+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Δράση στην Ιερά Οδό


Η Ιερά Οδός δεν είναι απλώς ένας δρόμος τον οποίο διασχίζουμε για την απόδραση του τριημέρου. Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το σταθμό του μετρό και τις αφετηρίες των λεωφορείων που φιλοξενεί. Συνδέει σημαντικά προάστεια, γεμάτα κόσμο, κίνηση και ζωή. Οδηγεί σε σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, καθώς και σ’ ένα από τα πιο υπέροχα αλλά πιο παραγνωρισμένα πάρκα της Αθήνας, το Βοτανικό (ή Διομήδειο) Κήπο.
Κι όμως, αυτός ο τόσο σημαντικός δρόμος είναι «καρμανιόλα». Αμέτρητα
τροχαία έχουν συμβεί κατά μήκος της και πολλά άλλα θα συμβούν ακόμη, αν δε γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. Το μικρό της πλάτος, οι κλίσεις και οι στροφές, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οι υψηλές ταχύτητες και το γεγονός ότι διασχίζει πυκνοκατοικημένες γειτονιές με ελάχιστη ή καμία πρόβλεψη για την κίνηση των πεζών κάνουν το δρόμο τραγικά επικίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπροστάστο Διομήδειο κήπο δεν υπάρχει ούτε πεζοδρόμιο ούτε διάβαση – όσοι θέλουν να τον επισκεφτούν πρέπει κυριολεκτικά να ρισκάρουν τη ζωή τους.
Δεν είναι ανάγκη να ζούμε έτσι. Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» (παράρτημα Χαϊδαρίου) οργανώνουν δράση στην περιοχή για να ζητήσουμε τα αυτονόητα.
Με αφετηρία το Σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα» θα περπατήσουμε κατά μήκος της Ιεράς Οδού. Δε θα φτάσουμε ως το Διομήδειο Κήπο, λόγω επικινδυνότητας του δρόμου, αλλά θα στρίψουμε στην Οδό Καραϊσκάκη, που επίσης φιλοξενεί σημαντική κίνηση.
Θα εντοπίσουμε και θα αναδείξουμε τα προβλήματα που θα συναντήσουμε. Θα προτείνουμε συγκεκριμένες, απλές και εφαρμόσιμες λύσεις. Θα έχουμε μαζί μας έντυπα για να ενημερώσουμε τους περαστικούς – πεζούς και οδηγούς. Θα έχουμε επίσης και πλήρη λίστα προτάσεων για να επιδόσουμε στους δημάρχους, αν μας κάνουν την τιμή να έρθουν μαζί μας.
Ραντεβού την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, στις 6:30 το απόγευμα, μπροστά στο σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα» (γωνία Ιεράς Οδού και Κάλβου).
Σας περιμένουμε όλους και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω της προβλεπόμενης κακοκαιρίας, η δράση μας αναβάλλεται. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου