+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η δράση της Τρίτης

Πάνω που έλεγα να γράψω για τη δράση της Τρίτης, με πρόλαβαν άλλοι και με γλίτωσαν από τον κόπο:

 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/09/2012
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», οι πρωτοβουλίες πολιτών για τα δικαιώματα πεζών και ποδηλατών «ΠΕΖΗ», «Μαμάδες στο Δρόμο» και «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση.
Στη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, σημείο στο οποίο δεν υπάρχει φανάρι για τη διέλευση των πεζών και η κίνηση των οχημάτων είναι συνεχής, τα μέλη της οργάνωσης -που βρίσκονταν εκεί με αναρτημένο πανό «σεβασμός στους πεζούς»- «επιβράβευαν» τους ευαίσθητους οδηγούς, οι οποίοι σταματούσαν και έδιναν προτεραιότητα στους πεζούς που επιχειρούσαν να διέλθουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, προσφέροντάς τους ένα τριαντάφυλλο και ευχαριστώντας τους για την ευαισθησία τους.
Η δραστηριότητα αυτή επιλέχθηκε από τα μέλη του συλλόγου με το σκεπτικό ότι λειτουργεί περισσότερο παιδευτικά και ουσιαστικά μια θετική παρότρυνση των πολιτών από ό,τι μια στείρα καταγγελία και μια προσπάθεια στηλίτευσης των παραβατών.
Αν και ήταν μάλλον μειοψηφία, οι «ευαίσθητοι» οδηγοί δικύκλων και αυτοκινήτων, ωστόσο μια τέτοια προσπάθεια θα άξιζε να βρει μιμητές.

Το δημοσίευμα είναι από την Αυγή. Τα πλάγια γράμματα αποτελούν δική μου διόρθωση, καθώς η εφημερίδα παρέλειψε δύο από τους συνδιοργανωτές.

Πρέπει επίσης να προσθέσω πως μοιράσαμε συνολικά σαράντα τριαντάφυλλα μέσα σε μισή ώρα περίπου. Το συμπέρασμά μας είναι πως οι νόμιμοι και ευσυνείδητοι οδηγοί είναι πολύ περισσότεροι από τους άλλους, οι οποίοι καταφέρνουν να γίνονται περισσότερο ορατοί ενοχλώντας τους πάντες.

Οι δράσεις μας στο εξής θα επικεντρώνονται περισσότερο στο να υπογραμμίζουν πόσοι είναι εκείνοι που συμπεριφέρονται ευσυνείδητα στο δρόμο και πόσο λίγοι είναι εκείνοι που ενοχλούν με την ασυνειδησία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου