+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καθρέφτης αυτοκινήτου χτυπά πεντάχρονο...

... και κάθε μέρα, η κατάσταση συνεχίζεται. Γράφει η φίλη Β.Β.:
"Καλημέρα. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για διαφορετική διαμόρφωση, τόσο του δρόμου έξω από το 12o Νηπιαγωγείο Βύρωνα, όσο και των δρόμων γύρω από αυτό. Ενδεικτικά σας αναφέρω τη στάση του λεωφορείου στη γωνία της οδού Χειμάρας με την οδό Ηπείρου...
H οδός Χειμάρρας στο Βύρωνα.
...όπου βρίσκεται το νηπιαγωγείο, καθώς και την κατάσταση του αντίστοιχου πεζοδρομίου. Η τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων και η συσσώρευση σκουπιδιών, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα παιδιά και γονείς να περπατάνε στον ήδη στενό  δρόμο της οδού Χειμάρρας. 
Η επίμαχη στάση, στη γωνία με την οδό Ηπείρου.
Σε επικοινωνία που είχα με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για το θέμα αυτό, την προηγούμενη σχολική χρονιά, διαβεβαιώθηκα ότι το πεζοδρόμιο θα καθαριστεί . Αυτό έγινε στοιχειωδώς: το πεζοδρόμιο είναι έτσι μετά από τον καθαρισμό. Πριν πάρω τηλέφωνο ήταν εντελώς αδιαπέραστο από ξερά χόρτα. Σήμερα είναι μέσα στις ακαθαρσίες από σκυλιά. Οι μπλε σακούλες στη γωνία είναι εκεί εδώ και μέρες. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουν τα αυτονόητα;
Όταν κάποιος βρίσκεται στο πεζοδρόμιο βλέπει μπροστά του αυτό....
....και πίσω του αυτή την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε πρωί περνάμε με μεγάλο κίνδυνο από το δρόμο αυτό. Επίσης, δε βρίσκω το λόγο για την ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης στάσης, της οποίας το σκέπαστρο δεν επιτρέπει την ασφαλή διέλευση από το πεζοδρόμιο.

Η γωνία Χειμάρρας-Ηπείρου από άλλη οπτική.
Πριν λίγο καιρό ο καθρέφτης ενός αυτοκινήτου που διερχόταν, ακούμπησε την πεντάχρονη κόρη μου. Ο τύπος ούτε που κατάλαβε τίποτα. Συνέχισε το δρόμο του. Έλεος δηλαδή!!! 
Το απέναντι πεζοδρόμιο, ανετότατο κι αυτό.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι οδηγοί δεν υπολογίζουν το αν περνάει ένα παιδί το δρόμο και ούτε υπολογίζουν αν περνούν μπροστά από σχολείο. Αυτό φαίνεται και από τη συμπεριφορά τους απέναντι στους οδηγούς που σταματούν για 15 δευτερόλεπτα, με το αυτοκίνητό τους για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι πρέπει να μπουν φανάρια στους δρόμους αυτούς και ας ξεβολευτούν οι ανυπόμονοι. Αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάνε και από άλλους δρόμους." 
  
Η οδός Ηπείρου. Προσέξτε τη διάβαση, μπροστά από το νηπιαγωγείο, που οδηγεί σε πεζοδρόμιο "για τα μάτια".

Η οδός Ηπείρου από την άλλη πλευρά της οδού Χειμάρρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου