+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προσοχή! Το ραντεβού της ξενάγησης άλλαξε

Προσοχή!
Το ραντεβού για την ξενάγηση του Σαββάτου "Αγνωστη Ρωμαϊκή Αθήνα" άλλαξε:

Θα συναντηθούμε το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5 το απόγευμα (όχι πεντέμισι όπως πριν).
Το σημείο συνάντησης θα είναι μπροστά στα σκαλιά του Ηρωδείου (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη).

Σύμφωνα με τον ξεναγό μας, Αριστοτέλη Κοσκινά (ο οποίος προσφέρει την ξενάγηση στους συλλόγους Μαμάδες στο Δρόμο, ΠΕΖΗ και ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ):

"Η ρωμαϊκή περίοδος αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και αντιφατικές περιόδους στην ιστορία της Αθήνας. Μνημεία των ρωμαϊκών χρόνων είναι ορατά σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου αποτελώντας σημαντικά τοπόσημα ακόμα και του σύγχρονου αστικού τοπίου. Άλλα όμως, παρότι βρίσκονται σχεδόν μπροστά στα μάτια μας, είναι σχεδόν άγνωστα. Η ξενάγηση ΑΓΝΩΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΘΗΝΑ έχει στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με μερικά από αυτά.
Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από τα σκαλιά του Ηρωδείου, στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου. Αφού αναφερθούμε στο θέατρο που έχτισε ο Ηρώδης Αττικός, θα μιλήσουμε για την Οικία του Πρόκλου, θαμμένη σήμερα κάτω από τον πεζόδρομο. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως όπου θα δούμε τα υπολείμματα των κατοικιών που σώζονται κάτω από το μουσείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για την πύλη του Αδριανού και το Ναό του Ολυμπίου Διός. Θα προχωρήσουμε ως το ρωμαϊκό λουτρό επί της Αμαλίας καθώς και τα ερείπια του γυμνασίου που βρέθηκε πίσω από το Άγαλμα του Βύρωνα. Μπαίνοντας στον Εθνικό Κήπο θα δούμε και άλλες ρωμαϊκές αρχαιότητες. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στο ψηφιδωτό της υστερορρωμαϊκής έπαυλης που βρίσκεται εκεί."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου