+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ξενάγηση του Σαββάτου

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο, οι σύλλογοι Μαμάδες στο Δρόμο, ΠΕΖΗ και ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ  διοργάνωσαν περιπατητική ξενάγηση με τον ξεναγό κ. Αριστοτέλη Κοσκινά με θέμα 'Αγνωστη Ρωμαϊκή Αθήνα'.

Ένα πραγματικό πλήθος ακολούθησε τον ξεναγό μας ο οποίος μας ξάφνιασε με άγνωστες ιστορίες για μνημεία που βρίσκονται παντού γύρω μας, ορατά κι όμως αγνοημένα και άγνωστα.


Η ξενάγηση ξεκίνησε από το Ηρώδειο και συνεχίστηκε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιγραφή των ευρημάτων και της ιστορίας ενός σπιτιού (ίσως του φιλόσοφου Πρόκλου) που σήμερα βρίσκεται θαμμένο κάτω από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Έπειτα είδαμε τη γειτονιά που βρίσκεται κάτω από το Μουσείο Ακροπόλεως και διασχίσαμε την Αμαλίας (από μια πολύ προβληματική διάβαση για τους πεζούς, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν) με κατεύθυνση την Πύλη του Αδριανού.


Η πύλη και ο ναός του Διός ήταν υπέροχα λουσμένα στο απογευματινό φως.
Ο ξεναγός μας κρατούσε άσβηστο το ενδιαφέρον όλων μας και δεν παρέλειπε να δείχνει αναπαραστάσεις των μνημείων που σήμερα δε σώζονται.





Συνεχίσαμε ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Αμαλίας, όπου είδαμε το ρωμαϊκό λουτρό που αποκάλυψαν οι εργασίες του Μετρό.


Στον Εθνικό κήπο είδαμε σπαράγματα από το Αδριάνειο Υδραγωγείο και τα μωσαϊκά μιας υστερορωμαϊκής βίλλας, για τα οποία όμως δε γίνεται καμία προσπάθεια ανάδειξης.


Ελπίζουμε να απολαύσατε την ξενάγηση όσο κι εμείς και υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα για να περπατήσουμε μαζί στην Αθήνα.




2 σχόλια:

  1. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν εκ προοιμίου επιτυχημένη αφού ξεναγός ήταν ο εξαιρετικός συνάδελφος Αριστοτέλης. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή