Στη συζήτηση που ακολούθησε, μάθαμε πως δεν είναι η μόνη πολυκατοικία στην οποία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι μαμάδες στο δρόμο κάναμε έκκληση για περισσότερες πληροφορίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία, αλλά δεν τις λάβαμε οπότε το θέμα έμεινε στο σύνηθες ελληνικό μοτίβο "Δε μ' αρέσει, αλλά γκρινιάζω και προσπαθώ να τα βολέψω όπως-όπως."
Ένα χρόνο όμως αργότερα, μια άλλη μαμά είχε μια χειρότερη εμπειρία, αυτή τη φορά όχι σε άσχετη πολυκατοικία, αλλά στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τη στελεχωμένη υποτίθεται από άτομα ειδικευμένα στη φροντίδα των πιο τρυφερών ηλικιών. Κι εκεί (άκουσον, άκουσον) απαγορεύονται τα καροτσάκια για τους μικρούς ασθενείς! Μα είναι δυνατόν;;;
Διαβάστε τι γράφει η έρμη η μάνα:
"Νοσηλευτήκαμε ένα τριήμερο, με 16 μηνών μωρό. το οποίο είχε φρικάρει, και δεν εβγαινε από το καρότσι. πόσες ώρες μπορούσα εγώ να κουβαλάω αγγαλιά ένα άρρωστο μωρό 12 κιλών? όλο το 24ωρο? ή μήπως μπορούσα να το λογικέψω οτι πρέπει να κάθεται 24 ώρες ύσηχο στην κούνια του νοσοκομείου, με τις πεταλούδες και τα σωληνάκια? ή μήπως μπορούσε ο πατέρας του που μου άλλαζε βάρδιες να το κουβαλάει την στιγμή που έχει κινητικό πρόβλημα?
το καρότσι ήταν η παρηγοριά μας – εκείνος ένιωθε ασφαλής στο καβούκι του, εγώ τον κουνούσα συνέχεια να ξεχνά τον πόνο του και να ηρεμεί, τις νύχτες που ούρλιαζε τον έβγαζα βόλτες στους διαδρόμους να μήν ξυπνάει τους υπόλοιπους και να υσηχάζει…
και οι υπεύθυνες εκεί – «σας είπα απαγορεύονται τα καρότσια» «να το στείλετε στο σπίτι σας»"
Και συνεχίζει, αυτή τη φορά σε μήνυμα που μας έστειλε απευθείας:
"Τον Νοέμβριο που νοσηλευτήκαμε στο Γεννηματά, δεν είχαμε κανένα τέτοιο
θέμα – το καρότσι ήταν αυτονόητο να είναι στο δωμάτιο για τον σχεδόν ενός
έτους τότε γιο μου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως η διοίκηση του ενός νοσοκομείου
δίνει τόσο διαφορετικές οδηγίες από του άλλου.
Λυπήθηκα πολύ όλες εκείνες τις μητέρες που υπάκουσαν στις εντολές
και τις φωνές του προσωπικού και έστειλαν τα καρότσια στο σπίτι – έπρεπε
νύχτα μέρα να κουβαλάνε τα μωρά τους ασταμάτητα αγκαλιά για να τα ηρεμήσουν,
και πραγματικά ήταν εντελώς εξαντλημένες…
Εσείς, καταλαβαίνετε πώς σκέφτονται; Γιατί εγώ το σκέφτομαι από το καλοκαίρι που είδα το μήνυμα κι ακόμη δε μπορώ να καταλάβω....
Η συνέχεια εδώ.
Όσον αφορά την ανακοίνωση της πολυκατοικίας προφανώς εννοεί να μην αφήνουνε (παρκάρουνε) τα καροτσάκια στην είσοδο αλλά να τα ανεβάζουν στα διαμερίσματα τους. Σε πολλές πολυκατοικίες οι γονείς για να μην ανεβοκατεβάζουν το καρότσι, είτε γιατι δε χωράει στο ασανσερ είτε γιατι δεν έχουν χώρο σπίτι τους επιλέγουν να τα αφήνουν στην είσοδο με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά την ανακοίνωση του νοσοκομείου μπορεί να είναι για λόγους ασφαλείας είτε για οτιδήποτε άλλο μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά εμεις δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.
Γενικά καλό είναι τους κανόνες να μην τους μεταφράζουμε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια.
Η επίσημη δικαιολογία του νοσοκομείου για αυτή την απογόρευση ποια είναι?
Δυστυχώς φίλε ανώνυμε, η απαγόρευση της πολυκατοικίας δεν ήταν τόσο λογική όσο φαντάζεσαι. Αν διαβάσεις την αρχική ανάρτηση θα διαπιστώσεις πως μια μαμά έφαγε παρατήρηση για απλή διέλευση. Λες και θα μπορούσε να παρκάρει το καρότσι στο πεζοδρόμιο και να πάει στην παιδίατρο της πολυκατοικίας σηκώνοντας παιδί και αλλαξιέρα. Άσε που δεν πιστεύω πως όταν επέστρεφε θα έβρισκε ακόμα το καρότσι στη θέση του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά την περίπτωση του νοσοκομείου, περιμένουμε ακόμη απάντησή τους. Πάντως, δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς ένα παιδικό καροτσάκι μπορεί να απειλεί την ασφάλεια μιας παιδιατρικής πτέρυγας. Αν υπήρχαν βάσιμοι λόγοι δε θα ίσχυαν για όλα τα νοσοκομεία, παντού; Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο πουθενά αλλού.