+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Διπλή δράση στο Κέντρο της Αθήνας

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας.



Σ’ αυτό το χώρο που θα έπρεπε να είναι βιτρίνα της πόλης αλλά και της χώρας, η μετακίνηση των πεζών είναι από δύσκολη ως αδύνατη, ενώ οι χώροι που τους ανήκουν δικαιωματικά καταπατούνται και παραβιάζονται συστηματικά.
Στις 4 το απόγευμα, θα ξεκινήσουμε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο). Θα ανέβουμε τα στενά πεζοδρόμια της Ασκληπιού, κι αφού περάσουμε τον πεζόδρομο της Δερβενίων, τις οδούς Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας και Αμερικής και τους πεζόδρομους Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου, θα καταλήξουμε στο Σύνταγμα, την καρδιά της πόλης. Εκεί ο νόμος θα έπρεπε να εφαρμόζεται παραδειγματικά, αντίθετα όμως κυριαρχεί η απόλυτη αναρχία. Μεγάλος αριθμός οδηγών παραβιάζει συστηματικά το κόκκινο φανάρι θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς, ενώ οι διαβάσεις χωρίς σηματοδότη είναι σα να μην υπάρχουν καθόλου.
Ξεκινώντας από τις 6 το απόγευμα, η ομάδα μας θα παρατηρεί τις διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος, επιβραβεύοντας τους οδηγούς που τηρούν τον ΚΟΚ.
Σας καλούμε μαζί μας να διαπιστώσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πεζοί σε κάθε βήμα, να διασχίσετε ακατάλληλα ή κατειλημμένα πεζοδρόμια, να διασχίσετε μια διάβαση ασφαλείς.
Σας καλούμε επίσης να δείτε μαζί μας πως η παρανομία δεν είναι ο κανόνας σ’ αυτή την πόλη, όσο κι αν φαίνεται πως είναι με μια πρώτη ματιά.
Σας καλούμε να δείτε πόσοι οδηγοί, σε πείσμα των συνοδηγών τους, σε απόλυτη αντίθεση με το γενικευμένο χάος γύρω τους, εξακολουθούν να κυκλοφορούν νόμιμα και σωστά, οδηγώντας με σεβασμό στους γύρω τους, είτε αυτοί είναι βρίσκονται σε όχημα είτε όχι.
Το πρώτο μας ραντεβού είναι στις 4 μμ μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Το δεύτερο ραντεβού μας είναι στις 6 μμ στην Πλατεία Συντάγματος.
Σας υπενθυμίζω και την άλλη μας δράση, την ξενάγηση του Σαββάτου, 22 του μήνα. Δείτε εδώ.

Ενημέρωση: οι δύο δράσεις μας έγιναν με επιτυχία. Παραθέτουμε φωτογραφίες:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου