+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Με το ηλεκτρικό καροτσάκι

Η Μαμά στο Δρόμο όταν πηγαίνει στο φούρνο ή στο σούπερ-μάρκετ αγανακτεί που δεν υπάρχουν ράμπες ή βρίζει τη νοημοσύνη του εργολάβου όταν υπάρχουν, αλλά έχουν σκαλοπάτι.
Πάντως, φορτωμένη ή ξεφόρτωτη, ξεκούραστη ή ξεθεωμένη, καταφέρνει ακόμα να σηκώσει τις μπροστινές ρόδες του καροτσιού, να τις ανεβάσει στο πεζοδρόμιο, έπειτα να σηκώσει τις πίσω, να τις ανεβάσει κι αυτές και, τέλος, ν' ανέβει και η ίδια επάνω, πριν την κλαδέψει κανένας απρόσεχτος οδηγός.

Η Μαριάννα Διαμαντοπούλου όμως, δε μπορεί να σηκώσει τις ρόδες του καροτσιού της. Βλέπετε είναι από εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται ηλεκτρικό καρότσι για να μετακινηθούν. Με ένα τέτοιο μέσο, κόλπα και ταρζανιές δε γίνονται. Αν δεν υπάρχει ράμπα κανονική, χωρίς σκαλοπάτι, η Μαριάννα δε μπορεί ν' ανέβει στο πεζοδρόμιο και πρέπει να κινηθεί ανάμεσα στ' αυτοκίνητα, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό.

Διαβάστε για τη βόλτα της και αγανακτήστε μαζί μου για τα χάλια και τον πολιτισμό μας.

4 σχόλια:

  1. νομιζω πρεπει καπως να αρχισει ενα κινημα ανθρωπων που κινούνται με αναπηρικά καροτσια, τυφλών, μαμαδων, και οποιουδηποτε αλλου που αντιμετωπιζει προβλημα στο δρομο και να κατεβαινει μια φορα το μηνα σε συμβολικη πορεια στο κεντρο. μεχρι να αντιληφθει ο κοσμος τη δυναμικη τους.
    σου φαινεται εφικτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτή είναι η πρόθεση του μπλογκ και της ομάδας μας στο facebook.
    Δυστυχώς κολλήσαμε σε ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχαμε προβλέψει: η δυσκολία να συντονιστούν πολλοί γονείς με παιδιά.
    Η έλλειψη χρόνου που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν μικρά παιδιά και οι αποστάσεις, μας έχουν κόψει τα πόδια.
    Παρόλα αυτά δεν το βάζουμε κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψαχνοτας κατι αλλο βρηκα τυχαια οτι ειχατε αναρτησει το κειμενο μου,. πραγματικα το προβλημα της προσβασιμοτητας ειναι πολυ μεγαλο για ατομα με αναπηρια αλλα και για τις μαμαδες με καροτσια
    σας ευχαριστω για την δημοσιευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες τώρα; Εσύ μας ευχαριστείς; Εμεις σ' ευχαριστούμε για την έρευνα, τη φωτογραφική τεκμηρίωση και το καλογραμμένο κείμενο. Συνέχισε ν' αγωνίζεσαι!

      Διαγραφή