+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Διπλωματική ασυλία στο παρκάρισμα!

Γράφει η Έλενα Τ.:



«Ως Αθηναία και μητέρα διδύμων, υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα μπορούσα να θίξω [...] Σε αυτό το email θα ήθελα να θέσω το θέμα παρκαρίσματος των αυτοκινήτων με πινακίδες ΔΣ, τα οποία απ΄ ότι έχω καταλάβει απολαμβάνουν μιας ιδιαίτερης ασυλίας και παρκάρουν οπουδήποτε.



Μένω στα όρια του Δήμου Αθηναίων, στη Νέα Φιλοθέη Αθηνών, η οποία συνορεύει με τον Δήμο Π. Ψυχικού. Καθημερινά σχεδόν αφήνω το αυτοκίνητό μου στο Ψυχικό όπου πηγαίνουν τα παιδιά μου σε παιδικό σταθμό και κατεβαίνω στο κέντρο με λεωφορείο ή τρόλει από την στάση που βρίσκεται στην συμβολή της Οδού Υακίνθων με την λεωφόρο Κηφισίας. Να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλές πρεσβείες ξένων κρατών. 

Η οδός Υακίνθων έχει ένα πολύ στενό πεζοδρόμιο (ως συνήθως) στο οποίο παρκάρουν πολύ συχνά αυτοκίνητα. Στο σημείο όπου βρίσκεται η στάση επί της Λ. Κηφισίας βρίσκεται ένα μικρό παρκάκι με πεζοδρομημένο δρομάκι. Σχεδόν καθημερινά υπάρχει στο σημείο αυτό και επί του πεζοδρομημένου σημείου παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο - 9 στις 10 φορές με πινακίδες ΔΣ- πολλές φορές και δύο, με τρόπο που παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών και αποτελεί και απολύτως απαράδεκτο θέαμα για μένα, τα παιδιά μου κλπ (βλ. φώτο). 

Με αφορμή την εβδομάδα κινητικότητας και επειδή βαρέθηκα να βλέπω το θέαμα αυτό καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια (κι επειδή θεωρώ ότι παιδεία είναι και αυτό που βλέπουν τα παιδιά στον δρόμο), αποφάσισα να βγάλω διαδοχικές φωτογραφίες για μία-δύο εβδομάδες κάθε φορά που περνάω από εκεί και να τις στείλω συνολικά στον Δήμο του Ψυχικού, στην τροχαία Αθηνών και σε όποιον άλλο αρμόδιο φορέα υπάρχει. [...]

Θα ήθελα την γνώμη σας, την συμβουλή ή και την συνδρομή σας ως προς το ζήτημα αυτό [...],  ώστε να προχωρήσω  στην υλοποίηση αυτού του μίνι "project".»

Οι "Μαμάδες στο Δρόμο" καλωσορίζουμε στην παρέα μας την Έλενα που πήρε την πρωτοβουλία να δράσει, αντί να σκύβει το κεφάλι και να ανέχεται καταστάσεις.
Από μαμάδες σαν κι εμάς που πασχίζουν για τα παιδιά τους αλλάζει ο κόσμος!
Μπράβο σου Έλενα.

Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και θα είμαστε μαζί σου σε κάθε βήμα.
Καλή επιτυχία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου