+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η δράση του Σαββάτου

Καλημέρα σε όλους!
Η Δράση μας για τους Πεζόδρομους έγινε χτες και ορίστε οι πρώτες φωτογραφίες. Ομολογώ ότι δε μπόρεσα να βγάλω όσες ήθελα (ούτε όσο καλές τις ήθελα), αλλά αυτές θα σας δώσουν μια ιδέα του τι έγινε. Όταν έρθουν στα χέρια μου κι άλλες θα τις προσθέσω κι αυτές.

Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας ένα τείχος για να φράξουμε την Αιόλου, αφήνοντας φυσικά δίοδο για τους πεζούς. Εδώ ο μικρός Θοδωρής επί το έργον.



Πολύ σύντομα όμως η προσοχή των χτιστάδων διασπάστηκε όταν έφτασαν τα χρώματα. Αμέσως εγκατέλειψαν την αρχιτεκτονική για να επιδοθούν στη ζωγραφική...



... με πάθος.



Πολύ σύντομα ο πεζόδρομος είχε μετατραπεί σε υπαίθριο καλλιτεχνικό εργαστήρι:



Έπειτα από λίγο το τείχος μας ήταν έτοιμο, προς μεγάλη χαρά των δημιουργών του:





Έπειτα από λίγο έφτασε το πανό μας κι αρχίσαμε να μαζευόμαστε όλο και πιο πολλοί, από όλους τους συλλόγους.



Οι πεζοί έχοντας χώρο να κινηθούν έδωσαν ζωή και χρώμα στον πεζόδρομο. Είχαμε μουσικούς, ξυλοπόδαρο, ακόμη και υπαίθριο κομμωτήριο, το οποίο τίμησαν πολλοί.





Εννοείται ότι προκαλέσαμε την προσοχή των περαστικών που άρχισαν αμέσως τις ερωτήσεις. Κι εμείς φυσικά, αυτό περιμέναμε κι αρχίσαμε την ενημέρωση. Οι περισσότεροι συμφώνησαν, λίγοι σήκωσαν τους ώμους κι έφυγαν, ενώ κάποιοι παθιάστηκαν κι έμειναν μαζί μας.


Μας βοήθησαν να σταματήσουμε τα δίκυκλα που συνέχισαν να προσπαθούν να περάσουν, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που γέμιζαν το δρόμο.


Κάποιοι ήταν επίμονοι...

...άλλοι γραφικοί...


...και όλοι τους επικίνδυνοι.



'Αλλοι παζάρευαν....

 ...ενώ άλλοι έβριζαν και απειλούσαν.

Κάποιοι έδειξαν να καταλαβαίνουν...
... ή ίσως απλά να ήθελαν να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πάντως όλοι, μα όλοι, έδειχναν να μη μπορούν να καταλάβουν γιατί δε γίνεται να περάσουν "για δυο λεπτά, ρε φίλε," ακόμη κι ανάμεσα στα παιδιά.


Το αποκορύφωμα ήταν όταν ένα αστυνομικό αυτοκίνητο μπήκε με άνεση στον πεζόδρομο σα να μη συμβαίνει τίποτα. (Περισσότερα γι αυτό σε ξεχωριστή ανάρτηση.)




Στο μεταξύ τα παιδιά συνέχιζαν να επιδίδονται στη ζωγραφική με την καθοδήγηση της υπέροχης μαμάς Γιάννας. Εδώ τους δείχνει πώς να κάνουν αποτυπώματα στο χαρτί.
 


Πολύ σύντομα είχαμε ένα αριστούργημα... 



...δίπλα στο οποίο φωτογραφήθηκαν με καμάρι οι μισοί περίπου από τους καλλιτέχνες.



Εκείνη περίπου την ώρα τα παιδιά είχαν αρχίσει να κουράζονται και σιγά-σιγά άρχισαν να σκορπίζουν. Οι μεγαλύτεροι έμειναν, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης πεζών και οδηγών, για αρκετή ώρα. Τέλος, νοικοκυρέψαμε το χώρο και αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να το ξανακάνουμε.

Γι αυτό μείνετε συντονισμένοι, η επόμενη δράση μας θα ανακοινωθεί σύντομα.



Σημ. 1: Όσοι έχετε κι άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση, μπορείτε να μου τις στείλετε και θα δημοσιευτούν. Μπορείτε να τις αναρτήσετε στο Facebook ή να τις στείλετε στο mamastodromo@gmail.com. Για τις μισές από τις φωτο που βλέπετε, ευχαριστώ την Έρση Π. και το Βαγγέλη Τσιάμη.
Σημ. 2:  Πλάνα από την εκδήλωση και λίγα λόγια από συμμετέχοντες μπορείτε να δείτε στο Αρχείο του Alpha TV. Για να μην παρακολουθήσετε όλο το δελτίο, απλά "τραβήξτε" προς τα δεξιά τον κέρσορα που βρίσκεται στη μπάρα του κάτω μέρους της οθόνης, ώσπου το χρονόμετρο αριστερά να δείξει 45:30 (από 51.11). Συνολική διάρκεια του δικού μας αποσπάσματος, περίπου 2 λεπτά.
Σημ. 3: Ο νεαρός της τρίτης φωτογραφίας, έχασε τα γυαλιά του. Τα βρήκα και τα φύλαξα, αλλά δε βρήκα ούτε εκείνον ούτε τη μαμά του για να τους τα δώσω. Αν θέλει, ας επικοινωνήσει μαζί μου στην παραπάνω διεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου