* Μια ομάδα μαμάδων, μπαμπάδων και πολλών άλλων για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση με το Δήμο ΒύρωναΗ συνάντησή μας με τον κ. Βαγιανό, Εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Βύρωνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Από αριστερά, η Γεωργία και η Βέρα, από τις "Μαμάδες", ο Αλέκος από τον "SOS-Τροχαία Εγκλήματα" και ο Δ. Βαγιανός, εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Βύρωνα.
Παρόντες ήταν οι:
Βέρα Β., Γεωργία Χ. και Ήλια Ι., από τις "Μαμάδες στο Δρόμο"
Αλέκος Χ., από το σύλλογο "SOS-Τροχαία Εγκλήματα" και
Νίκος Σ. και Αλέξανδρος Α. από το σύλλογο "ΠΕΖΗ".

Στη συνάντησή μας υπενθυμίσαμε στον κ. Βαγιανό ότι πεζοί είναι το σύνολο των κατοίκων του Βύρωνα και πως η ασφάλειά μας είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.
Τονίσαμε πως δεν είναι απαραίτητα μεγαλόπνοα έργα για να βελτιωθεί η προσπελασιμότητα των χώρων των πεζών και πως μικρές παρεμβάσεις, όπως η μετακίνηση των κάδων από τις διαβάσεις και ο καθαρισμός των πεζοδρομίων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.
Υπογραμμίσαμε πως η κατάσταση έξω από τα σχολεία είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και χρειάζεται άμεση παρέμβαση, πριν θρηνήσουμε κάποιο παιδί από τροχαίο.
Προτείναμε άμεσες λύσεις, όπως η μείωση των ορίων ταχύτητας και η εφαρμογή συστημάτων ελέγχου στάθμευσης ώστε να αποφευχθεί το παράνομο και αντικοινωνικό παρκάρισμα.
Προτείναμε επίσης μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως η εκπόνηση πολεοδομικών και συγκοινωνιακών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της πόλης.
Τέλος, προσφέραμε στο Δήμο την αμέριστη βοήθειά μας και διαβεβαιώσαμε τον κ. Βαγιανό πως η συλλογική μας πείρα μας πάνω σε θέματα προσβασιμότητας, κατάστασης πεζοδρομίων και οδικής ασφάλειας θα είναι στη διάθεση του Δήμου όποτε ζητηθεί. Επίσης, του προτείναμε μόνιμη συνεργασία για τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης στην πόλη μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαγιανός μας πληροφόρησε πως το έργο που αποτέλεσε την αφορμή της συνάντησής μας έχει ήδη ανακοινωθεί και πως θα πρέπει να εκτελεστεί με τις ισχύουσες προδιαγραφές, οι οποίες δυστυχώς δεν προβλέπουν καμία βελτίωση των παρακείμενων πεζοδρομίων.
Μας διαβεβαίωσε όμως πως οι προτάσεις μας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από το Δήμο και πως στο εξής όλα τα έργα θα λαμβάνουν υπόψη τα αιτήματά μας.
Τόνισε επίσης πως ο Δήμος είναι ανοιχτός σε επικοινωνία με τους δημότες και προέτρεψε όλα τα μέλη μας να χρησιμοποιήσουν τη θυρίδα επικοινωνίας για να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους.
Τέλος, μας προσκάλεσε σε μια βόλτα στους δρόμους του Δήμου, για να του υποδείξουμε τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει.

Οι ημερομηνίες του περιπάτου αυτού θα ανακοινωθούν σύντομα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου