+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Παράσυρση εργαζόμενου στη Θεσσαλονίκη

Δεύτερη παράσυρση πεζού στη Θεσσαλονίκη (αλήθεια, γιατί;). Αυτή τη φορά ένας 48χρονος υπάλληλος εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων που χτυπήθηκε ενώ καθάριζε αυτοκίνητο πριν παραδοθεί σε πελάτη.


Το γεγονός έγινε στην Αγγελάκη, δρόμο με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, στην οποία συχνά αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες. Απόδειξη, το ίχνος του κεφαλιού του στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, που προδίδει σύγκρουση με μεγάλη δύναμη (άρα ταχύτητα). Ο άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε.

 

O άνθρωπος υποχρεώθηκε από τον εργοδότη του να βγει και να καθαρίσει διπλοπαρκαρισμένο όχημα, στη μέση του δρόμου. Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν δύο λωρίδες για τη στάθμευση των οχημάτων τους, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Το φαινόμενο είναι μόνιμο, αλλά τα αρμόδια όργανα αδιαφορούν, αντί να υποχρεώσουν τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τον νόμο ή να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους αλλού.

Ο υπάλληλος θα ήταν σήμερα ζωντανός αν:

  • Η επιχείρηση διέθετε ειδικό χώρο για τη φροντίδα των οχημάτων της, αντί να οικειοποιείται παράνομα τον δρόμο

  • Η πολιτεία δεν χορηγούσε άδειες σε τέτοιες επιχειρήσεις, χωρίς τον αντίστοιχο χώρο στάθμευσης

  • Τα όργανα του νόμου φρόντιζαν για την απομάκρυνση των παράνομα παρκαρισμένων

  • Τα πρόστιμα της τροχαίας ήταν τόσο συχνά και αυστηρά που κανείς διερχόμενος οδηγός να μην τολμά να αναπτύξει τόση ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή

  • Η επιθεώρηση εργασίας είχε βάλει λουκέτο στην εταιρεία για την επανειλημμένη έκθεση των εργαζομένων της σε κίνδυνο.

Κι όχι, δεν είναι φταίξιμο του εργαζόμενου που έπαιζε τη ζωή του κορώνα-γράμματα για ένα μεροκάματο.

Παρεμπιπτόντως, πριν δέκα μέρες είχε σημειωθεί κι άλλη παράσυρση (ευτυχώς όχι θανατηφόρα), πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με εγκατάλειψη αυτή τη φορά.

 

Περιγραφή πρώτης εικόνας: Δρόμος με δύο σειρές παρκαρισμένων αυτοκινήτων (δεξιά) και δύο λωρίδες (αριστερά) γεμάτες κίνηση. Ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης. Όλα τα οχήματα είναι προς τον θεατή, με εξαίρεση την πρώτη σειρά παρκαρισμένων, δεξιά, που είναι κάθετα στον δρόμο (η δεύτερη σειρά, παράλληλα, με το μπροστινό μέρος προς τον θεατή). Ένας άνθρωπος κινείται μπροστά από ένα παράλληλα διπλοπαρκαρισμένο όχημα, ενώ φαίνονται άφθονα νερά κάτω από το αμάξι, πιθανώς από πλύσιμο. Αριστερά και δεξιά κτίρια. Η εικόνα είναι απόσπασμα οθόνης από βίντεο. Φαίνεται το βελάκι του "play", δύο σήματα, "ΕΡΤ news" και "perimetros", και ο τίτλος του ειδησεογραφικού αποσπάσματος "Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκε πεζός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης"
Πηγή εικόνας 1

Περιγραφή δεύτερης εικόνας: Ο ίδιος δρόμος από ψηλά. Μόνο μία λωρίδα είναι ελεύθερη για την κίνηση. Ανάμεσα στη σειρά των διπλοπαρκαρισμένων ένα μαύρο αυτοκίνητο με τεράστιο βούλιαγμα στο παρμπρίζ, στη θέση του οδηγού. Πίσω του ένα πλήθος ανθρώπων, κάποιοι με στολές αστυνομικών, ένας ΕΚΑΒίτης και μια μοτοσικλέτα της αστυνομίας. Ακριβώς πίσω τους, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Πηγή εικόνας 2

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου