+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Επικίνδυνα φυλλάδια

Για την Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου έχουμε μιλήσει και παλιότερα, όταν κάποιος ανεκδιήγητος οδηγός που δεν ήθελε το σκύλο-οδηγό της στο λεωφορείο του, κάλεσε την αστυνομία για να την πετάξει από το όχημα.

Χτες κινδύνευσε να χτυπήσει άσχημα όταν γλίστρησε πάνω σε διαφημιστικά φυλλάδια που κάποιος είχε πετάξει στο δρόμο.


Γράφει η ίδια:


"Πάει ο άλλος και πετάει τα φυλλάδιά του έξω από το δημοτικό σχολείο για να διαφημίσει μια εταιρία: (σημ: η εταιρία "πουλάει" εκμάθηση Αγγλικών κατω απο τα δέντρα, AKA #οικολογία). Τα πετάει χύμα, επανω σε κατηφορική ράμπα και γλιστερό πεζοδρομιο του περασμένου αιώνα.
Εκεί λοιπόν που πηγαίναμε με τη Μέη, ωραία και καλά σε ανοικτό, ελεύθερο πεζοδρόμιο πατάω ένα από αυτά τα φυλλάδια, φεύγει το πόδι μου στη ράμπα, γλιστράω και πέφτω. Η καυμένη η Μέη, σταμάτησε απότομα, προσπαθών...τας να μην χειροτερέψει την πτώση μου κι έπαθε σοκ... 😢 Πιο πολύ λυπάμαι τη Μέη που ενώ μου είχε υποδείξει με πολλή αγάπη δεκάδες εμπόδια, προσπαθώντας να παραμένουμε οσο το δυνατον περισσότερο, επάνω στο πεζοδρόμιο, εκεί που είδε το σκυλάκι, μεγάλο, ελεύθερο πεζοδρομιο και πηγαίναμε τι ωραια τι καλά, έγινε αυτο και της έριξε το ηθικό... διότι τελικά, πέρα απο τις κολόνες, τις ταμπέλες, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, τις κατεστραμμένες - κλειστές διαβάσεις, τις λακούβες, τα χαμηλά μπαλκόνια, τα ακλάδευτα φυτά, τους σκουπιδοτενεκέδες, τους νθρωπους που πανε σα χαμένοι κλπ, ο σκυλος - οδηγός πρεπει να εχει το νου του και στα φυλλαδια εκει που εχει παρει λιγο αβάντα και περπατά με τον δρομο ανοιχτό μπροστά του... Δεν χωρά τόσο παραλογισμό το κεφαλάκι της Μέη....😓
Κι αν ρωτησεις κανεναν θα πει το εύκολο: "ο σκυλος φταίει!" ή' "Α! Η καημένη η τυφλή!"... εμ ουτε ο σκυλος - οδηγος φταίει, ουτε σας ειχα καμια αναγκη. Εσείς τσουβαλοποιειτε τους πάντες και τα παντα, επειδη αυτή είναι η εύκολη λύση για το μπάχαλο που επικρατεί στην #Ελλάδα. Παρεπειπτόντως, ο #δήμος #χαλανδρίου όλο προσλήψεις κάνει, αλλά καθαριότητα, αστυνομευση κι έργα μηδέν."

Όπως η Ιωάννα-Μαρία, είμαι κι εγώ έξαλλη. Δε μας φτάνουν τα χίλια δυο προβλήματα που έχει ν' αντιμετωπίσει ο καθένας μας, πρέπει να κινδυνεύουμε κι από πάνω, λόγω της βλακείας, της απερισκεψίας ή της ασυνειδησίας του καθενός.

_______________________

Σημείωση: μπορείτε να διαβάσετε την πρωτότυπη ανάρτηση μαζί με τα σχόλιά της, στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου