+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δυστυχώς, το είχαμε προβλέψει...

Άσχημα νέα σήμερα:

Η διασταύρωση των οδών Δαβάκη και Δωδεκανήσου, στο Χαϊδάρι, ήταν μέσα σε μια από τις διαδρομές που είχαμε προτείνει στο Δήμο Χαϊδαρίου στα πλαίσια των δράσεών μας για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.




«[...] Β. Κατά μήκος της οδού Δωδεκανήσου (από Π. Μελά μέχρι Πλαστήρα, όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός στη γωνία με Πόντου – τέσσερα οικοδομικά τεράγωνα). [...]»

Προφανώς την είχαμε προτείνει λόγω επικινδυνότητας.
Δυστυχώς, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν.



Όπως μάθαμε από την ιστοσελίδα του Δήμου, χτες, λίγο μετά τις 8 το πρωί, μια μοτισικλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ στη διασταύρωση της Δωδεκανήσου με Δαβάκη, και στη συνέχεια έπεσε σε σταθμευμένο όχημα. Επί τόπου σκοτώθηκε η συνεπιβάτις και σύζυγος του οδηγού της μηχανής, περίπου 40 χρονών. Η γιατρός Α. Σελέκου (που διατηρεί παρακείμενο ιατρείο) διαπίστωσε αμέσως ότι η γυναίκα δεν είχε σφυγμό, ενώ το ασθενοφόρο που έφθασε, δε μπόρεσε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα.

Ως συνήθως, το λακωνικό αστυνομικό ανακοινωθέν, παραλείπει βασικές πληροφορίες:

Ποιος από τους οδηγούς διερχόταν από ποιο δρόμο; Εφόσον η Δωδεκανήσου έχει ΣΤΟΠ, η ευθύνη για το δυστύχημα θα γινόταν προφανής, ακόμη και χωρίς κανένα σχόλιο (και συνεπώς ευθύνη) του συντάκτη.

Ήταν νόμιμα παρκαρισμένο το όχημα πάνω στο οποίο έπεσαν μετά την πρώτη σύγκρουση; Αν ναι, μήπως θα είχαν γλιτώσει αν δε βρισκόταν εκεί;
Φορούσαν οι αναβάτες της μηχανής κράνος;

Και, τέλος, λείπουν πληροφορίες που κανένα αστυνομικό ανακοινωθέν δε μπορεί να περιέχει:
Ποιούς άφησε πίσω της η γυναίκα που "έφυγε"; Εκτός από τον άντρα της, ποιος άλλος θα την κλάψει; Είχε παιδιά; Τι ηλικίας; Πώς θα μεγαλώσουν χωρίς τη μητέρα τους; Είχε γονείς; Πώς θ' αντέξουν ένα τέτοιο χτύπημα στο ηλιοβασίλεμα της ζωής τους;

Πόσα άλλα δυστυχήματα θα πρέπει να συμβούν ώσπου να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δρόμοι μας είναι επικίνδυνοι κι ο τρόπος που οδηγούμε ακόμη πιο επικίνδυνος;


Παραθέτω άλλες δύο εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος, όπου φαίνεται πόσο στενός γίνεται ο δρόμος από τις δύο σειρές παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Παρατηρήστε επίσης ότι από τη μια πλευρά των δρόμων δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ενώ στη διασταύρωση δεν υπάρχει ούτε δείγμα διάβασης πεζών.




___________________________
 Πηγή εικόνων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου