμε αμεσότερα;
Η Ιωάννα ανέλαβε να βρει ένα app στο οποίο μπορεί να εγγραφεί όποιος θέλει για άμεση επικοινωνία στο κινητό.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι σημειώσεις μου.
Αν παρέλειψα κάτι, παρακαλώ να μου το υπενθυμίσετε.
Για ερωτήσεις, απορίες κτλ, επίσης μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα ή να τηλεφωνήσετε στο νούμερο της ομάδας (βλ. πάνω αριστερά).
Καλή συνέχεια σ' ό,τι κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου