+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η χώρα των παιδιών μας


Υπάρχει μια χώρα που ξέρουμε όλοι, με υπέροχο κλίμα και μοναδική φύση. Τα παιδιά της όμως δε χαίρονται αυτά τα δύο αγαθά: Παίζουν σε σχολεία-κλουβιά και πλαστικούς παιδότοπους, αθλούνται σε τσιμεντένιες αυλές και μαραζώνουν σε άδεια μπαλκόνια. Αναπνέουν καυσαέριο και περπατούν στην άσφαλτο. Η επαφή τους με τη φύση γίνεται στα πάρκα της πόλης, όπου αντί για χώμα έχουν ταρτάν και χαλίκι και, αντί για λουλούδια, αποτσίγαρα, σκουπίδια και  κόπρανα σκύλων.

Αυτή η υπέροχη χώρα είναι η δική μας. Ναι, ήμουν πολύ απασχολημένη με τις σπουδές, τα ταξίδια και τις βόλτες μου για να τη δώ πριν. Τώρα που κατέβηκα στο ύψος των 80 εκατοστών,  άνοιξαν τα μάτια μου και ντρέπομαι. Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου που τα έφερα να μεγαλώσουν σ' αυτό το σκουπιδότοπο.

Οι φωτογραφίες αριστερά είναι από τη χώρα των παιδιών μας. Οι άλλες, δεξιά, είναι από πιο ευλογημένες χώρες.













 



Οι φωτογραφίες δεξιά, κατά σειρά: 1) Παγκάκι σε πάρκο, Sklepspozywczy, Piotr Antonów,  2) Κούνιες,  3) Αμμοδόχη, άγνωστο, 4) Παιδιά στο γρασίδι, 5) Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ,  6) Παιδότοπος, άγνωστο, 7) Σχολείο στη Δανία.

2 σχόλια:

  1. Αυτό ακριβώς ένιωσα κι εγώ, όταν είδα το περιβάλλον γύρω μου από πιο χαμηλό ύψος και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση ενός μικρότερου ανθρώπου που ακόμα δεν έχει σταθερό βήμα και πέφτει, που τρέχει, που θέλει να ξαπλώσει κάτω στο χώμα ή το χορτάρι, που το ύψος του είναι ίσο με το ύψος της εξάτμισης ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

    Μπορώ να πω βέβαια ότι έχω και πολλές καλές εμπειρίες όσον αφορά τις παιδικές χαρές και την ποιότητα και την ασφάλεια των παιχνιδιών. Σε πολλές έχουν αντικατασταθεί με σύγχρονα και φαίνεται ότι υπάρχει επίβλεψη και συντήρηση. Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα και χρειάζεται συμμετοχή από όλους μας, ειδικά στο θέμα της καθαριότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα σου "δολια" μανα κι εσυ......
    Ασχολιθηκα κι εγω με τα παραπανω αθληματα καποια χρονια πριν και βλεπω οτι η γη γυριζει μα τα παντα γυρω μας δεν λεν αλλαξουν προς το καλυτερο.Ας σκεφτουμε λοιπον πως τον κοσμο τον οποιο ζουμε ,
    δεν τον κληρονομησαμε απο τους γονεις μας ,
    τον δανειστικαμε απο τα παιδια μας.....
    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή