+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και απαιτεί και 70.000 ευρώ!

Πρόσφατα, μια συμπατριώτισσά μας έκανε παρατήρηση σε οδηγό που άφηνε το αυτοκίνητό του σε θέση ΑμεΑ. Αντί να ζητήσει συγνώμη και να μετακινήσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός φέρθηκε με θρασύτητα, εξύβρισε και απείλησε τη γυναίκα (λεπτομέρειες στο δημοσίευμά της).
Όταν εκείνη δημοσιοποίησε το περιστατικό στο Facebook, δέχτηκε μήνυση από τον οδηγό, ο οποίος απαιτεί αποζημίωση 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.


Οι "Μαμάδες+ στο Δρόμο" δηλώνουμε απογοητευμένες από ένα θεσμικό σύστημα το οποίο σέβεται τα προσωπικά στοιχεία ενός παραβάτη περισσότερο από ότι την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Δηλώνουμε θυμωμένες που η δημοσίευση μιας πινακίδας (η οποία είναι δημόσια ορατό στοιχείο) θεωρείται αδίκημα σοβαρότερο από την καταδίκη χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κατ' οίκον περιορισμό, λόγω της ασυδοσίας που επικρατεί στο Ελληνικό οδικό δίκτυο.
Δηλώνουμε οικτρά απογοητευμένες από μια πολιτεία η οποία επανειλημμένα, εδώ και χρόνια, αποτυγχάνει να προστατεύσει τα δικαιώματα των ευσυνείδητων χρηστών του δρόμου, ενώ από την άλλη φέρεται με εξαιρετική ηπιότητα απέναντι στους παράνομους ή/και επικίνδυνους οδηγούς.
Η απουσία αστυνόμευσης, η ανεπαρκής επιτήρηση των δρόμων, η ηπιότητα των μέτρων απέναντι στους επικίνδυνους οδηγούς, η κατάταξη της αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής στα πλημμελήματα(!), είναι μερικά μόνο από τα σκανδαλώδη  παράλογα των Ελληνικών δρόμων, τα οποία διαιωνίζουν μια κατάσταση άναρχης κυκλοφορίας που κοστίζει στη χώρα μας εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές (και σημαντικά κεφάλαια) κάθε χρόνο. 

Η υπέρμετρη προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων καταπατούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους είναι απλώς άλλος ένας από τους παραλογισμούς του ελληνικού συστήματος. Ένα ακραίο παράδειγμα του τρόπου που λειτουργεί αυτός ο νόμος είναι ότι, πρόσφατα, σε δίκη για θανατηφόρο τροχαίο, το δικαστήριο  απέρριψε στοιχεία που αποδείκνυαν πως ο δράστης είχε προκαλέσει άλλα 12 (δώδεκα!) τροχαία πριν το δικαζόμενο, με τη δικαιολογία πως ήταν προσωπικά δεδομένα.

Οι "Μαμάδες+ στο Δρόμο" θεωρούμε πως κάθε άτομο που εν γνώσει του και συνειδητά παραβιάζει τα δικαιώματα των συμπολιτών του στην ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση, κάθε οδηγός που επιλέγει να εκθέσει συνάνθρωπό του σε κίνδυνο για μη σταματήσει στο φανάρι, να μην πληρώσει για στάθμευση ή για ταξί, έχει απεμπολήσει κάθε δικαίωμα για προστασία εκείνων των προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται ήδη στη δημόσια σφαίρα όπως οι αριθμοί των πινακίδων. 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, εφόσον διαπιστωμένα και κατά παραδοχή της ίδιας της αστυνομίας, το δυναμικό της δεν επαρκεί για την επιτήρηση των δρόμων, θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες ελέγχου της στάθμευσης και κυκλοφορίας και, επειδή αυτό δεν είναι εφικτό παντού, να δοθεί στους ευαισθητοποιημένους πολίτες η δυνατότητα να συνεισφέρουν στην τήρηση της τάξης εθελοντικά, καταθέτοντας φωτογραφίες των παράνομων πράξεων, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για συνετισμό του επικίνδυνου οδηγού (πρόστιμο, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, κοινωνική εργασία, κτλ).
Απαιτούμε αναμόρφωση του ΚΟΚ και του ποινικού κώδικα με απόλυτο κριτήριο, πάνω από κάθε άλλο, την προστασία της ζωής.

Ενημέρωση, 26/1/2021: Όπως μαθαίνουμε από πρόσφατο δημοσίευμα, το δικαστήριο τάχθηκε με το μέρος του οδηγού και του επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση ύψους 15.000 ευρώ. Πρόκειται για ποινή προφανώς παραδειγματική και, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, εξοντωτική για την αντίδικο.
Στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για το αν επιβλήθηκαν στον οδηγό οι νόμιμες κυρώσεις (στέρηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες, πρόστιμο 200 ευρώ και 9 πόντους ποινής) για τη στάθμευση στη θέση ΑμεΑ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

22 σχόλια:

  1. ο παράνομος πολίτης που θετει σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτων και απαγορεύει τη πρόσβαση των ατόμωνμΕΑ,κατοχυρωμένο δικαίωμα απο το Σύνταγμα,ζητά τη προστασία του νόμου για μια δημοσιευση πινακίδας του οχήματος του που αποδεικνύει τη παρανομία του.Μάλιστα 2019 ελλάδα , χώρα ευρωπαϊκή και κράτος δικαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι χρειάζεται μαζική και συντονισμένη δημοσίευση-ανάρτηση φωτογραφιών με προσωπικά δεδομένα των ασυνείδητων οδηγών, και γραπτή διατύπωση, όνομα, αριθμός κυκλοφορίας, σημείο, ώρα κλπ, κόντρα σ’ αυτόν τον ηλίθιο νόμο, με την λογική της καταδρομικής εφόδου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα καταστρατηγηθεί παράφορα αυτός ο ηλίθιος νόμος, και εκ των πραγμάτων θα καταργηθεί. Έτσι χρειάζεται στην Ελλάδα όταν, αυτός που φωνάζει, «τον πνίγει το δίκιο» και μπορεί να καταστρατηγήσει πολλούς νόμους που καλώς υπάρχουν, όπως αυτός που περιγράψατε, και όχι μόνο. (Δημήτρης Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ποτέ γίνει μια τέτοια ακροαματική διαδικασία , να μας καλέσετε να έρθουμε όλοι εκεί για να σείξουμε συμπαράσταση και τη θέληση μιας κοινωνίας που ξέρει τις υποχρεώσεις της και όχι ΜΟΝΟ τα δικαιώματά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειάζεται να καλύπτονται οι πινακίδες του αυτοκινήτου καθώς δεν αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. Δεν έχει ελπίδα στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του θα επωφεληθεί μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορώ να βοηθήσω; το γεγονός ότι ζητάει και αποζημιώση με εξαγριωνει. Την συνδρομή συλλόγων ΑμεΑ την έχετε σκεφτεί; Μιχαήλ Αντύπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έστειλα σε blog φωτο από αμάξι συνδικαλιστή νοσοκομείου που επί χρόνια πάρκαρε σε μια απ τις 2 θέσεις αμεα του Νοσοκομείου με σβησμένο πινακίδα και έγραφα ότι είναι αναισθησία και με μήνυσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μαζέψετε υπογραφές εναντιον του ανεγκεφαλου οδηγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορει να της κανει τιποτα γιατι δεν μπορει να αποδειξει οτι αυτος (ο μηνυτης) οδηγουσε το συγκεκριμενο αυτοκινητο εκεινη την ημερα και ωρα που παρκαρε η που τραβηχτηκε η φωτογραφια.
    Ενα γατονι δικηγορος θα τον κολησει στον τοιχο.
    Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου, όπως: το όνομα και το επάγγελμά του, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες.

    Δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα πληροφορίες από τις οποίες δεν δυνάται να ταυτοποιηθεί ένα συγκεκριμένο άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πολύ καλά κάνει και απαιτεί αποζημίωση. Κάνετε σοβαρό λάθος. Η κυρία είχε την δυνατότητα να καλέσει την αστυνομία για να τιμωρηθεί ο παραβατης με το νόμο. Ομως διάλεξε το facebook γιατί ήθελε την εφήμερη δόξα του λάικ. Ας διαχειριστεί τώρα την δίκαια μήνυση. Σταματήστε να κάνετε τους δικαστές μέσω των σόσιαλ. Εσείς δημιουργείτε την ανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουκ ολίγες φορές την έχω καλέσει και δεν ήρθε ποτέ, τουλάχιστον όχι στον 2ωρο-3ωρο που την περίμενα. Οπότε από εδώ και πέρα τέρμα οι φωτογραφήσεις, θα ακολουθούν άλλες διαδικασίες που δεν θα σας αρέσουν. Άκου "δίκαιη μήνυση"...

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο. Ας τους ξεφτιλίζουμε συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο τυπος εκμεταλλεύεται το γράμμα του νόμου και προφανώς υπο την καθοδήγηση δικηγόρου. Ομως εχει δίκιο τυπικά!
    Αντί για αναρτήσεις και δημοσιεύσεις που δεν επιτυγχάνουν απολύτως τίποτα (πέρα από το να βγαζουμε το άχτι μας) το περιστατικό πρέπει να καταγγελλεται στις αρμόδιες αρχές που πρεπει να κανουν τη δουλεια τους. Κι αν δεν την κανουν να καταγγέλλονται κι αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο νόμος περί Προστασίας Προσωπικών δεδομένων είναι ΝΟΜΟΣ Προστασίας Γκανγκστερικών Δεδομένων και πρέπει α καταργηθεί πάση θυσία…
    ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ

    Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΜΕΛΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ… ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Νόμος είναι απαράδεκτος και πρέπει να αναθεωρηθεί. Τα προσωπικά δεδομένα. κατάντησαν γελοιότητα. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για τις κάμερες που υπάρχουν στα ΑΤΜ, στα Σ/Μ, στα Διόδια, δηλαδή παντού. Είναι αστεία η αγωγή του παράνομου αυτού ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, αφού εάν δικαιωθεί θα δημιουργήσει δεδικασμένο σε πολλές περιπτώσεις. Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν δικαστές που θα σταθούν στο ύψος του λειτουργήματός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι έκανε μήνυση απαιτώντας το οποιοδήποτε ποσό δε σημαίνει ότι θα τελεσιδικήσει προς όφελός του! Οφείλει και η κοπέλα η οποία δέχτηκε τη μήνυση να απαντήσει με αντίστοιχη μήνυση για παράβαση του ΚΟΚ (έχει τις αποδείξεις) και ενέργειες που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία ΑΜΕΑ. Θα τη στηρίξουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κυρία που δέχθηκε την αγωγή πρέπει να δημοσιοποιήσει ονοματεπωνυμο, διεύθυνση και ιδιότητα για να του ....συμπαρασταθουμε. Νταξ έκανε μια παρανομία αλλά όχι και να τον κάνουνε ρεζίλι. Κανένας φορέας των ΑΜΕΑ δεν υπάρχει? Έστω σύλλογος . Ομοσπονδία . Εδω χρειάζεται ξεσηκωμός.

      Διαγραφή
  15. Η μ... ειναι πως βάση ενός ακόμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ νόμου, ο τύπος θα βγεί και από πάνω...... Και η λύση είναι πολύ απλή:: ας βάλει η ίδια η τροχαία ΚΑΜΕΡΕΣ - που αλλού και αλλου ξέρουν και βάζουν- ή ας χρησιμοποιεί τις ασφαλειάς που μπορεί ήδη να υπάρχουν, σε τέτοια σημεία ώστε να πιστοποιεί αμέσως τέτοιες παραβάσεις και να πέφτουν τα σχετικά πρόστιμα με συνοπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ότι να ναι εδώ μέσα. Ο παραβάτης προφανώς και πρέπει να τιμωρηθεί με βεβαίωση παράβασης από την ΤΡΟΧΑΙΑ. Επίσης δεν στέκει μήνυση επειδή δεν φαίνεται πινακίδα και πρόσωπο, σταματήστε να τρώτε το κουτοχορτο που σας πλασάρουν. Παρόλα αυτά όσοι θέλετε να καταργηθεί ο νόμος θα θέλατε μετά ο κάθε τυχάρπαστος να φωτογραφίζει τα παιδιά σας και να τα ανεβάζει πχ στο Facebook? Για σοβαρευτείτε λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και ενημερώνω ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα (https://www.lifo.gr/now/greece/311191/apozimiosi-ston-odigo-poy-parkare-se-thesi-amea-kai-dimosieysan-ti-fotografia-sto-facebook?fbclid=IwAR0oJWV9aGp5HTFP8MbLnChokBlfw5jQJ30--EvaDvaNlfpJMOUfwE2kh94), το δικαστήριο τάχθηκε με την άποψη του οδηγού και του επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση ύψους 15.000 ευρώ!
    Στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για το αν επιβλήθηκαν στον οδηγό οι νόμιμες κυρώσεις (στέρηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες, πρόστιμο 200 ευρώ και 9 πόντους ποινής) για τη στάθμευση στη θέση ΑμεΑ. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή