+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η αφίσσα του φραγκοφονιά

Μπορεί να μη με έχετε δει για καιρό, αλλά είμαι εδώ και παρακολουθώ τα πάντα.
Μαμά το ξέρεις και θα το ξαναπώ, καλή η εκπαιδευτική προσέγγιση, αλλά πιάνει μόνο σε ανθρώπους που έχουν τσίπα και μυαλό.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι.
Έχω βαρεθεί ν' ακούω δικαιολογίες του τύπου 'πού να βρω να παρκάρω', 'δυο λεπτά θα κάνω', 'δεν έχει θέση' κλπ.
Όποιος έχει λεφτά ν' αγοράσει και να συντηρεί ένα αυτοκίνητο σήμερα, σίγουρα έχει λεφτά να πληρώσει ασφάλεια, πάρκινγκ, και τη βενζίνη για να κάνει δυο γύρους παραπάνω. Αν δεν έχει, να παραδώσει τις πινακίδες του στην Εφορία, όπως έκαναν τόσοι άλλοι.
Αυτός που αφήνει αμάξι ή μηχανή στο πεζοδρόμιο δεν είναι παρά ένας φτηνιάρης που τσιγγουνεύεται τον κόπο ή το χρήμα. Κι αν πράγματι δεν έχει θέσεις, τότε τσιγγουνεύεται να πάρει ταξί για να πάει και νά ρθει σαν κύριος, χωρίς να καβαλάει πεζοδρόμια και να κλείνει διαβάσεις. Κι αν είσαι τόσο σούπερ που δεν καταδέχεσαι το ταπεινό ταξί, τότε νοίκιασε μια λιμουζίνα να τους θαμπώσεις όλους. Μήν περιμένεις να θαμπωθούμε με τη τζιπάρα σου στο πεζοδρόμιο. Το μόνο που αποδεικνύεις παρκάροντας στο τζάμπα είναι η καρμιριά σου.
Γι αυτό έφτιαξα αυτή την αφίσσα, για να τους ξεμπροστιάσουμε, να καταλάβουν όλοι πόσο φτηνιάρηδες είναι πραγματικά όλοι αυτοί που αφήνουν τα κάρα τους όπου βρουν. Κι αν το χωνέψουμε όλοι πόσο υπέρτατη ξεφτίλα είναι να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, τότε κάτι θα γίνει.
Κατεβάστε, τυπώστε και κολλήστε την παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου