+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Συνάντηση για το φθινόπωρο

Καλημέρα σε όλη την ομάδα.
Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να υποχωρεί και οι συναντήσεις που λέγαμε να κάνουμε με το τέλος των διακοπών δεν φαίνονται πιθανές. Όμως έχουμε να συζητήσουμε πολλά, με πρώτο και πιο επείγον την εβδομάδα κινητικότητας (16-22 Σεπτέμβρη) και πιθανές αλλαγές στον τρόπο δράσης μας λόγω του ιού.
Προχωράμε λοιπόν για δικτυακές συναντήσεις, όσες/οι θέλετε δηλώστε συμμετοχή.
Η τεχνολογία μας προσφέρει πολλές επιλογές (zoom, messenger, skype, webex). Δηλώστε ποιες μέρες και ώρες σας βολεύουν.
Θα προσπαθήσουμε να γίνουν πολλές συναντήσεις, σε όλα τα μέσα, για να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες/οι.
Καλή συνέχεια κι ελπίζω να σας δω όλες/ους!
 


Σημείωση 1. Είναι πολλά που πρέπει να συζητήσουμε. Αναφέρω μερικά, με τυχαία σειρά.
  • Στις 16-22 Σεπτέμβρη τιμάται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Είναι μια καλή αφορμή να δραστηριοποιηθούμε και να κινήσουμε την προσοχή κοινού, αρχών και των ΜΜΕ για τα προβλήματα του οδικού δικτύου. Προτάθηκε επανάληψη της δράσης "Κάν' το όπως οι Beatles", σε διαβάσεις του κέντρου, μαζί με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ακαδημίας Star Wars (με στολές του Πολέμου των Άστρων).
  • Η δράση μας στη Νέα Σμύρνη έχει μείνει εκκρεμής. Θα την πραγματοποιήσουμε; Αν ναι, πώς;
  • Η κατάσταση στα ΜΜΜ γίνεται διαρκώς χειρότερη, ακριβώς τη στιγμή που επιβάλλεται μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των επιβατών. Νομίζω πως είναι καιρός για μια διαμαρτυρία προς τα Υπουργεία Μεταφορών/Υγείας.
  • Η επιστολή μας στο Σκλαβενίτη της Ηλιούπολης έχει μείνει αναπάντητη. Πρέπει να την ξαναστείλουμε ή να προβούμε σε τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, έχουμε προφορική πρόσκληση για χρωματισμό διαβάσεων την Κυριακή, 20/9, σε συνδυασμό με ποδηλατική δράση που θα καταλήξει στο σημείο που θα βάφουμε. Αν δεχτούμε, θα είναι η τρίτη μας δράση στον δήμο.
  • Στο Ίλιον, έχουμε έκκληση να παρέμβουμε για απαράδεκτη έλλειψη πεζοδρομίων (δείτε παραπάνω φωτο).
  • Με αφορμή τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του ιού, δημιουργήθηκε ο Μεγάλος Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να πιέσουμε για βελτίωσή του και επέκταση των πεζοδρομήσεων σε δρόμους που πραγματικά τους έχουν ανάγκη.
  • Νέος νόμος επιτρέπει (πάλι) την τοποθέτηση τεράστιων διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους. Νομίζω πως πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.
  • Τα σχολεία ανοίγουν. Εκτός από το στριμωξίδι στις τάξεις (25 άτομα), τις μάσκες κτλ, τα παιδιά θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Καιρός δεν είναι για μια σχετική δράση;
  • Προτάθηκε να κάνουμε δράση για τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τρικάβαλο στο μηχανάκι χωρίς κράνος.
  • Προτάθηκε να περιορίσουμε τις δράσεις τύπου πορείας ή συγκέντρωσης (ακόμη και βαφή διαβάσεων) και να επικεντρωθούμε σε επιστολικές ή δικτυακές δράσεις.
  • Προτάθηκε να κάνουμε δικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας (τα πιο τρελά στους ελληνικούς δρόμους).
  • Προτάθηκε να κάνουμε διαδικτυακό διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής (πώς ονειρεύομαι την πόλη μου).
Αν ξέχασα κάτι παρακαλώ να μου το θυμίσετε. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι, πείτε το σε σχόλιο, για να προστεθεί στη λίστα.

ΥΓ2.Παραθέτω συνδέσμους για να δείτε τι προσφέρουν οι διάφορες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης και να επιλέξετε ποια θέλετε να κατεβάσετε. Η σειρά είναι αλφαβητική:

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου